Nyheter | Norges bokseforbund

Artikler fra 2014

Det er en risiko å drive idrett
torsdag 13. mars 2014

I tidligere diskusjoner med nevrolog Ingunn Rise Kirkeby har vi har etterspurt at man fremlegger dokumentasjon på skaderisiko basert på nåtidens gjeldende lov og regelverk i Europa, men det kan vi ikke se at hun kommer med nå heller.Utdaterte meta-studier med referanser fra 1969 og skadetall fra utenfor Europa er her mikset sammen i en «røre», som ikke representerer nåtiden i Europa. Hvis Samferdselsdepartementet skulle ha benyttet seg av ulykkesstatistikk fra India som hadde 143 000 trafikkdødsfall i fjor, så har vi ikke fått kjøre bil her i landet.OPPDATERT: Det har vært 1 dødsfall i Europeisk Profesjonell boksing de siste 18 år, og ikke null som tidligere rapportert.

Norgesmesterskapet 2014: Bilder fra finalene er nå på Facebook
tirsdag 11. mars 2014

Det er nå lagt ut over 70 bilder fra finalene på Norges Bokseforbunds Facebook side (en stor takk til vår Fotograf Rolf Haug som har tatt bildene): https://www.facebook.com/norgesbokseforbund

Norgesmesterskapet for Senior 2014 vises på TV
søndag 09. mars 2014

En oppsummering av NM vises på Viasat Sport og Viaplay kl.: 22:00-00:00 på søndag 9. mars og mandag 10. mars!

Vinnere i Norgesmesterskapet 2014
søndag 09. mars 2014

Her har dere bilder av alle de 12 vinnerne fra både kvinne- og herreklassene i årets seniormesterskap som gikk i Tønsberg

Norgesmesterskapet i boksing 2014: Salavat Khatuev fikk Kongepokalen
fredag 07. mars 2014

Alle 12 finalene er nå ferdig og referat fra kampene finner dere i artikkelen. Bestemannspremiene gikk til disse:Herrer:Kongepokal: Salavat Khatuev, Skien BKForbundspokal: Kai Robin Havnaa, Grimstad BKBeste klubb: TønsbergkamerateneDamer:Forbundspokal: Fam Elgan, Champions BK De beste av de beste: Salavat Khatuev, Kai Robin Havnaa, Fam Elgan og Geir Vestvik (Tønsbergkameratene)

IDRETTSREGISTRERINGEN FOR 2013
onsdag 05. mars 2014

Klubbenes medlemsregistrering gikk denne gangen bra. Klubber som fikk problemer med å få det til tok kontakt med idrettskretsen eller forbundet for å få hjelp. Noen få klubber har ikke aktivitet og hadde ikke grunnlag for å registrere, men 70 klubber kom inn på statistikken og det kan vi være fornøyd med.

Troppen til Jr-VM i Bulgaria er tatt ut!
onsdag 05. mars 2014

Laget til Junior-VM i Bulgaria er tatt ut, og det blir en sterk trio som representerer Norge i mesterskapet. Turneringen går i Sofia, Bulgaria 10-25 april og bokserne er Martin Larsen i 69 kg fra Trondhjem BK, Vegar Tregren i 81 kg fra Ulf-an og Jonas Sønsteby fra Raufoss i 91 kg. Målet er at vi skal ha boksere som er med og kjemper seg frem til medaljer og presterer på det høyeste nivået.

Norgesmesterskapet i Tønsberg 2014
onsdag 05. mars 2014

Årets Seniormesterskap går i Tønsberg 6.-8. mars (torsdag-lørdag). Oppdatert liste (det har kommet noen frafall, OPPDATERT kl.: 21:51) over de påmeldte finner dere her:

Utdanning for yngre ledere i idretten
onsdag 05. mars 2014

Norges idrettsforbund og Norges idrettshøgskole samarbeider om et lederstudie for de i mellom 19 - 29 år som har lederverv/arbeid i idretten, og gir 20 studiepoeng.

NBF har avholdt Diplomdommerkurs
mandag 03. mars 2014

Norges bokseforbund arrangerte Diplomdommerkurs under NM for junior og nybegynnermesterskapet i Drammen 8. februar. Det var 13 personer som deltok på kurset fra Sp 09, Ski BK, Grimstad BK og Jessheim BK. Deltagerne er etter at de har fått dommerboka utstedt godkjent til å dømme Diplomboksing og Ferdighetsmerkeboksing som poengdommere. Kursholder var Geir Dahlen fra Sp. Ulf-an med god hjelp av Connie Aas. Vi gratulerer, og ønsker dem alle velkommen som Diplomdommere.

Bronse til Sønsteby i Brandenburg cup
søndag 02. mars 2014

Det ble bronse til Jonas Sønsteby i Brandenburg Cup, etter tap mot Temirlan Kabiyev fra Kazakhstan med 2-1. Jonas kom ikke helt i gang i den første runden men kom nærmere og nærmere, og var veldig nære å ta hjem kampen på slutten. Kabiyev gikk med lavt hode og låste Jonas, og burde kanskje hatt en advarsel. Men alt i alt en god turnering av Jonas, som viste at han er blant de tungvektere som tar medaljer i denne typen av turneringer.

Arctic Boxing 2014 er ferdig
søndag 02. mars 2014

Det ble bokset hele 19 kamper i Bodø på lørdagen, og resultatene finner dere her:

Sønsteby videre til semifinale i Brandenburg Cup!
fredag 28. februar 2014

Raufossgutten Jonas Sønsteby tok en fin skalp da han slo Tomas Olberkis fra Litauen i Brandenburg Cup i dag. Olberkis er en rutinert juniorbokser men fikk se sig slått av Sønsteby som virkelig imponerte med både teknisk og kraftfull boksing. I morgendagens semifinaler møter han Temirlan Kabiyev fra Kazakhstan som vant sin kvartsfinale mot Baki Yalan fra Tyrkia. En god motstander men Jonas har gode muligheter til en finaleplass.

Tap for Rolf og Oscar i Tyskland
torsdag 27. februar 2014

Det ble tap for Rolf Olsen og Oscar Heggen Furulund i Brandenburg Cup i kveld. Rolf møtte Liam Wiliams fra Australia som ble litt for sterk. For Rolf var det andre kampen for dagen (slo russiske Witcheslav Bagrov på TKO tidlig i formiddags). Rolf utnyttet sin hurtighet mot den hardtslående Wiliams, men orket ikke riktig at følge opp på slutten for å kunne ta hjem kampen. Rolf er dermed ute av turneringen, men han har fått med seg to gode kamper.

JVM- test i Brandenburg Cup, Tyskland - Rolf Olsen stoppet russer!
torsdag 27. februar 2014

Juniorlandslaget deltar på Brandenburg Cup i Tyskland 26. februar til 02. mars. For det norske laget er turneringen en test før junior-VM som går i Bulgaria 10-25 april. Årets turnering er gigantisk med 121 innveide boksere fra mange av de beste boksenasjonene. Rolf Olsen har allerede bokset sin første kamp, og han stoppet Witcheslav Bagrov fra Russland på TKO i den tredje runden etter meget god boksing. OPPDATERT kl.:19:42 Martin Larsen vant også Erik Bredler, Martin Larsen og Ole Arne Næsgård

Rapport fra landskampen mot England i Trondheim
mandag 24. februar 2014

Det Norske laget gjorde en meget god laginnsats mot England og vant med 3-2 i landskampen som gikk i Trondheim. England er en sterk boksingsnasjon, og det å slå dem var en veldig god prestasjon! Det å gjøre det på hjemmebane foran masse publikum gjorde til at det smakte ekstra godt.

Fight Night 2014: Norge slo England 3-2
søndag 23. februar 2014

Det ble bokset landskamp mot England på Hell (Stjørdal) på lørdag. Det norske laget slo godt i fra seg og vant en fin 3-2 seier. Kai Robin Havnaa ble kåret til landskampens beste fighter med sin overbevisende seier over Danny Williams. I tillegg til landskampen ble det bokset 2 kamper til, hvor blant annet Jonas Sønsteby slo Vegar Tregren i en tøff og god kamp. Jonas Sønsteby (t.v) fikk overlevert en talentpris for sin innsats av Viasat sin kommentator Roar Petajamaa (i midten), og Kai Robin Havnaa fikk prisen som beste fighter. (Hele stevnet blir vist søndag 23. februar kl.: 22:00 på Viasat Sport og Viaplay.no)

En god samling i Trondheim for Olympic Box Team Nord
tirsdag 18. februar 2014

Olympic Box Team Nord gjennomførte denne helga ei meget god treningssamling. Treningene ble avholdt på Olympiatoppen sine lokaler på Granåsen i Trondheim og på Allan Fallrø sitt nye treningssenter Training Room, Norges tøffeste boksegym.

Stor samling med Olympic Box Team Øst i Tønsberg
søndag 16. februar 2014

Olympic Box Team Øst hadde sin samling i Tønsberg 14-16 februar og det ble den største samlinga hittil. Fra Sverige kom Hisingen BK i Gøteborg og deltok på leiret med et sterkt klubblag og fra Sør-Vest teamet kom Grimstad og Stavanger opp med sine boksere.

Stevne i Vestby
lørdag 15. februar 2014

Vestby Bokseklubb arrangerte lørdag 15.2.14 et rent merkestevne i sine egne lokaler i kjelleren på Vestbytorget. Stevnet var godt organisert og det ble bokset 16 kamper. Deltagende klubber var: Vestby, Drøbak, Kolbotn, Moss, Ørnulf, Jessheim, Ski, Ros IL. Andreas Jonstad fra Drøbak og Vencent Meyer fra Vestby får bekreftet at de har klarte bronsemerket.

Side: 8 / 10