Hva er paraboksing?

Paraboksing - også kalt tilrettelagt boksing - er boksing som er tilrettelagt for mennesker med en funksjonsnedsettelse. I denne boksingen bruker vi ikke slag mot hodet. Boksing passer for deg som ønsker en morsom og variert treningsform. Det er en allsidig idrett hvor du trener både styrke, kondisjon, teknikk og koordinasjon. Uansett hvem du er, og hvilken erfaring du har finnes det boksing som passer deg. 

Du kan trene boksing mot en annen bokser, det kalles sparring, men du kan også bokse mot deg selv og slå på ulike boksesekker og bokseballer. Paraboksing passer for deg som ønsker varierende trening, og kan utføres av alle personer med funksjon i minst en arm. Sparringsmomenter stiller noe høyere krav til utøverne for at det skal utføres i trygge former, men trening mot boksesekk, bokseball, skyggeboksing og lignende kan alle utføre - både sittende og stående. 

Ønsker du eller noen du kjenner å starte med boksing, men har behov for tilrettelagt aktivitet? Flere av våre klubber inkluderer på ordinære partier, og noen klubber har også egne partier med paraboksing. Se siden om kontaktinformasjon i menyen til høyre for å finne din klubb!