Norgesmesterskapet i boksing 2014: Salavat Khatuev fikk Kongepokalen | Norges bokseforbund

Norgesmesterskapet i boksing 2014: Salavat Khatuev fikk Kongepokalen

Alle 12 finalene er nå ferdig og referat fra kampene finner dere i artikkelen. Bestemannspremiene gikk til disse:Herrer:Kongepokal: Salavat Khatuev, Skien BKForbundspokal: Kai Robin Havnaa, Grimstad BKBeste klubb: TønsbergkamerateneDamer:Forbundspokal: Fam Elgan, Champions BK De beste av de beste: Salavat Khatuev, Kai Robin Havnaa, Fam Elgan og Geir Vestvik (Tønsbergkameratene)
Publisert: fredag 07. mars 2014


Det blir lagt inn kampbilder og bilder av Gullmedaljørere på Norges Bokseforbund sin Facebook-side: https://www.facebook.com/norgesbokseforbund

--------------------------------



Vinneren er i uthevet skrift


Finaler lørdag kl.: 15:30:

54 kg Kvinner

-Camilla Johansen, Raufoss BK
-Veronica Losvik, Bergens AK        3-0
Camilla åpnet med en solid førsterunde, hun slo presist og hardt og vant den 10-9. Begge bokserne har god teknikk og meget kontrollert fotarbeid, noe som gjør dette til en velbokset kamp. Den andre runden er lik den første, hvor Camillas kraftslag gir henne runden nok en gang 10-9. I den tredje runden så virket Veronica litt mer sliten enn Camilla, og hun klarer ikke å ta hjem runden. Camilla vinner også den tredje runden 10-9. I den fjerde og siste runden så sikrer Camilla Johansen gullet med en sterk og aggressiv runde. Camilla var best gjennom denne kampen og vinner helt fortjent 3-0.

 

57 kg Kvinner

Grethe Kraugerud, Trym IL
-Britt Janne Mardal, Bergens AK    2-0
Det er en helt jevn førsterunde mellom disse bokserne. Britt Janne er den av de to som er mest bevegelig og prikker inn fine kontraslag, mens Grethe satser mer på kraft. Etter den andre runden så er det fortsatt helt-helt jevnt. I den tredje runden så rykker Grethe i fra, og vinner denne runden. Etter en jevn fjerderunde så kommer dommersifrene opp og de sier at dette var en jevn kamp, men en liten fordel for Grethe som vinner 2-0.

 

64 kg Kvinner
Fam Elgan, Champions BK
-Katharina Thanderz, Oslo BK       3-0
Fam var en soleklar favoritt før denne kampen og hun innfridde forventningene. Fam treffer med noen solide treffere til kroppen allerede i starten av kampen, som satt tonen for kampen. Men det skal sies at Katharina er en tøff og skolert bokser, men i denne kampen så taper hun rimelig klart for en mye mer rutinert motstander i Fam Elgan. Fam beviste med dette at hun er mesterskapets beste kvinnebokser.  

69 kg Kvinner
Christina Øynes, Grimstad BK
-Sanna Bostad Kvaal, Stjørdal KBK    3-0
Øynes vinner de to første rundene på grunn av sine mer presise treffere. I den tredje runden så treffer Sanna med noen skikkelige "smeller", men Christina Øynes klarer å riste de av seg og avslutter runden sterkt. Før den siste runden så leder Øynes alle rundene og Sanna må stoppe sin motstander for å vinne. Og Sanna prøvde virkelig å avslutte kampen til sin fordel med en kjempespurt, men Christina Øynes red stormen av. Øynes var bokset smartest av de to og vinner fortjent denne kampen.

+91 kg
Simen Nysæter, Trym IL
-Tomas Mikalauskas, TK        3-0
I slutten av den første runden så treffer Simen med en serie på fire slag som ryster Thomas, men frem til denne serien så var runden jevn. Simen vant førsterunden 10-9. I den andre runden så detter tempoet i kampen en del, og Simen fortsetter med å treffe med de hardeste trefferne og vinner også denne runden 10-9. Thomas har mye boksing i seg, men har han kondisjonen til å snu kampen? I den siste runden så viser Simen at han virkelig har lyst på å vinne denne tittelen, han skrur opp tempoet og vinner sisterunden klart. Dette var en fin kamp, og Simen gjør som sin far Marius gjorde; det å bli supertungvektsmester i boksing.

64 kg

Salavat Khatuev, Skien BK
-Amin Srour, TK                    3-0
Etter en jevn førsterunde mellom to meget gode boksere, så blir det superspennende i den andre runden. Da sender begge bokserne av noen forrykende slagserier som får publikum opp av stolene. Men etter den andre runden så må Amin overbevise skikkelig i den siste runden, for han ligger under! Men i den siste runden så viser Salavat frem at han er den beste av de to, han beveger seg fint rundt og slår noen sugende kontraserier som vinner han kampen. Dette var en fin forestilling av Salavat. 


69 kg
   
Jamshid Nazari, AIK Lund
-Johan Seleba, Sp. 09        3-0
Så langt dagens mest spennende og tøffeste kamp! Nazari er en meget, meget god bokser som til tider brilijerer, og i dag møtte han en tøff og spennede bokser i Seleba. Jamshid var det lille foran hele tiden og kontret inn masse treffere, men Seleba er en tøffing som presset fremover og han prøvde virkelig å vinne denne kampen. Jamshid var rett og slett super i denne tøffe kampen og vinner helt fortjent.

 

75 kg

Glodi Eneste, AIK Lund
-Øyvind Holden, B-30        3-0
Glodi vinner som forventet alle tre rundene klart, men har "bare" en kamp sånn midt på treet. Vi forventer så mye av Glodi, men han klarte bare innimellom å vise hvor god han egentlig er. Dette skyldes at Øyvind Holden kjørte "all-in": han skulle gi alt han hadde og det gjorde han virkelig i alle tre rundene. Men Glodi er en mye bedre bokser og vinner helt fortjent. Holden fikk vist seg frem som et meget friskt pust i mellomvektsklassen, og kan bli verdt å følge med på i tiden fremover. 

81 kg

Ahmed Abdelfattah, TK
-Leif Arne Larsen, Stord BK   3-0
Ahmed åpner den første runden med noen herlig venstre kontrastøt (han er south-paw). Larsen viser også frem noen sugende slagserier, men han må se at Ahmed Abdelfattah vinner den første runden 10-9. Det samme gjentar seg i den andre runden: nydelige kontrastøt som Ahmed scorer masse på. Den andre runden vinner Ahmed soleklart 10-8. I den siste runden jager Larsen etter sin motstander i et håp om å vinne på KO, men Ahmed dominerer også denne runden og vinner soleklart.


56 kg

Ali Srour, TK
-Mahmood Tajik, Larvik KSK   3-0
Denne finalen ble kun mulig å arrangere når Tajik valgte å gå opp en vektklasse for i det hele tatt å få kamp. Da møtte han Ali Srour som er både lengre, tyngre og sterkere enn han selv. Det at Ali Srour også er en rask og god bokser gjorde dette ekstra vanskelig for Tajik. Ali Srour blir soleklart norsk mester etter en godt utført bokseleksjon, men han burde heller takke Tajik for at han i det hele tatt ble mester og Srour bør slutte med det "klovneriet" han gjør i ringen.   

 

60 kg
Hadi Srour, TK
-Diddi Hugues, Grimstad BK   3-0 
En fin åpningsrunde mellom to dyktige boksere, men Hadi er det lille hakket foran i de fleste situasjoner. Didi treffer med en 2 slags kombinasjon som så ut til å ryste Hadi litt i den første runden, men han ristet det av seg og Hadi vinner den første runden 10-9. I den andre runden så treffer Hadi med en rett høyre som gjør til at Diddi svikter litt i beina, og Hadi vinner også denne runden 10-9. I den siste runden så var det noen svingslag fra begge bokserne som traff begge veier. Det var en herlig avslutning på kampen

 

91 kg
Kai Robin Havnaa, Grimstad BK
-Kevin Melhus, AIK Lund           3-0
To eksplosive boksere veksler slag i den første runden, men Kai Robin presser akkurat nok fremover til at han vinner runden med 10-9. I den andre runder så viser Kevin Melhus frem sin hurtige rette venstre som han stempler inn gjennom guarden til Havnaa. Melhus var tydelig sliten etter en høyintensiv runde og fikk ta imot litt for mye i slutten av den andre runden, og Havnaa vinner også¨denne runden 10-9. Det betyr i praksis at Melhus må Knocke ut Havnaa for å vinne! I den siste runden fikk vi se hvor godt trent Kai Robin Havnaa er, han presser fremover og plukker poeng jevnt. Dette ble en klar seier til Havnaa, og han har nå gjort det som også hans far Magne klarte; bli tungvektsmester i boksing



Bestemannspremier

Herrer:
Kongepokal: Salavat Khatuev, Skien BK
Forbundspokal: Kai Robin Havnaa, Grimstad BK
Beste klubb: Tønsbergkameratene

Damer:
Forbundspokal:  Fam Elgan, Champions BK


 
-------------------------------

Semifinaler fredag kl.: 18:00

Vinneren er i uthevet skrift

69 kg Kvinner
Sanna Bostad Kvaal, Stjørdal KBK
-Kristin Tveit, Trym IL                             3-0
Sanna vant alle fire rundene i denne kampen. Kristin Tveit jaget etter Sanna i alle rundene, men klarte aldri å treffe med de rene trefferne som gir poeng. Sanna Kvaal fra Stjørdal var mer presis i sine slagserier og plukket jevnt med poeng  gjennom denne kampen. En grei seier til Sanna, som når er klar for morgendagens finale.


64 kg
Amin Srour, TK
-Isak Dyhre, IL R.O.S.                         3-0
Amin dominerer totalt i den første runden, og presser Isak bakover fra første slag. I den andre runden så prøvde Isak seg i starten, men Amins voldsomme kroppsstøt gjorde også denne runden vanskelig for IL ROS-bokseren. Isak sendte avgårde noen gode "karameller", men Amin svarte øyeblikkelig med å sende noen i retur! I den tredje runden fikk Isak en advarsel for holding, og Amin Srour kunne heve hendene i været som seierherre etter en meget, meget solid kamp. Dette var en klar seier til TK-bokseren.


64 kg  

Salavat Khatuev, Skien BK
-Stian Thorstensen, Oslo BK              3-0
Khatuev styrer den første runden og prikker inn slag fra avstand. Han blir litt for rask for Stian når han ligger på avstand. Stian "Duracell" Thorstensen er best når han kommer nære nok motstanderen, men det klarte han litt for sjeldent i denne kampen. I den andre og tredje runden så viste Stian frem noe av det beste han kan, gå fremover, være aggressiv og bryte ned motstanderen. Dessverre for Stian Thorstensen så er Salavat mer bevegelig og treffer med flere klare rene treffere. Dette var en helt grei seier for Salavat, men det "lille ekstra" manglet for at en av Norges beste boksere skal være helt fornøyd med denne kampen.

69 kg  
Johan Seleba, Sp. 09
-Hasan Ahmadi, Grimstad BK      3-0 
Seleba vinner den første runden 10-9 etter en rimelig jevn runde. I den andre runden så banker Seleba først inn noen kroppslag for så å avslutte opp til hodet. Dette gjøre han en par-tre ganger til og vinner andrerunden klart 10-8. I den tredje runden så var Ahmadi for sliten til å kunne vinne dette, og Johan Seleba vant dette helt fortjent etter at han avsluttet med nok en 10-8 runde.              


69 kg

Jamshid Nazari, AIK Lund
-Ask Vang, TK                          3-0
Jamshid åpnet denne kampen i "100" og banket løs på Ask Vang i den første runden, men Ask svarte med noen knallharde støt og fikk registrert noen fine treffer. Den første runden vant Jamshid 10-9. Ask åpnet den andre runden bedre enn den første og lå på riktig distanse, men kraftslagene til Jamshid Nazari gjør til at AIK Lund-bokseren vinner også denne 10-9. I den tredje runden så hadde Jamshid Nazari mest krefter igjen og tar meg seg nok en 10-9 runde inn i poengprotokollen. Nazari vinner helt riktig denne kampen med sifrene 3-0. Dette var en god boksekamp mellom 2 dyktige boksere.
 
 
75 kg  
Glodi Eneste, AIK Lund
-Surkho Shamilov, Sp. 09        3-0
Begge disse utøverne er south-paw boksere. Kampen åpnet i et noe rolig tempo, men i den siste halvdelen av første runde så våknet Glodi og banket inn høyre-hook slag som rystet Shamilov. I den andre runden så fortsatte Glodi å dominere, noe som skulle bare mangle ettersom han pr. nå har flest kamper av alle aktive boksere i Norge. Shamilov er en ung, spennende og god bokser, men han møtte sin overmann her. I den tredje runden så måtte Shamilov ta en telling etter en stjernetreff av den kattemyke Glodi Eneste. Dagens klareste seier. 

91 kg

Kai Robin Havnaa, Grimstad BK          
-Joakim Sliwa, Trym IL                 3-0
Dette var en "Bomben und Granaten" kamp. En herlig førsterunde mellom to gode boksere, det var knallharde treffere begge veiene, og Joakim vant 10-9 i førsterunden. I den andre runden så blir Sliwa litt sliten og nå treffer Kai Robin litt oftere. Kai Robin vinner andrerunden 10-9. Det var helt jevnt før den tredje runden, og i den runden så leverte begge bokserne varene. Det var en herlig runde vi fikk se!!!, og dette var dagens klart beste kamp. To gode boksere leverte varene! Hvis Sliwa hadde hatt mer "pust" så ville han nok dratt dette hjem. Kai Robin var bedre trent og mer kontrollert, mens Joakim slo hardest. Alt i alt så var det greit at Kai Robin vant, men kampen var altså meget jevn. 


--------------------------------------

Kvartfinaler på torsdag 6. mars kl. 19:00

Vinneren er i uthevet skrift

64 kg

Stian Thorstensen, Oslo BK
-Kevin Johansen, Drammen BK   3-0

69 kg
Jamshid Nazari, AIK Lund 
-Ruslan Sjidokaev, Grimstad BK  KO-2


69 kg
Ask Vang, TK
-Even Undall Gangstø, B-30    3-0    


--------------------------------


Mer informasjon om mesterskapet finnes på Tønsbergkameratenes side her: http://www.tkboksing.no/nm2014/

--------------------------------