Rapport fra landskampen mot England i Trondheim | Norges bokseforbund

Rapport fra landskampen mot England i Trondheim

Det Norske laget gjorde en meget god laginnsats mot England og vant med 3-2 i landskampen som gikk i Trondheim. England er en sterk boksingsnasjon, og det å slå dem var en veldig god prestasjon! Det å gjøre det på hjemmebane foran masse publikum gjorde til at det smakte ekstra godt.
Publisert: mandag 24. februar 2014

Landskampen gikk på Rica Hell Hotell under navnet «Fight Night in Hell» og arrangerte av bokseforbundet sammen med Trondheim Fight Night og blev en veldig lykkes stevne.

Innen landskampen avgjortes en klubbkamp mellom to JVM kandidater, Vegar Tregren fra Ulf-an gikk opp i tungvekt og møtte Jonas Sønsteby fra Raufoss. Det blev en hard kamp der Jonas Sønsteby fikk revansj fra føre møtet og vant kampen med 3-0. Neste uke drar både Vegar og Jonas til Brandenburg Cup med juniorlandslaget for et JVM-test, Vegar i 81 kg og Jonas i 91 kg.

 

Forst ut i landskampen var Marielle Hansen fra Bergen AK i damenes 51 kg. Marielle møtte Lisa Whiteside som har ett EM-gull i 57 kg men nu satser på OL i 51 kg. Det blev en meget jamn kamp der Lisa stod for styrke og kondisjon meden Marielle stod for teknikk og litt mer finesser. Whiteside fikk seieren med 2-0 men kunde også gått til Hansen. 0-1 til England.

 

Salavat Khatuev, fra Skien BK i 64 kg, møtte Chris Mbwakongo. En bokser som var mer bevegelig og forsøkte å anvende sin rekkevidde. Men Salavat satte opp en god styring på Mbwakongo og fulgte opp sine angrep på engelsmannen. Mbwakongo er en god bokser men kunde ikke stå mot nær Salavat drog opp tempo og satte in flere tydelige treffer. Engelsmannen fikk ta regning i både rond 2 og 3. En meget god kamp av Khatuev som vant med 3-0. Uavgjort i landskampen 1-1.

 

Hadi Srours motstandere Tom Wilson blev skadet og England hadde ikke noen at sette in for Wilson. På meget kort varsel kom Bashir Hassan fra Sverige til Trondheim og møtte Hadi. Bashir er en meget rutinert bokser med flere EM og VM starter med et EM-bronse som best. Hadi er forsteårssenior men har hatt en god utvekling siste tiden og tog med denne kampen det riktige steget in blant seniorene. Vinst med 3-0 etter meget god boksing. (matchen regnedes ikke i landskampen).

 

Fam Elgan fra BK Ørnen skulle ha møtt Sandy Ryan i 60 kg men då hun blev syk erstatte England henne med Chantelle Cameron. Fam har to raka turneringsvinster i landslaget men fikk ikke riktig i gang sin boksing i denne kamp. Cameron er en sterk og god boksere som låg på hele tiden. Fam fikk slita litt med taktikken men gjennomfør trotts poengtap 3-0 enda en godkjent kamp. 1-2 til England.

 

Juniorbokseren Martin Larsen fra hjemme klubben Trondhjem BK møtte Dino Smith i 69 kg. Smith var innlånet fra Wales då England ikke hadde noen i 69 kg. Martin er i ferd med at utvikle teknikk og taktikk men har en utrulig fysisk kapasitet og startet kampen i et godt tempo. Smith var en god bokser men kunde ikke å handtere Martins styrke og tempo. Dommeren stoppet kampen TKO i den andre runden. En styrkebeskjed fra Martin som kvitterte landskampen til uavgjort 2-2.

 

I siste og avgjørende kamp møttes Kai Robin Havnaa og Daniel Williams i tungvekt. Kai Robin har hatt et meget hendelsesrikt år, fra at ha tappet finale i nybegynner NM til VM deltakelse og flere internasjonale leir og turneringer. I denne kampen fungerte meget av det Kai Robin har trent på til 100%. Williams har et EM-bronse fra junior EM og er god boksere, men en meget inspirert Havnaa kunde å manøvrere ut engelsmannen med fotarbeid og sin rette venstre. Nær Havnaa seden treffende med sin høyre var kampen avgjort, sikker poengvinst med 3-0 og dessuten pris som landskampens beste boksere.

 

En herlig vinst for det Norske laget som vinner landskampen med 3-2!

 

Hilsen
Erik Bredler,
Sportssjef/Landslagssjef