Nyheter | Norges bokseforbund

Artikler fra 2007

Kamplederkurs avviklet i Tønsberg
tirsdag 04. september 2007

Helgen 1.-2. september ble det avviklet kamplederkurs i Tønsberg, med Arild Hannaas som kursleder. 7 nye R-aspiranter fra østlandsområdet deltok : Vidar Numme og Gisle Semb, IF Pors, Arild Stensrud og Vaka Selmorzajev, Bærum Verk BK, Kristian Olsen, Moss BK, Viggo Trosdahl, Sentrum BK og Øivind Grønlund, Mysen BK. Den teoretiske delen ble avviklet i kurslokale i Rica Klubben Hotell lørdagen og den praktiske biten i TK-hallen dagen etter.Interessen blant aspirantene var stor. Livlige - og nyttige - diskusjoner ble utvekslet under første del av kurset og innsatsen i TK-hallen tydet på at vi får nye dyktige - og hardt tiltrengte - kampledere ! Aspirantene følger opp på R/J-samling i Tønsberg 8.-9. september og har av kursleder fått beskjed om å holde tett kontakt med Klaus Bareksten for videre utvikling.

Frank Wahl er ny hovedtrener i B-30
fredag 31. august 2007

B-30 har fått en ny hovedtrener i sitt seks mann store trenerteam og det er evigunge Frank Wahl. Han skal ha hovedansvaret for treningsopplegget, og han skal få hjelp av norges største trenerteam. Det er det samme teamet som før, med noen små rokkeringer med henhold til ansvar. Gledelig er det også at Roger Ervik blir med som trener fra og med denne sesongen. Frank Wahl, B-30

Proffstevne i Karlstad 15.september
torsdag 30. august 2007

Det er stipulert med 10 proffkamper i svenske Karlstad den 15. September, og i tre av de får vi norske nevekjempere; Kim Johnny Jenssen, Daniel Peret og Reidar Walstad. Det blir satt opp buss fra Trondheim for de som vil se dette "live".

Hjelp med informasjon om norske proffboksere 1957-1971
fredag 24. august 2007

Den bokseinterresserte Tron Jensen fra Oslo lurer på om noen kan hjelpe han med informasjon om norske proffboksere i perioden 1957-1971?

Breddesamling i Tønsberg
fredag 17. august 2007

Forrige helg ble det arrangert nok en breddesamling i regi av NBF, denne gangen i TK-hallen. De så alltids engasjerte trenerne Kjell Sørum og Stein Rune Eriksen dro igang ei tøff treningshelg med god teknikktrening.

Trøndersk treningsleir i Tydal
mandag 13. august 2007

Det ble en flott treningsleir for de trønderske bokserne og våre svenske venner fra Umeå med Thomas Ljungberg i spissen. Samlingen inneholdt mange uvanlige og varierte øvelser (bruk av bildekk, steiner osv.) de fleste øvelsene vektla bevegelse, unnvikelse, kontring og balanse. Meget bra opplegg av den russiske treneren Andrej Vedjagin.

Gull til Ingrid Egner
lørdag 11. august 2007

Årets storturnering i Ungarn; Witch Cup ble avsluttet med fantastisk god norsk innsats. Ingrid Egner banket svenske Tatjana Obradovic hele 17-1. Ingrid viste hvilken kraft hun har i sine hooker, og rystet Obradovic flere ganger med sugende svingslag til hodet. Nå fikk vi endelig se potensialet som bor i Egner, og hvis hun bokser slik i det kommende EM i Danmark så lukter det gull lang vei.Verdensmester i lettvekt; irske Katie Taylor var så imponert av innsatsen til Ingrid at de holder på å forhandle frem en avtale slik at de kan sparre og trene sammen foran EM i oktober.

Ingrid Egner til finalen
fredag 10. august 2007

Vår beste kvinnelige bokser Ingrid Egner slo seg til finalen i den prestisjetunge Witch Cup turneringen i Ungarn i dag. Ingrid slo danske Malene Nielsen 8-5 i semifinalen, og i morgen venter svenske Tatjana Obradovic i det andre hjørnet når finalene starter ca. klokka 16:00.

WITCH CUP kvartfinalene er ferdige
torsdag 09. august 2007

Flott start av de norske jentene - begge til semifinale i turneringen

Witch Cup
torsdag 09. august 2007

Turneringen i Ungarn begynner i dagTrekningen ble for våre slik:

Styret har oppnevnt komiteer/utvalg
torsdag 09. august 2007

På telefonmøte i dag ble forbundets resterende komiteer/utvalg satt sammen.

Kvinneturnering i Ungarn
onsdag 08. august 2007

Etter mye fram og tilbake fikk vi delta med 2 bokserei Witch cup i Pecs i Ungarn

Trym-boksere i Ventspils
fredag 03. august 2007

Trym og Box-Team Trondheim årlige sommersamling (5.gang) i Latvia ble denne gangen avholdt med to kvinneboksere, Lotte Lien og Renate Bolland. Renate Bolland, Lotte Lien og Robert Walstad

Breiddesamling på Voss
onsdag 11. juli 2007

Ja, då blei det breiddesamling på Voss i år og. Totalt sett var det ein kjempeartig samling med både jenter og gutar tilstades. Flott å sjå at det fortsatt gror talentar rundt omkring i boksenorge. Eit skår i gleden var det då ein fekk greie på at i år fall raftingstiltak vekk grunna svært stor pågang frå deltakarar i Ekstremsportveko. Det vart allikevel felleskos med grilling i Bavallstunet sine utelokaler. Treningsmessig vart samlinga holdt i same lokaler som i fjor. Vetletun sin gymsal klarte å romme dei nesten 30 deltakarane på breiddesamlinga.

Trønderske boksere i St.Olavsløpet
onsdag 11. juli 2007

Flere trønderske boksere deltok i stafetten mellom Trondheim og Østersund i forrige uke. St.Olavsloppet 2007 - 340 km fra Trondheim til Østersund avsluttes her med Reidar Walstad i innspurten. Lagleder Renate Bolland prøver å holde følge de siste meterne... 3T-laget samlet etter innkomsten i Østersund. Lotte Lien (t.v) og Christian Kvatningen bak kamera sammen med Reidar Walstad bidro til en hederlig plassering

Det ble tap på Reidar Walstad i Dublin
mandag 02. juli 2007

Reidar Walstad bokset om EM-tittelen i Dublin forrige helg, men måtte se seg slått av den regjerende mesteren Bernard Dunne. Irske Dunne brukte venstra si til å piske inn poeng på Reidar, som jaget etter sin motstander gjennom hele kampen. Reidar skal være kjempefornøyd med sin innsats og stå-på-vilje, og han fikk bekreftet at han er en av europas beste boksere i super-bantamvekt. Reidar Walstad ga alt (foto: Anthony Hopkins)

Reformkomiteens forslag for å øke oppsluttningen til amatørboksing
mandag 02. juli 2007

I Lausanne i juni tok den nyoppnevnte reformkomiteen fra AIBA å slengte et meget oppsiktsvekkende dokument på bordet. Komiteen som var ledet av Gerhard Heiberg kom med en del forslag til omstilling av amatørboksingen som er ikke mindre enn langt over forventet spenstige. Disse forslagene skal behandles (og vedtaes?) på AIBA sin ekstraordinære kongress i Chicago den 17. oktober i år. Regelendringene er ganske nøyaktig helt like som de undertegnede redaktør har fremmet de siste årene som en nødvendighet for å få tilbake identiteten til amatørboksing: BOKSING ER VERDENS TØFFESTE IDRETT! De har mange punkter som skal behandles av AIBA, men de viktigste er: fjern hjelmen, fjern singletten, 3x3 minutters runder, agressivitet skal belønnes (plusspoeng ved telling på motstander), kamplederen skal BARE bryte inn ved klare forseelser.La oss håpe at ledelsen i AIBA har baller nok til å få dette gjennomførtmvhRedaktørFrank Robert WalstadHele forslaget ligger i denne artikkelen

Betraktninger fra EM i boksing for ungdom - Siofok Ungarn 23.-30. juni
mandag 02. juli 2007

Vår utmerkede dommer Sigmund Aagaard forteller om hvordan det gikk med våre to deltagere i EM i Ungarn, og ikke minst om hvordan dømmingen i boksesporten er for tiden

EM for ungdom
onsdag 27. juni 2007

Det ble tap på Mats Morka, Gran BK i bantamvektsklassen. Han tapte på RSC-O i andre runde for sin polske motstander. I klassen lett fluevekt møtte Christian Bækkelien, Gran BK den engelske- og EU mesteren James Dickens og tapte 15-1. Engelskmannen ble for sterk for Christian som gjorde for lite ut av seg til at dette oppgjøret ble spennende. Begge nordmennene tapte sine åpningskamper og er dermed ute av mesterskapet. Mats Morka og Christian Bækkelien

Rapport fra samling i Polen
onsdag 20. juni 2007

En liten rapport fra treningssamling i Polen. Våre 2 deltagere til EM ungdom, Christian Bækkelien og Mats Morka pluss vår lovende junior Alexander U. Hagen og med Kjell Sørum som trener har vært på treningssamling i Polen. Samlingen var organisert av Andrej Gmitruk og her er en liten rapport.

Side: 4 / 8