Nyheter | Norges bokseforbund

Artikler fra 2006

Klubbundersøkelsen
fredag 13. oktober 2006

I går var fristen for besvarelse av klubbundersøkelsen somble sendt ut 16.09.Pr. idag har 21 klubber besvart og noen har meldt fra at detkommer.Alikevel er dette bare ca !/3 av klubbene, o det er litt skuffende.De som ikke har fått det elektronisk har mottatt pr. post.Følgende klubber har levert:

Norske kvinneboksere i verdenstoppen!
onsdag 11. oktober 2006

Mangeårig storsatsing fra jentenes klubber og NBF har gitt uttelling, vi er plassert på verdenskartet. Aldri har i det i NBF sin historie vært satset mer resurser (økonomi og tilrettelegging) på kvinneboksing enn det har blitt gjort de seneste årene.

Idrettspsykologi
onsdag 11. oktober 2006

Høgskolen i Bergen planlegger å starte opp et nettbaserte deltidsstudiet Idrettspykologi, på 15 studiepoeng i januar 2007. Målgruppen for dette studiet er trenere og idrettsutøvere i alle idretter over hele landet.De som er interressert i det bør kikke på denne siden: http://www.hib.no/studier/evu/studie.asp?studieID=B15IDPSY

Proffboksing uke 40/41
mandag 09. oktober 2006

Roger Pettersson gir oss ukas proffboksing. Han gir oss forhåndstoff om helgas store "nordiske" proffstevne i København

B-30 Box Cup er ferdig
søndag 08. oktober 2006

Det ble 32 kamper under årets turnering med alt i fra diplomboksere til de beste seniorutøverne. På den siste finaledagen var det spesielt fire utøver som utmerket seg, og det var Thomas Lie-Hagen (Pors), Glodi Eneste (AIK Lund) Ingrid Hegle og Boye Nørve (begge B-30). I tillegg var det godt å se at Pors BK var den klubben som hadde med flest utøvere og at de om få år kanskje kan matche de gode resultatene de hadde tidlig på nittitallet. Kampen mellom Boye Nørve og Glodi Eneste var turneringens høydepunkt. Boye har ikke bokset på nesten 2 år, slik at det var overraskende at han viste et slikt høyt nivå mot en av landets beste boksere i Glodi Eneste.

Reidar Walstad vant sin 14. seier
lørdag 07. oktober 2006

Det ble nok en seier til trønderen i super bantamvekt under helgas proffstevne i Helsinki. Reidar bokset godt mot en ubeseiret hviterusser, og måtte ta frem sitt ytterste for å sikkre denne seieren. Han ledet med tre-fire poeng på alle dommerskjemaene når kamplederen stoppet kampen i den åttende runden til fordel for Reidar Walstad. Og grunnen til at dommeren mente at nok var nok ser dere her.....: Valery Yanchy fikk knust nesen på to plasser, styggt men sant. Heldigvis går det bra med Valery nå, og han har "brekkt" nesa på tilbake i nesten samme stilling som før.

B-30 Box Cup er i gang
lørdag 07. oktober 2006

B-30 Box Cup er i gang, og det ble bokset 16 kamper i dag, og det skal også bokses 16 finaler i morgen. Dagens resultater, og kampoppsettet for morgendagen finner dere på B-30 sine sider HER. Finalene starter kl. 11:0 på søndag 7. oktober i Leangenhallen

Resultat stevne i Tønsberg 28. sep.
onsdag 04. oktober 2006

Klubbundersøkelse 2006
tirsdag 03. oktober 2006

Forbundet sendte 16.09. ut et spørreskjematil klubbene med en frist til 12. okt.Foreløpig har bare 12 klubber sendt inn ogvi ber om at de øvrige klubber fyller ut detforholdsvis enkle skjemaet

Startbøker - klubbkonkurranse
tirsdag 03. oktober 2006

Første frist for innløsning avstartbøker er 15. okt.4 par kamphansker til den klubbsom har flest totalt startbøker.

Gull i Falken Cup
mandag 02. oktober 2006

Simen Smaadal fra Ski BK gikk til topps i Gavle, Sverige i helgen. Simen Smaadal tok gull i klassen junior B 69 kilo

Proffboksing uke 39/40
mandag 02. oktober 2006

Roger Pettersson gir oss ukas proffboksing

Toppkamper på Geir Inge Jørgensen og Thomas Hansvoll
tirsdag 26. september 2006

De skandinaviske tittelene i lett-weltervekt og i cruiservekt står på plakaten lørdag den 14. oktober i Parken, København. Geir Inge skal møte Martin Kristjansen i en tittelkamp på Pallestevnet som også Thomas Hansvoll bokser på. Thomas møter den ubeseirede Johny Jensen. I disse to kampene er det fire boksere med meget gode recordlister, noe som burde få Trond Ahlsen i TV2 til å begrave stridsøksen med Team Palle og få ordnet livesending fra dette meget gode stevnet. Danske Mikkel Kessler skal jo opp i VM-kamp (WBA og WBC) mot Marcus Beyer i kveldens siste kamp.

Oddvar Nilsen dømte mest i 2005-2006
tirsdag 26. september 2006

Nå er tallene fra forrige sesongs Dommerkomite klare. og det kommer vel ikke som noen overraskelse på noen at Oddvar Nilsen var den som dømte mest, han var involvert i hele 355 kamper forrige sesong

Bilder fra helgas proffstevne i Tyskland
mandag 25. september 2006

Knockout Magazine sin reporter Øyvind Therkelsen tok disse bildene av Sauerlandstevnet. Arthur Abraham banker inn en rett høyre Nikita Dubunin tok sin sjette seier av seks mulige

Nationen Cup
mandag 25. september 2006

Denne tradisjonsrike turneringen gikk av stabelen i Wiener Neustadt i Østerrike. Norge deltok med Carlos Flores, Ole Pedersen og Rune Dahl. Videre deltok Haktor Slåke ( sekundant), Oddvar Nilsen (lagleder) og Jan Myhre (R/J)

Proffboksing uke 38/39
søndag 24. september 2006

Roger Pettersson gir oss ukas proffboksing.

Breddesamling i Trondheim
lørdag 23. september 2006

Den 15.-17. september ble det arrangert nok en breddesamling, med trenerne Stein Eriksen og Kjell Sørum som ansvarlig for treningsopplegget. Arrangementet ble vellykket, og det var ca. 30 boksere som var innom samlingen fordelt på de tre treningsdagene.

Boksing på TV i dag
lørdag 23. september 2006

Både SportN og TV2 sender Sauerland-proffstevnet fra Tyskland i kveld. SportN sender det hele live (fra kl. 21:00), mens TV2 sender det i opptak (fra kl.: 23:45). Det er to norske boksere på programmet, så dette er verdt å få med seg.

Ring på fingeren
lørdag 23. september 2006

Trener hos Pors Boksegruppe; Svein Børnes giftet seg den 16.september med Kirsty Lærke. Vi gratulerer og ønsker paret lykket til i tiden fremover.

Side: 4 / 15