Norske kvinneboksere i verdenstoppen! | Norges bokseforbund

Norske kvinneboksere i verdenstoppen!

Mangeårig storsatsing fra jentenes klubber og NBF har gitt uttelling, vi er plassert på verdenskartet. Aldri har i det i NBF sin historie vært satset mer resurser (økonomi og tilrettelegging) på kvinneboksing enn det har blitt gjort de seneste årene.
Publisert: onsdag 11. oktober 2006

Således tok en også på seg det løftet det var å arrangere et Europamesterskap for senior kvinner i Norge i 2005. Dette skjedde i Tønsberg (TK) som har gjort flere svært vellykkede store internasjonale arrangementer, også for kvinneboksing. Forbundet fulgte opp arrangementet gjennom nødvendig støtte. Her fikk vi medaljer, også en Europamester.

Verdensmesterskapet i Russland ga også uttelling i edelt metall: sølv. I 2006 har jentene fortsatt sin fremgang og fra sentralt hold er det lagt mye til rette for å stimulere utviklingen.

Så langt i år har vi fått Nordisk mester, Europamester og flere medaljer i EM.

Videre; Verdensmesterskapet i India i november vil være nærmeste utfordring for våre dyktige jenter. Her krysser vi alt som krysses kan og jentene følges nitid opp fra sentralt hold og ------- ikke minst; Klubbene bak jentene gjør en fenomenal og uvurderlig innsats for å bringe jentene dit de er i dag. Som kjent så er det i klubbene bokserne hører hjemme, utvikler seg. Sentralt hold bistår og tilrettelegger sammen med klubbene.

Lykke til i november.

Mvh
Svein Ivar Riiser