Svein Ivar Riiser vil ha fart i diskusjonen om aktiviteten i norsk boksing
Hvordan er tilstanden i norsk boksing?
Ovennevnte spørsmål er stilt av redaktøren vår. Bakgrunnen er bl.a. Robert Walstad sin informasjon om "ståa" i norsk
boksing og vår landslagstreners "Betraktninger etter NM".
Slik jeg leser innleggene så er begge informative.
Robert Walstad sitt innlegg kan gjerne sies å være negativt vinklet. Her kan det likegjerne være en ønsket vinkling fra media, da de ønsker en skarp profil i all sin virksomhet. Dette altså konklusjoner som ikke nødvendigvis er Robert sine. Jeg forutsetter at faktaopplysningene, statistikken gjengitt på siden vår er riktig (angående aktiviteter i NM de siste årene).
Mot denne bakgrunnen leser jeg innlegget til Robert kun som en status hvor det ikke rettes noe angrep på noen ledd, altså ikke noe som bør forsvares.
Hvorfor er det slik?
Dette er et spørsmål som opptar alle oss som er glade i amatørboksingen i Norge. Her er det mange grunner. Bl.a. konkurranse fra andre kampidretter, andre idretter, sportens særegenhet, rekruttering, rekrutteringsarbeid osv. osv.
Hvor er ansvaret for utvikling av boksere, rekruttering av nye medlemmer?
Det er enighet i alle ledd at rekruttering skjer i distriktet. Klubbene er de som utvikler bokserne, får de fremover. Det er klubbene og kretsene somstår for aktiviteten, arrangerer stevner mm.
Norges Bokseforbund (NBF) legger strategier for å tilrettelegge klubbenes arbeid. Herunder utdanne alle administrative ledd som enhver klubb trenger (lederutdanning), trenerutdanning, dommerutdanning mm. Klubbene må finne emnene, melde på disse og gi de vilkår inen klubben.
Den enkelte trener har ansvar for å sørge for at han har konkurranseboksere og at disse blir påmeldt til stevner.
Landslagstreners refleksjoner etter NM
Dette inneholder mange gode eksempler på hvordan strategiene settes ut i livet. Det satses stort på bredden i sporten vår, på utvikling av de ulike ledd og det er en meget stor aktivitet rundt om forbi. Som en kuriositet så må det nevnes hvor stor deltagelse vi hadde fra norsk hold under ABC turneringen i Gøteborg i november i fjor. I følge dette skulle vi ha boksere til å fylle mange stevner, inklusive NM her hjemme. Sykdomsforfall ved siste NM var betydelig å må tas med i betraktningen. Dette endrer imidlertid ikke faktum at vi har et stykke arbeid foran oss for å få opp aktiviteten ad konkurranseboksere.
NBF tar innspill og ideer fra klubber og kretser
Sist ute i denne samenheng er Landsmesterskap for diplomboksere, gjeninføring (norsk initiativ) av Nordisk mesterskap. Det legges ned betydelig arbeid for å legge til rette for klubber og kretser fra sentralt hold. NBF forbedrer seg hele tiden angående kommunikasjon, det å nå ut med det arbeidet som faktisk gjøres. Her skal og må NBF bli mer offensive, noe som det er enighet om.
Informasjon
Den enkeltes ansvar. Den enkelte har i vårt mediesamfunn et ansvar selv til å orientere seg av hva som gjøres, hvor informasjon kan hentes etc. Om en leser styrereferater (som legges ut på siden), innlegg fra alle som faktisk legger ned et stort arbeid så vil en se at det er mye bra rundt om i landet vårt. Dette er det vi tar som utgangspunkt for videreutvikling av sporten.
Vi har spennende tider foran oss. Alle som ønsker utvikling av sporten vår må bruke tid på en konstruktiv vinkling og ikke ri gamle kjepphester. Ta kontakt med de ulike ledd. Løsninger er ofte allerede på plass, det er som sagt den enkeltes ansvar å finne de.
Med hilsen
Svein Ivar Riiser (styremedlem NBF)