Styrketrening for boksere | Norges bokseforbund

Styrketrening for boksere

Informasjon om de tre programmene Martin Staxrud har gitt NBF; Hvordan og hvor ofte man skal trene styrketrening er avhengig av behovet for økning av styrke eller vedlikeholding. Programmene ovenfor er laget generelt og kan tilpasses til hver enkelte utøver ut i fra hva de ønsker å oppnå. Noen vil noen kilo opp i vekt for å bli sterkere mens andre må holde på vekta for å passe inn i vektklassen sin.
Publisert: torsdag 26. juni 2008

Program 1 er det programmet som man vanligvis øker mest muskelmasse og vekt, men er også viktig for de som aldri har trent vekter før å må venne seg til dette.

Program 2 er mer beregnet for de som har litt grunnlag med vekttrening og er for å øke kraftutviklingen musklene lager. Dette kan også føre til vektøking men ikke i samme grad som program 1. Kan være fint å trene dette programmet en gang i mellom også i konkurranse sesongen for å beholde litt av "trykket" (styrken) sesongen igjennom.

Program 3 er for å beholde noe av styrken man har opparbeidet seg å få dette til å være eksplosivt. Dette er også trening som ofte inngår i vanlig boksetrening (Medisinball)

Etter konkurranse sesongen er det vanlig å ha en nedtrappingsperiode med rolig trening før en begynner med grunntrening igjen. Dette er en fin periode å starte styrketrening i.

Grunntreningsperiode/ressursperiode: Høy mengde og lavere intensitet. Stor mengde på styrke og utholdenhet men også teknikk/sparring. Mer vekt på teknikk og taktikk når det nærmer seg konkurranse sesongen.

Konkurransesesong: Lavere mengde men høyere intensitet. Mer spesifikk boksetrening. Mer teknikk og taktikk gjennom sparring. Mindre vekt på styrketrening og løpetrening.

Nedtrapping: Mindre mengde og intensitet. Mindre spesifikk boksetrening. En fin periode å vektlegge styrketrening.