Region ØST Breddesamling 16-18. august 2024 | Norges bokseforbund

Region ØST Breddesamling 16-18. august 2024

Publisert: tirsdag 20. august 2024

Breddesamlingen ble holdt i Romerike BK, sine nye lokaler i Stanseveien 16 i Oslo. 12 klubber fra Region Øst deltok med tilsammen 67 boksere, fordelt på 12 diplom-, 26 ungdom-, 17 juniorer- og 12 seniorboksere. Deltagende klubber var Tønsberg Bk, FUVO BK, Drammen BK, Oslo BK, Moss BK, IL ROS-Boksing, Nero BK, Romerike BK, Pugilist BK, Fredrikstad BK, Drøbak BK og Kolbotn BK.

Med så mange deltagere ble diplom og ungdom slått sammen til en gruppe og junior og senior ble en gruppe. 

Hovedfokuset på breddesamlingen var grunnleggende bokseteknikk og bruken av denne bokseteknikken i oppgaveboksing. Hver gruppe gjennomførte 6 treningsøkter, med alt fra fotarbeid, forsvar og bruk av motstanderens angrep til egen fordel, styrketrening for boksere, in-fight, finter og angrep, bokse fremover og bakover, hvordan bokse mot en høyere motstander og hvordan bokse mot lavere motstander. Under søndagens økt ble det gjennomgått noen momenter fra «ukrainsk bokseteknikk», det ga oss et innblikk i teknikk og taktikk fra en av de store boksenasjonene og ble svært godt mottatt. Breddesamlingen ble avsluttet med oppgavesparring med fokus på innholdet i de foregående leksjonene. 

Sosial samling med pizza på lørdag kveld ga gutta en fin mulighet til å bli enda bedre kjent.

Breddesamlingen i Region Øst var en en flott anledning for kommende kampboksere til å bli bedre kjent med hverandre før kampprogrammet setter i gang i månedsskifte august/september. Jentene og guttene viste en super innsats og det var veldig god stemning i gruppa. Vi så mange blide ansikter og kunne spore den følelsen av glede, om at endelig har sesongen startet igjen. 

Tilbakemeldinger på treningsøktene var at det var mange gode tips å hente for å utvikle seg som bokser.

Region Øst vil evaluere breddesamlingen og vil bruke erfaringene fra denne gangen til neste gang vi skal arrangere breddesamling. 

Region Øst vil gjerne at ha tilbakemelding på innhold og/eller gjennomføring på breddesamlingen fra deltagende klubber. Tilbakemelding sendes på mail til leder Region Øst, Bjørn: Bjosavi@hotmail.com

En stor takk rettes til Romerike BK som administrerte og stilte lokaler til disposisjon og til trenerne, Leif Lødeng, Elmir Redzic, Tomm Sande, Miro Milatovic, Håkon Ludviksen Alexander Hagen og Viktor Russo som alle bidro med interessante og lærerike treningsøkter.