Olympiske Leker 2024 i Paris 26. juli – 11. august | Norges bokseforbund

Olympiske Leker 2024 i Paris 26. juli – 11. august

Publisert: onsdag 31. juli 2024

Ringen klar! Norge stiller med to boksere i Sunniva Hofstad og Omar Shiha til dette mesterskapet som går i Paris North Arena. Vi vil kontinuerlig oppdatere denne siden når  mesterskapet er i gang.

Omar Shiha tapte 0-5 for regjerende verdensmester og olympiske mester Bakhodir Jalolov fra Usbekistan i sin første kamp. og Sunniva Hofstad  tapte 0-5 for Lovlina Borgohain fra India i sin første kamp.

OL boksing blir sendt på en av Discovery sine lineære plattformer, (avhengig av tidspunkt): TVNorge, MAX, eller Eurosport Norge/Eurosport 1.

75 kg kvinner: Sunniva Hofstad, Bokseklubben av 1930

8-delsfinale 31. juli klokken 12:20
Sunniva Hofstad, NOR - Lovlina Borgohain, IND o-5
Den indiske bokseren var raskere i kontrafasen enn vår utøver og vinner dette helt greit. Sunniva tapte de to første rundene med 9-10 hos alle dommerne. I den siste runden skrudde Sunniva opp presset, men Borgohain ble for bevegelig på beina og hun ble aldri skikkelig truet. Sunniva vant den siste runden hos 3 av 5 dommere, men det var selvfølgelig ikke nok til å vinne kampen.

Her møtte Sunniva en rutinert bokser med medaljer fra tidligere mesterskap. Hun tok blant annet bronse under lekene i Tokyo, og er regjerende verdensmester.

---------------------------------------

+92 kg herrer: Omar Shiha, Oslo Bokseklubb

8-delsfinale 29. juli klokken 17:06
Bakhodir Jalolov, UZB 0-5
Omar Shiha tapte 0-5 for regjerende verdensmester og olympiske mester Bakhodir Jalolov fra Usbekistan i sin første kamp.