Internasjonalt turnering i Tammerfors | Norges bokseforbund

Internasjonalt turnering i Tammerfors

Glade boksegutter på flyplassen. Fra venstre Finn Olav Ulvund, Martin Reppen Kvikstad, Kristian Bækkelien,Gjermund Tokvam, Sverre Glad og Reinhardt Sørensen.
Publisert: onsdag 07. mai 2008

 

Det var et ungt norsk lag som tok turen til Finland i helga som var.

I selskap med nasjoner som Sverige, Finland,Wales,Scottland,Irland og Repton BC fra England, lå det an til ei tøff helg for våre gutter.

Vi tok fly til Helsinki, og derfra til Tammerfors før vi var vel i havn på hotellet: Der ble det tid til litt avslapping før vi tok ei lett treningsøkt på kvelden!

 

Først ut av våre var Finn Olav Ulvund fra Drammen BK i junior B 46 kg

Han møtte en sterk mann i Michael Glendennynng fra Irland. Iren kom ut i et høyt tempo, men Finn Olav prøvde virkelig å ta tak i kampen.

Hans irske motstander ble allikevel for sterk denne gangen og to tellinger gjorde at kampen ble stoppet i første runde.Finn Olav skal allikevel ha honnør for at han gjorde et godt forsøk!

Dette var også hans første turnering av det litt større slaget.Finn Olav er ung, og vil helt sikkert komme sterkt tilbake ved neste anledning

 

Neste undom ut var Sverre Happy Glad fra Tønsberg Kameratene i junior C 52 kg. Finske Samir Kuche var motstander,og hadde tydelig bestemt seg for å ta Happy på senga!

Men unge Glad hadde andre planer for kvelden og eksploderte i et fyrverkeri av slagkombinasjoner mot sin motstander. De fleste slagene gikk da også rett inn, noe som resulterte i at dommer og jury protesterte høylytt mot at kampen skulle fortsette. Alt dette på under tyve sekunder!!

Kampen ble stoppet og Happy ble utropt til rettmessig vinner!

Finalemotstander trakk seg dessverre fra finalen, slik at Happy fikk denne på w.o.Flott prestert i sin første oppgave med flagget på brystet. Sverre er en ung gutt "blir 14 i september" så jeg skal være forsiktig med mine uttalelser og ikke hause han opp til noe som helst, men nøye meg med å si at den oppfølginga han får i TK gjør at det kan bli spennende videre.

 

Christian Bekkelien Gran BK trakk seg til finalen i junior A 54 kgp

På andre siden sto skotske Barry Craig. Tøff og sterk motstander men som aldri var i nærheten av å vinne mot den elegante Rwanda-fødte Hadelendingen.

Christian beveget seg godt og avviste ethvert forsøk fra skotten.

Endelig satt de rette støtene godt, det var en fryd å se hvordan Christian smallt til med sin lange rekkevidde.

Klar seier etter nydelig boksing.

Martin Reppen Kvikstad Raufoss BK i junior A 57 kg trakk i finalen

Samppa Kalliorinne som var south paw bokser. Men Martin hadde bestemt seg for at her skulle det ikke gis noe som helst ved dørene. Kontant og frekt presset han sin motstander over på defensiven og styrte kampen i alle rundene.Teknisk og taktisk flott gjennomført av totningen.

Gjermund Tokvam Aurland IL i junior A 69 kg møtte sterke Sean Finney fra Scottland! Dette ble en motstander med betydelig mer rutine enn vår mann, over hundre kamper sto han bokført med.

Gjermund gjorde allikevel en flott innsats, selv om han ble liggende litt på etterskudd i alle rundene. Litt flere kamper på baken, så vil unge Tokvam matche denne type motstander i fremtiden.

 

 

 

 

 

Reinhart Sørensen var med som sekundant sammen med Erik Dahlèn.

Begge konkluderte med at det er grunn til å være storfornøyd med hvordan de norske gutta sto frem i helga Det er også grunn til optimisme på norsk boksing sine vegne! Vi er i fremgang!! I fjor ble det ett gull med syv utøvere, i år tok vi tre gull av fem mulige.

Dette må krediteres det arbeidet som gjøres rundt om klubbene!

Treningstilstanden er betydelig bedre,den tekniske boksingen er satt mer i fokus, og guttene fremstår derfor med bedre selvtillit og større evne til å følge taktiske disposisjoner!

Så derfor: Takk til alle klubbene som har vært innvolvert i den tiden vi har holdt på med U/JR satsingen så langt. Det har sånn jeg ser det vært et godt samarbeid og god kommunikasjon.Noe som igjen er viktig for at vi skal få gjort en best mulig jobb for våre gutter og vår sport! God sommer til dere alle og til gutta sier jeg takk for tilliten!!! Jobb godt i sommer!!!

 

Mvh Erik Dahlèn