En skandale rulles opp i dommermiljøet i Norge | Norges bokseforbund

En skandale rulles opp i dommermiljøet i Norge

Det har nylig kommet fram at en av Norges beste dommere de siste årene har lidd av en alvorlig øyesykdom. Denne sykdommen har ført til at han knapt har sett hvem og hva han har dømt. Det er ingen tvil om at mang en jevn kamp kunne ha endt med et annet resultat hvis dette hadde blitt kjent tidligere. Dommerkomiteens sjef, Odd Inge Misund sier han er rystet over siste dagers avsløringer, og lover en full gjennomgang av alle kampene denne dommeren har dømt. Han lover også at regelverket skal endres, slik at både poengdommere og kampleder må gjennomgå synstest minst to ganger i året. -Jeg er lei meg.. sier dommeren som er i hovedpersonen i denne skandalen
Publisert: tirsdag 01. april 2008

Dommeren som har skjult sin øyesykdom er ingen ringere enn Sigmund Aagaard! Aagaard ble observert av en annen person innen boksemiljøet i Trondheim i det han oppsøkte en av landets beste øyespesialister. Denne personen konfronterte Aagaard med dette etter det siste norgesmesterskapet som ble avholdt i Bergen. Sigmund fortalte da, etter press, at han led av den spesielle øyesykdommen Kronisk Iridosyklitt, og at han rett og slett ikke har kunnet skille mellom bokserne i rødt og blått hjørne de 4-5 siste årene.

Når boksing.no får tak i Aagaard hjemme hos seg selv på Vikhammer utenfor Trondheim, bekrefter han noe motvillig saken vår kilde tipset redaksjonen om; Han er nesten blind! Han kommenterte også at det er et under at ingen har oppdaget dette før, men det bekrefter vel at boksemiljøet godtar at dommerne gjør mange feil og har blitt lei av å klage på disse avgjørelsene. Han avslutter med å innrømme at det muligens er mange boksere som har tapt kamper på grunn av denne sykdommen, og han sier unnskyld til disse og ber om tilgivelse. Vi fikk tatt ett nærbilde av øyet til Aagaard, før han hastet videre til butikken. Sigmund har i tillegg til kronisk iridosyklitt også sentrale sonulære uklarheter i pupillen, som på legespråket beskrives som kongenitt katarakt.


Synet blir gradvis dårligere, se på pupillen til Aagaard









 

 

 

 

 

 

 


 

Alle boksere som føler seg urettferdig behandlet, og mener at poengsifrene i kamper som Sigmund Aagaard har dømt som enten kampleder eller poengdommer er feil, bes melde i fra. Disse vil så få sine kamper vurdert på nytt! Send en mail til Redaktør Walstad her: fwalstad@c2i.net . Walstad vil sende en felles klage til dommerkomiteen med alle disse uriktige avgjørelsene. Husk å skriv navn på deltagerne og hvor/når kampen ble bokset.


-Det er tre ting som kan skje her, sier Dommersjef Misund, og referer til § 3.4 i AIBA`s dommerbok hvor man i ettertid kan endre feilaktige resultat:

1: Resultatet står som det er.
2: Resultatet blir annullert og kampen slettes fra alle offisielle registre og i startboken.
3: Kampen må bokses om igjen på det første stevnet på terminlisten i 2008/2009 sesongen.

 

 

Fakta om Iridosyklitt     (kilde: Norsk Elektronisk Legehåndbok)
-Akutt betennelse i iris og corpus ciliare, uveitis anterior
-Tilstanden kan klassifiseres etter sitt kliniske forløp eller kliniske opptreden
-Klinisk forløp - akutt eller kronisk (> 6 uker)
-Klinisk opptreden - granulomatøs eller ikke-granulomatøs
-Forholdsvis sjelden tilstand
-Er vanligere blant menn
-Opptrer oftest mellom 20 og 40 år
-Autoimmun reaksjon


DATO: 1. APRIL!!!