Nyheter | Norges bokseforbund

Artikler fra 2008

DAGFINN NÆSS TIL MINNE
søndag 13. juli 2008

Det er utrolig, men Dagfinn Næss er ikke mer iblant oss! Det blir et tomrom som vanskelig lar seg fylle, et tomrom etter et menneske som blant idrettsvenner - og ikke minst blant hans nærmeste - vil bli husket som en hedersmann av de sjeldne! I løpet av kort tid, er to av mine aller beste idrettsvenner gått bort. Mitt nære vennskap med Dagfinn i over 56 år var kun fylt med positivt innhold. Dette takket være hans utrolige fine livsførsel. Dagfinn var bare snill, og ham kunne man stole på - 100 %. Våre mange samvær rundt om, i forbindelse med både sportslige og administrative arrangementer, vil bli husket med stor glede. Ikke minst besøk i Bergen hvor han og hans kjære Grethe alltid åpnet deres hjem for nære venner! Kjernefamilien Næss kan stå som et forbilde for mange.

Dagfinn Arthur Næss er død
onsdag 09. juli 2008

En av våre største boksere gjennom tidene er gått bort 74 år gammel; Dagfinn Arthur Næss. Han bokset for Bergen Sparta i sin aktive karriere og vant imponerende fire kongepokaler i perioden 1954-1961. Han representerte Norge i mange landskamper og turneringer, med OL-deltagelse i Roma i 1960 som et høydepunkt.Han begraves kl. 12.00 fredag 11. juli i Storetvedt Kirke, Bergen.Hele boksenorge takker Dagfinn for alt han har gjort for boksesporten og våre tanker går til hans nærmeste i denne tunge stunden. Hvil i fred DagfinnRedaktør Frank Robert Walstad

St.Olavsloppet fra Østersund til Trondheim
tirsdag 08. juli 2008

Sommerens vakreste eventyr, St.Olavsloppet fra Østersund til Trondheim (340km) ble avviklet over 4 dager. Stafetten er blitt arrangert 21 ganger, og de siste 3 årene har Box-Team Trondheim løpt under Fitness-gymen, 3T. Et flott tiltak under en grunntreningsperiode. Frank Chagula starter sin 7,4 km lange etappe fra Nelden i Sverige

Fighter Sport har kampanje fredag 18.juli
tirsdag 08. juli 2008

Breiddesamling på Voss
mandag 30. juni 2008

Ja, då er breiddesamlinga på Voss gjennomført nok ein gong. Det vart svært god deltakelse frå vestland og østland. Koselig var det også at Vågå kom med boksere. Andre klubbar som var representaert var: Champion BK, Aurland BK, Stord BK, Drammen BK, Gran BK, Raufoss BK og Voss BK. Stor deltagelse på årets samling

Innsending av dommerbøker og dommerseminar
mandag 30. juni 2008

Det må nå sendes inn dommerbøker for den kommende sesongen (frist 14.august), samt at dommerne bør kjenne sin besøkelsestid og møte opp på dommerseminaret den 6. og 7. september i Trondheim.

Kretser og klubber - merk 20.-21. september
fredag 27. juni 2008

På gunn av liten interesse ble Ledermøtet 01. juni utsatt. Nå er ny dato bestemt og i tillegg til Ledermøte på sønd. 21. september arrangeres et trenerseminar lørd. 20. september, som blir ledet av englands landslagstrener Terri Walker.

Idrettsreiser.no
fredag 27. juni 2008

Bokseforbundets reiseportal kommer godt ut i DENNE testen fra forbrukerrådet. Fly2.no er Idrettsreiser.no`s søsterportal og de har helt identisk søkemotor. Mao, en test på Idrettsreiser.no i stedet for fly2.no hadde gitt nøyaktig de samme resultatene. Bruk Idrettsreiser.no når du skal finne de billigste flybillettene og samtidig støtte norsk boksing.

Sportslig situasjon pr. i dag for Norges Bokseforbunds eliteutøvere
torsdag 26. juni 2008

Max Mankowitz er nå i gang som landslagstrener og gir her uttrykk for hvordan han ser på dagens situasjon

Styrketrening for boksere
torsdag 26. juni 2008

Informasjon om de tre programmene Martin Staxrud har gitt NBF; Hvordan og hvor ofte man skal trene styrketrening er avhengig av behovet for økning av styrke eller vedlikeholding. Programmene ovenfor er laget generelt og kan tilpasses til hver enkelte utøver ut i fra hva de ønsker å oppnå. Noen vil noen kilo opp i vekt for å bli sterkere mens andre må holde på vekta for å passe inn i vektklassen sin.

Styrketrening for boksere, PROGRAM 3.
torsdag 26. juni 2008

Okt-mai (6-8 mnd): Konkurransesesong.

Styrketrening for boksere, PROGRAM 2
torsdag 26. juni 2008

Aug-sep (2 mnd): Oppkjøringsfase mot konkurransesesongen.

Styrketrening for boksere, PROGRAM 1.
torsdag 26. juni 2008

Juni-juli (2 mnd): Grunntreningsperiode utenfor konkurransesesongen.

Plan mot EM i England og VM i Kina
torsdag 26. juni 2008

Landslagstrener Max Mankowitz har satt opp en foreløpig plan for våre landslagsutøvere frem mot EM for menn i England og VM for kvinner i Kina. Begge mesterskapene går i 2008.

Breddesamling på Voss 26.-29. juni
mandag 23. juni 2008

Under ekstremsportveka på Voss vi den fyrste treninga starta på torsdag kl. 18.00 i gymsalen på Vatletun. Vi håpar flest mulig kan rekkje denne treninga. Det vert høg standard på treningskampane som vert arrangert i ring i idrettshallen frå kl 14.00 - 16.00 laurdag 28.06, med rutinert ringdommar tilstades. Her er alle som vil sjå gode treningskampar velkommne !! Vennleg helsing Dag Gunnar BrekkeVoss BK

Søknad om støtte til idrettsanlegg
søndag 22. juni 2008

Det kongelige kultur- og kirkedepartement har sendt et rundskriv til Norges Idrettsforbund hvor de orienterer om tilskudd til anlegg for idrett og fysisk aktivitet. Det er viktig at klubber og kretser setter seg inn i kriteriene for hvordan det søkes på offentlige tilskudd. Les rundskrivet HER.

Antidoping.no
søndag 22. juni 2008

-Stor satsing på antidoping under OL-Blodprofiler av norske utøvere-Antidopingarbeid i kommunene-Dopingmidler mekkes i kjellerenLes det siste nyhetsbrevet fra Antidoping Norge HER.

Ny svensk bokseside
søndag 22. juni 2008

Siden som er driftet av Teddy Stenmark har samlet alle svenske mestre fra diplom til og med seniorutøverne, og er verdt et besøk. Det finnes også en link på siden som heter "Kort om boxning" og her finner du masse nordisk proffstoff. Besøk siden HER.

Info fra Styremøte 17.06.
fredag 20. juni 2008

Come back for Martin Kitel
fredag 20. juni 2008

Martin Kitel ansatt i Kampsportforbundet Tidligere forbundstrener, Martin Kitel, tiltrer som utdanningskonsulent i Kampsportforbundet 01. august Stillingen er et års vikariat som en konsekvens av at utdanningssjef Antero Wallinus-Rinne har fått permisjon for å tiltre en prosjektsstilling innen NIF/Idrett og ledelse. Martin har både idretts- og økonomisk utdanning og kommer fra Posten Norge hvor han var distribusjonsleder. Han var tidligere landslagstrener i Norges Bokseforbund og oppnådde 17 internasjonale EM og VM medaljer. I tillegg har han selv kvartfinale fra OL og var 4 ganger svensk mester i boksing. Han har også vært med i kampidrettenes felles faggruppe - referansegruppe for felles utdanningsarbeid. Martin får kontor vegg i vegg med sin gamle arbeidsplass og vil jobbe med tilrettelegging av utdanning spesiellt for trenere i Kampsport- Bryte- og Bokseforbundet. Vårt forbund har et stort behov for å få utdannet flere trenere og Martin vil nok bidra til en økt interesse og motivasjon. Vi ønsker Lykke til med jobben!

Side: 10 / 20