VM for kvinner 2012 | Norges bokseforbund

VM for kvinner 2012

Norge har med 4 utøvere til Verdensmesterskapet for kvinner i Qinhuangdao, Kina. I tre av vektklassene er det i tillegg kvalifisering til de Olympiske Leker i London. Laget meldes å være i god form og stemningen er til å ta og føle på i den norske troppen. 343 boksere fra 77 nasjoner skal kjempe om heder og ære i dette rekordstore mesterskapet.OPPDATERT TIRSDAG 22:12: Ingrid Egner vant i dag og OL-drømmen lever videre! De tre andre tapte. Ingrid bokser sin kvartfinale på onsdag ca. kl 10:00 norsk tid Martin Kitel, Ingrid Egner og Henriette Kitel etter seieren som sikret kvartfinaleplass
Publisert: tirsdag 15. mai 2012

------------------

Kampene starter hver morgen kl.: 09:00 norsk tid. Tidsforskjellen er på 6 timer til Qinhuangdao. Finalene går på lørdag 19. mai.

LIVE-scoring fra turneringen finner dere HER. Det bokses i to ringer!

------------------ 

Hvordan er kvalifiseringen til OL?:
Kvalifiseringen er slik at de 3 beste europeiske bokserne i de 3 respektive OL-klassene er direkte kvalifisert. AIBA vil ta med en europeisk "Wild-card"-bokser i hver av klassene. Dette betyr at det er 4 europeiske boksere i respektive 51, 60 og 75 kg som får billett til OL.

OL-deltagelsen til de norske bokserne avhenger strengt tatt i hvor langt de kommer, og ikke minst hvor langt de andre europeiske bokserne kommer i dette VM!

Det er en minst 1 kamp igjen før vi vet om vi har OL-billett i lomma!


I 60 kg er det 6 europeiske boksere igjen pr. 15. mai.


-------------------------------------

RESULTATER:

51 kg 32-delsfinale. 55 deltagere (LØRDAG 12. mai)
Marielle Hansen, NOR - Tiffany Perez, PUR   21-14
Marielle må MINST vinne tre kamper for å ha en reel sjanse for å komme til OL. Tiffany er 22 år og bor i USA . Hun har 3. plass i USA-mesterskapet i 2010 og tok 3. plass i Pan-American Championships i 2012. Marielle bokset godt og variert mot Perez, som var den klart fysisk sterkeste av de to. Men Bergensjenta sin hurtighet og bevegelighet gjorde til at Perez aldri fikk tak i henne. GRATULERER MARIELLE.

51 kg 16-delsfinale (SØNDAG 13. mai)
Marielle Hansen, NOR - Zaida Enriquez Cedillo, MEX  21-7
Den mexikanske bokseren gikk i southpaw-stilling med høyrehånda først, noe som vanligvis er en større utfordring enn de som går med venstrehånda først. MEN det hadde selvfølgelig ingenting å si for Marielle Hansen som med sin ekstreme hurtighet banket inn poeng i alle rundene. Det var spesielt noen uppercutter til kroppen som slo lufta ut av Enriquez og senket tempoet hennes. Bergensjenta Hansen kunne dermed prikke inn treffere fra alle vinkler og viste frem meget bra bokseteknikk. Dette var kanskje en av Marielles beste kamper noensinne. GRATULERER MARIELLE.

51 kg 8-delsfinale (TIRSDAG 15. mai)
Marielle Hansen, NOR - Mery Kom Hmangte, IND   6-18
Her skal Marielle møte den meget sterke indiske bokseren Hmangte, som er ranket som nr. 7 i verden i 51 kg. Hmangte er også ranket som nr. 1 i 48 kg!  
Hurtig fotarbeid og kontante angrep var planen, og Hmangte fikk ikke tak i Marielle mange ganger i løpet av 1 og 2 runde. Bra boksing av Marielle men hun må være mer kontant for å få poeng. På den andre side fikk India poeng for alt. Dermed gikk Marielle ut for å krige og ta henne i de siste rundene. Dette ble for vanskelig mot en meget rutinert motstander, men hun fikk god erfaring!
-----------------

54 kg
16-delsfinale 32 deltagere (SØNDAG 13. mai)
Shora Jahromi, NOR - Shakhnosa Khujaniyozova, UZB  RSC-3
Mesterskapsdebutantet Shora overbeviste stort i sin første kamp. Etter noen nervøse første sekunder i kampen så våknet villdyret i Shora og hun knuste all motstand. Det stod hele 10-0 til Norge etter den første runden. Jahromi skrudde så opp tempoet ytterligere og i den tredje runden måtte dommeren stoppe kampen etter at Shora hadde truffet med en treslags-serie som rystet Usbekistaneren. GRATULERER SHORA.

54 kg 8-delsfinale  (TIRSDAG 15. mai)
Shora Jahromi, NOR -  Christina Cruz, USA 10-14.
Christina Cruz er ranket som nr. 8 i verden, og her møter hun Oslojenta fra Ørnulf IF som er mesterskapsdebutant i de store turneringene.  
Shora hadde en god taktikk, men det var veldig vanskelig å få tak i Cruz siden hun var ekstremt god på beina. Vi lå under etter to runder, men hentet dette inn igjen med en fantastisk tredje runde. Der hun jobbet seg inn på riktig avstand og bombet henne med kontante treff, forsøkte samme taktikk i siste runde, men USA var dyktig til å flytte seg unna. Next time!


---------------

60 kg
32-delsfinale 58 deltagere (LØRDAG 12. mai)
Ingrid Egner, NOR - Karen R. Perez, GUA   16-5
Ingrid må MINST vinne tre kamper for å ha en reel sjanse for å komme til OL. Karen er 17 år, med 1. plass i sentralamerikansk mesterskap 2011 og 7. plass i VM junior 2011. Ingrid åpnet veldig anspent i denne kampen, men fant fort ut at hun var bedre enn Perez. Egner løftet seg fra andre runde og kontrollerte kampen på en meget god måte. I den siste runden traff Ingrid med en av sine spesialslag; den venstre hooken og Perez datt som en sandsekk og måtte ta telling. Seieren var dermed sikret. Ingrid skal nå møte en fryktet ukrainsk motstander i Sidorenko på mandagen. GRATULERER INGRID.

60 kg 16-delsfinale (MANDAG 14. mai)
Ingrid Egner, NOR - Oleksandra Sidorenko, UKR      23-15
Taktikken fungerte perfekt for Ingrid. Hun avsluttet med både høyre og venstre hooker, som landet henne masse poeng. Ekspolosiviteten og hurtigheten er henne største styrker når Egner er i form, og det var hun i dag. Ingrid storkoste seg i ringen i dag. GRATULERER INGRID.

60 kg 8-delsfinale (Tirsdag 15. mai)
Ingrid Egner, NOR - Quanita Lee Underwood, USA 26-25
Underwood tok bronsemedalje i det forrige VM som gikk på Barbados. Enfantastisk kamp av Ingrid, hun møter en meget sterk og aggressiv bokser som det er vanskelig å stå imot. Full kontroll i de to første rundene, de to siste rundene kommer amerikaneren som et uvær, men Ingrid står imot eller flytter seg. Leder med 5 poeng før siste runde, og fikk advarsel som trakk 2 poeng. Dermed ble det jevnt - men 1 poeng holder !!!

60 kg kvartfinale (Onsdag 16. mai)
Ingrid Egner, NOR - Natasha Jonas, ENG
Det er mange scenarier å ta hensyn til om Ingrid slår seg til OL-billett:
1) Med seier her til Ingrid så vil det maksimalt være 4 europeiske boksere igjen i semifinalene, og da kan vi med rimelig stor sikkerhet si at Ingrid er klar for OL (men det er fortsatt ikke helt sikkert). 

2) Hvis Ingrid vinner og 1 ikke-europeere kommer seg til semifinalen så er billetten sikret.

3) Hvis Ingrid taper og minst 1 ikke-europeer kommer seg til semifinale, samt at Natasha Jonas blir verdensmester, så vil mest sansyneligvis AIBA gi "wild-card" billetten til Ingrid.

Vi vet mer i morgen!
Det er mange utfall som kan sikre Ingrid OL-plass, så det får vi komme tilbake til i morgen når kampene er ferdig.


60 kg kvartfinaler:
K. Taylor IRL - M. Lacatus ROM
M. Chorieva TJK - E. Mossely FRA
S. Ochigava RUS - A. Araujo BRA
I. Egner NOR - N. Jones ENG


-------------------

75 kg 16-delsfinale
40 deltagere (MANDAG 14. mai)
 
Lotte Lien, NOR - Elisabeth Andiego, KEN      17-14

Dette er en 32-delsfinale, og Lotte må dermed vinne MINST to kamper for å ha en reel sjanse til å komme til OL. Dette ble en tøff kamp for den sterke trønderen. Både første og siste runde endte uavgjort, men i de to miderste rundene vant Lotte klart. Solid jobb av Lien som nå er et steg nærmere målet. GRATULERER LOTTE.


75 kg 8-delsfinale (Tirsdag 15. mai ca. kl 13:30)
Lotte Lien, NOR - Savannah Marshall, ENG  2-13
Savannah Marshall tok bronse i det siste Europamesterskapet, og tok sølv i det forrige Verdensmesterskapet som gikk på Barbados. Hun har slått Lotte to ganger tidligere.

Det ble dessverre tap for Lotte

--------------------

De 3 vektklassene med OL-kvalifisering er:

51 kg Marielle Hansen, Bergen AK
60 kg Ingrid Egner, Oslo BK

75 kg Lotte Lien, Trym BK (i Trondheim)

I tillegg deltar:
54 kg Shora Jahromi, Ørnulf BK (i Oslo)