VIKTIG! Disse reglene gjelder nå | Norges bokseforbund

VIKTIG! Disse reglene gjelder nå

Her er en oppsummering over hva som er tillatt og hva som ikke er tillat å delta på for norske boksere og ledere etter suspensjonen av AIBA. Det er MEGET VIKTIG at disse reglene forstås og overholdes!
Publisert: onsdag 02. april 2014


1. Alle kamper for Senior Herreboksing er forbudt i Norge!

a. Norges Bokseforbund har innstilt alle kamper for senior herrer i Norge grunnet at norsk lovgivning ikke er i samsvar med det internasjonale reglementet.

---------------------------
2. AIBA-deltagelse (En AIBA konkurranse er stevner/turneringer som står i kalenderen til AIBA/EUBC)

a. Norges Bokseforbund får ikke arrangere noen AIBA turneringer

b. Norges Bokseforbund kan ikke arrangere landskamper.

c. Våre internasjonale EM og VM deltagere bokser under AIBA-flagget
Våre utøvere og trenere som skal delta i AIBA konkurranser utenfor Norge vil kunne delta, men da under AIBA-flagget og ikke med det norske flagget på brystet.

d. «NBF Officials» er utestengt fra alle AIBA-turneringer
Våre internasjonale dommere, jurymedlemmer, ledere og leger kan ikke delta på noen AIBA-konkurranser.

---------------------------
3. Klubb-deltagelse

a. Norske klubber, klubb-boksere (i alle klasser, også senior herrer!), ledere og dommere kan delta i turneringer og stevner utenfor de norske grensene.

b. Alle utenlandske klubber, klubb-boksere (unntatt i senior herreklassen, ref. pkt. 1a), ledere og dommere kan delta på klubb-arrangement i Norge.

---------------------------

4. Når kan vi bokse som vanlig igjen?
a. Det kan bare politikerne som styrer landet svare på! For at Norges Bokseforbund ikke skal bli permanent kastet ut av AIBA må norske lover og direktiver endres. Det er politikerne som må fjerne proffbokseloven og endre/fjerne KO-loven. NBF sendte inn en søknad til Kulturdepartementet i desember 2013 og «papirmølla» er i gang, men saksbehandlingen tar tid. Hvor lang tid dette tar vet bare politikerne og byråkratene i Kulturdepartementet. Utfallet av saksbehandlingen er også usikkert!


---------------------------

Norges Bokseforbund beklager igjen den utfordringen dette gir våre medlemmer og organisasjon, og da spesielt at senior herreboksing nå er forbudt i Norge og at vi har begrenset tilgang til AIBA-turneringer.  



Hilsen på vegne av styret i NBF
Frank Robert Walstad
Styremedlem
Norges Bokseforbund
tlf.: 92 66 36 33




---------------------------

Provisional Suspension of the Norwegian Boxing Federation

“In accordance with Art. 17 of the International Boxing Association (AIBA) Statutes, the AIBA Executive Committee decided on March 26, 2014 to provisionally suspend the Norwegian Boxing Federation due to a serious breach of Art. 6 of the AIBA Statutes and Rule 22 of the AOB Competition Rules at the National Championships held from March 6-8, 2014 in Tønsberg.

 

In regard to boxers and coaches participation in AIBA Competitions, this will be ensured as long as they also respect AIBA Rules.”

Utestengelsen finnes på AIBA sine sider her: http://aiba.org/en-US/news/ozqsp/newsId/5820/headlines.aspx


---------------------------