Vi trenger flere boksedommere, og 3.–5. desember har du muligheten til å utdanne deg til dommer! | Norges bokseforbund

Vi trenger flere boksedommere, og 3.–5. desember har du muligheten til å utdanne deg til dommer!

Publisert: fredag 12. november 2021

Det begynner å bli tøft og skaffe dommere til alle stevner. Flere ganger har det vært på kanten til avlysning. Aktiviteten er stor, klubbene jobber godt, mange utøvere vil gå kamp. Men uten dommere ingen stevner.

De første trinnene på dommerstigen ser slik ut:

Diplomdommer
Nå er teoribiten heldigitalisert. Du kan i ro og mak sitte hjemme og ta kurset. Logg deg inn på www.boksing.no . Gå videre til aktiviteter. På høyre side finner du kurskalenderen her: Boksekalenderen | Norges bokseforbund (boksing.no). Da er det bare å melde seg på og sette i gang. Den praktiske prøvedømmingen kan du gjøre under landsmesterskapet og NM for ungdom i Vestby på lørdag 4.-5. desember, og vipps så er du godkjent diplomdommer og får dommerbok. Kan du ikke bli med i Vestby, så kan du ta den praktiske prøven på annet diplomstevne nærmere der du bor.

Tips: Gå inn på www.boksing.no . Klikk på Hva er boksing https://boksing.no/hva-er-boksing/. Der finner du lover og regler. Klikk på og skriv ut diplomreglene, så har du den litteraturen du trenger til kurset.

Kretsdommer
Klarer du å få gjennomført diplomkurset (teoribiten) før fredag 3 desember, så kan du også melde deg på

Kretsdommerkurs. Er du allerede diplomdommer, så meld deg på.  Vi kjører teoribiten fredag 3.desember kl. 1700 i Drøbak akvarium. Adresse Havnegata 4, Drøbak.

Den praktiske biten – prøvedømming av 25 kamper med godkjent resultat, tar vi lørdag og eventuelt søndag i forbindelse med Ungdoms-NM. Målet er å få godkjent flere diplom og kretsdommere under denne økta.


Alle klubber burde har dommere. Dette ville ha lettet muligheten til å arrangere lokale merkestevner og diplomkamper.

Hilsen
Klaus Bareksten, Dommerkomiteen