Vellykket klubbmøte og treningssamling i Tromsø | Norges bokseforbund

Vellykket klubbmøte og treningssamling i Tromsø

I forbindelse med klubbmøte i starten på juni, og oppstart av Tromsø Bokseklubb ble det i tillegg arrangert treningssamling hvor også Alta BK var invitert. Det møtte til sammen 16 treningsivrige boksere fra de to klubbene.
Publisert: tirsdag 10. juni 2014



























Alt foregikk i Tromsø Kampsportsenter som ligger sentralt i byen. Lokalet har 2 treningsrom med matter, 1 boksering og mange slagsekker. I tillegg et u-rom med prosjektor  samt  garderobe og kontor.

I tillegg til bokseklubben er det også en kampsportklubb og kick-boxeklubb som trener her. På klubbmøte som ble ledet av undertegnede deltok både Tromsø og Alta.

Alta BK har bestått noen år men har hatt få aktive boksere med i konkurranse. Det kom mange spørsmål om organisering og drift av klubb og hvilke muligheter det var for å få støtte fra kommune, idrettskrets og forbund.

Treningene ble ledet av Roger Ervik som gjennomgikk innlæringsmetodikk for grunnteknikk,
spesifikk eksplosiv styrke og hurtighetstrening, treningsplanlegging, oppgavesparring, skoleboksing og sparring med coaching. Det var en gruppe med stor entusiasme og de ga gode tilbakemeldinger under evalueringen.

Det var flere av deltagerne både fra Alta og Tromsø som hadde et godt grunnlag for å begynne å gå kamper, og klubbene ønsket å få i gang stevner. Problemet er at de foreløpig ikke har dommere og de hadde et spørsmål om forbundet kunne arrangere et dommerkurs i Tromsø hvis de fikk mange nok kandidater.

Tromsø BK har som nystartet klubb et meget godt grunnlag med en gruppe engasjerte og dyktige
personer som nok vil bringe boksesporten i Nord-Norges største by tilbake til «familien». Tidligere har det vært 2 klubber som drev boksing i byen, Tromsø AK og AK 1959. Arild Røsvik vant gull i NM junior 1980 i 90 kg og tok sølv i 1981. Siste medaljevinner var Tom Øvervoll som tok bronse NM-senior i 71 kg.

Vi håper på en god oppslutning rundt boksingen i Tromsø og at de får mange med i sin satsing videre.


Hilsen
Oddvar Ervik