Vegar Tregren deltar i Ungdoms OL i Nanjing, Kina | Norges bokseforbund

Vegar Tregren deltar i Ungdoms OL i Nanjing, Kina

I perioden 16.-28. august 2014 går Ungdoms OL av stabelen i Kina. Norge har for første gang kvalifisert en bokser til dette mesterskapet. Det er lett-tungvekteren Vegar Tregren fra Ulf-an BK i Trondheim som klarte denne bragden når han tok sin bronsemedalje under årets Junior-VM i Sofia, Bulgaria.OPPDATERT: Trekningen er klar for Youth Olympic Games 2014 og Vegar Tregren møter Vadim Kazakov fra Kazakhstan i morgen lørdag 23. august fra ca. kl.:10:00 norsk tid. (Kampen streames på internett!)
Publisert: fredag 22. august 2014

Dette kommer garantert til å bli en hard og tøff kamp men jeg syns Vegar har gode muligheter at slå den tøffe Kazakov som bokser litt mer fysisk enn de andre boksene fra Kazakhstan. Vegar får dessuten sjanse på revansje etter tapet mot Kazakov i semifinalen på VM i Bulgaria med 2-1, etter en helt jevn kamp.

Vegar Tregren fra Ulf-an bokser i 81 kg og har vist god form foran turneringen. Hele den Norske troppen var samlet for pre-camp i Oslo 12. august før felles avreise til Nanjing 13. august så vi har hatt god tid på oss at finslipe formen og akklimatisere til tidsskillene og miljø på plass i her Kina. Vi har hatt god trening og litt sparring med de andre nasjonene som også er på plass.

Ungdomslekene i Nanjing er et stort arrangement med 28 idretter og over 3500 deltakere fra alle verdensdeler. Konkurransene i Nanjing kan følges direkte på nett: http://www.olympic.tv/, http://www.olympic.org/ og www.youtube.com/olympics.

Mvh
Erik Bredler, sportsjef
Norges Bokseforbund




-------------------------------------------------


Vegar ble med sin tredjeplass i VM automatisk kvalifisert sammen med fem andre utøvere for å kjempe om heder og ære i Kina.

Under årets Ungdoms OL er det 6 boksere i hver vektklasse som skal kjempe om 1.-6. plass. Det betyr at hver bokser skal uansett bokse minst to kamper, uavhengig om de taper den første kampen. Som eksempel vil de to tapende semifinalistene møtes i en kamp om bronsemedaljen og de to tapende kvartfinalistene vil møtes i kamp om 5. og 6. plassen.

Agenda
23. August: Kvartfinaler
24. August: Semifinaler
25. August: Bronsefinalen og kampen om 5. og 6. plassen
27. August: Finalen

(Tidspunkt for kampene vil vi komme tilbake med etter trekkingen)

Deltagere i 81 kg (lett-tungvekt)

Blagoy Naydenov, BUL

Vadim Kazakov, KAZ

Narek Manasyan, ARM

Vegar Tregren, IBA

Ufuk Tekneci, TUR

Viddal Riley, GBR



Lykke til Vegar!

Redaktør
Frank Robert Walstad
Norges Bokseforbund


-----------------------------------

NB! Det vi i Norge kaller «juniorklassen» (født mellom 1. januar 1996 og 31. desember 1997) kaller IOC og AIBA «ungdomsklassen».

NB! På grunn av at Norges Bokseforbund er utestengt av AIBA fordi vi ikke følger de internasjonale reglene (ref. det særnorske hjelmpåbudet) vil Vegar Tregren bokse med IBA-drakt, og ikke den norske landslagsdrakten. Derav står det IBA og ikke NOR bak Vegars navn.

-----------------------------------