Ungdoms VM 2013: Norges 2 gjennværende boksere tapte i 8-delsfinalene. | Norges bokseforbund

Ungdoms VM 2013: Norges 2 gjennværende boksere tapte i 8-delsfinalene.

Norge har med 3 utøvere i Verdensmesterskapet for ungdomsboksere i Kiev, Ukraina. Dette mesterskapet er det største noensinne med 351 utøvere fra 57 nasjoner som deltar. Det norske VM-laget f.v.: Erik Dahlen, Oscar Furulund, Jonas Sønsteby, Anders Eggan, Øyvind EgganOPPDATERT 11/9-13 kl.: 16:50: Oscar Heggen Furulund og Jonas Sønsteby røk i dag ut av turneringen i sine respektive 8-delsfinaler. De møtte begge tøffe motstandere og tapte klart, men de er med sin innsats i mesterskapet nå rangert blant de 16 beste ungdomsbokserne i verden i sine klasser.
Publisert: onsdag 11. september 2013
------------------------------------
Tirsdag 10. september 2013

Dag 3 er over i Ukraina. Det norske laget fortsetter der de slapp i går.

I dag var det Oscar Heggen Furulund som vant 3-0 over sin Tyske motstander Christian Foos. Oscar imponerte stort i dag. Det ble en skikkelig slite-kamp fra start til slutt, men Oscar sto løpet ut og gav alt for fedrelandet. Oscar startet med litt høye skuldre i første runde og slapp sin motstander inn i kampen. Oscar var lyd hør i den første pausen og gjorde nøyaktig det Erik Dahlen gav beskjed om.

Oscar traff flere ganger meget godt til kroppen og til hode, tyskeren gav tydelig tegn på at dette var noe han ikke syntes var noe behagelig. Før 3.runde fikk Oscar klar beskjed om at hvis han ville vinne denne kampen så var det bare å ta hjem siste runde. Det lyste ut av øynene til Oscar og både undertegnende og Erik så at dette var noe Oscar hadde lyst til. Han slet ut motstanderen sin og viste klart hvem som var best. Meget fortjent seier til Oscar. I morgen møter Oscar Russland og har er mer en klar, han gleder seg til den kampen. Oscar er virkelig i kampmodus.

Det blir en spennende dag 4 i morgen. Jonas Sønsteby møter hviterussland og Oscar møter Russland. Begge bokser på 1.passet som starter kl.1400.

Sveriges, Adam Chartoi vant også sin kamp i dag 3-0. Adam møtte en vanskelig motstander fra USA, som hele tiden prøvde å ødelegge stilen til Adam med tjuvtriks. Adam var rutinert og dro hjem seieren. Adam bokser også i morgen mot Cuba.

Mvh.
Øyvind Eggan


-------------------
Mandag 9. september 2013


Kanonmatch av Jonas Sønsteby

 

Dag 2 er over i Kiev. Jonas Sønsteby gjorde en fantastisk jobb i dag. Han utbokset sin tunisiske motstander, Slim Laabidi, etter alle kunstens regler. Vi var imponert over at Slim klarte å stå hele kampen ut, for Jonas traff med gode kombinasjoner både til hode og kropp.

Slim Laabidi var i utgangspunktet en vanskelig motstander å bokse mot siden han var lengre enn Jonas samt at han hadde bra trykk i sine slag. Jonas var i dag uslåelig, han hadde virkelig bestemt seg for at denne kampen ville han vinne.

 

Mange bra kamper i dag, men nivået er også veldig varierende. Det er også de faste nasjonene som skiller seg ut som for eksempel Cuba, Russland, Ukraina, Kazakstan…..

 

Det har også vært bra dømming så langt i dette mesterskapet. Et par tvilsomme resultater med fordel Russland og Ukraina, men ikke noe skandaler.

 

Motstandere til Anders Eggan gikk også seirende ut av sin match i dag. Han vant klart over en sterk motstander fra Irland. Viktor Donat i 57kg fra Finland tapte for Anton Rudoi fra Hviterussland.

 

I morgen krysser vi alt vi har for Oscar Heggen Furulund som bokser sin første kamp i mesterskapet mot Christian Foos fra Tyskland. Oscar gleder seg masse til å komme i gang så dette blir spennende.

 

Sveriges Adam Chartoi i 63kg bokser også sin første match i morgen.



-------------------------------------------


Søndag 8. september 2013
Exit for Anders Eggan i UVM

 

Da er VM 2013 over for Anders Eggan. Han møtte i dag en knallsterk engelskmann som rett og slett var bedre enn oss. Anders gjorde en hederlig innsats, men de harde slagene til engelskmannen førte til at Anders måtte forsvare seg mer enn han fikk til å angripe. En helt riktig 3-0 seier til England.

 

Dette var en svært nyttig og lærerik erfaring å ta med seg i sekken på veien videre. Nå står nye mål og venter!

 

Nå gleder vi oss til fortsettelsen her i Kiev! I morgen, mandag, bokser Jonas mot Tunisia og på tirsdag er det Oscar sin tur til å måle krefter mot Tyskland!




--------------------------------------------------------------



Hjemmesiden til mesterskapet finner dere her: http://www.fbu.net.ua/wc2013

Videostreamer fra mesterskapet finner dere her: http://www.fbu.net.ua/wc2013/wclive og http://www.youtube.com/watch?v=6MWxIK_EilM .


VINNEREN ER I UTHEVET SKRIFT I KAMPER SOM ER FERDIG:
------------------------
57 kg søndag
Anders Eggan, NOR - Dalton Smith, ENG  0-3

Trekningsskjema for 57 kg

------------------------
60 kg tirsdag
Oscar Heggen Furulund, NOR
- Christian Foos, GER  2-1

60 kg  8-delsfinale onsdag
Oscar Heggen Furulund, NOR -Ivan Kozlovaky, RUS  AB-3

Trekningsskjema for 60 kg

------------------------
80 kg mandag
Jonas Sønsteby, NOR - Slim Laabidi, TUN    3-0

80 kg 8-delsfinale onsdag
Jonas Sønsteby, NOR - Illia Kulinenka, BLR    0-3


Trekningsskjema for 80 kg