Tunisian International Boxing Tournament | Norges bokseforbund

Tunisian International Boxing Tournament

Norge hadde med tre kvinner i denne internasjonale turneringen. Oppdatert fredag: Det ble to sølvmedaljer til respektive Marielle Hansen og Fam Elgan
Publisert: fredag 16. november 2012

 

57kg
Marielle V Hansen -  Dorala Sithari, SRL  13-4

Marielle Hansen møtte Dorala Sithari fra Siri Lanka som vant kampen sin i går over Ungarn, det ble en klar seier til Marielle 13-4, Marielle viser at hun er raskere og har større tempovekslinger enn motstanderen, men samtidig er Sithari viljesterk og fokusert på å treffe. Selv om Hansen denne gangen bokser i to vektklasser høyere enn før, klarer hun å stå imot. Kommer mer og mer inn i kampen, og har full kontroll de siste rundene.

Finale fredag
57 kg
Marielle Hansen, NOR - Cecilia Nilsson, FIN   10-12
Marielle møtte i dag Cecilia Nilsson fra Finland og bokset en glimrende kamp, meget taktisk og smart. Marielle ledet klart etter to runder, men fordi Cecilia slo mye i in-fight fikk hun bra betalt. Vi synes Marielle fortjente denne seieren, og laget var stolt av prestasjonen.


 


------------------
57kg

Britt Janne Mardal, NOR - Homrani Meriem, TUN   12-14

Første dag er ferdig og Britt Janne Mardal 57kg tapte en jevn kamp mot en tunisisk bokser. Britt Janne var bestemt fra første runde, og var den bokseren med best kontroll og den som tok initiativ. Hun bokset til tider gnistrende og i tredje runde avsluttet hun meget bra og kjente at hun traff presist. Selv om hun ledet før siste runde med ett poeng tapte hun dessverre kampen 14-12. Det er vanskelig å vinne jevne kamper mot motstandere på hjemmebane.

--------------------
60kg
Fam Elgan, NOR - Halimi Khauloud, TUN  16-4
Fam Elgan bokser den første av tre kamper i dag mot Halimi Khauloud fra Tunisia og det blir seier 16-4. Det var nye stilarter fra de afrikanske bokserne, og dette gir oss god kamperfaring. Vi ser godt at Fam står bra på beina og har godt tyngdepunkt i forhold til tidligere. Begge bokserne ble litt for ivrig i første runde, som resulterte i en del holding og break. Men Fam tar mer og mer kontroll over kampen, finner riktig avstand og treffer tydelig, siste runde kunne hun leke og kose seg! Det blir en fortjent norsk seier.

60kg
Fam Elgan, NOR -
Ayat Elsaid Abdellah, EGY  12-6

I dag bokset Fam Elgan i 60kg mot Ayat Elsaid Abdellah fra Egypt og vant 12-6! Hun møtte en stor utfordring og kampen startet ikke helt som planlagt, helt jevnt og Fam ble truffet av noen solide høyre. Men hun klarte å nullstille, komme seg ned på beina og henter poeng både med direkte høyre og venstre. Bra tredje runde og enda bedre i fjerde. Det var en flott kamp og god erfaring for Fam!!!


Finale fredag
60kg

Fam Elgan, NOR -
Mira Potkonen, FIN  9-23

Fam Elgan møtte Mira Potkonen som både hun og Ingrid Egner har møtt før. Mira er en meget, meget sterk motstander med god kondisjon, så her var det bare å brette opp armene og jobbe. Fam ble truffet knallhardt og fikk tellinger mot seg, Det var derimot stort av Fam å nullstille seg og vinne siste runde. Fam er likevel motivert til å trene mer og hardere etter dette. Det ble et klart tap med 9-23



-------------------------------- 


Kjempefin prestasjon av Britt Janne Mardal også som tapte innledningsvis. Dette er positivt med tanke på fremtiden og at disse jentene satser for å sikre seg fast plass på laget og representasjon til neste mesterskap

  

Hilsen
Henriette Kitel