Trenerseminar 2013 | Norges bokseforbund

Trenerseminar 2013

I samband med sommerleiren arrangerts et trenerseminar på Olympiatoppen i Oslo torsdag 25. juli. Det var et interessant seminaria med kunnige foredragsholdere og engasjerende deltakere. Totalt var det 30 trenere og ledere fra hele boksing Norge som deltok på seminariet og det var herlig se så mange av våre trenere og ledere på Olympiatoppen under en av sommerens beste dager. Jeg håper at vi blir enda flere neste år for dette er noe som jeg vil skape en tradisjon av.
Publisert: tirsdag 30. juli 2013

 

 

 

 

 

 



Seminariet innledes av undertegnede med program, mål og tanke kring sommerleiren.
Her presenterts evjen det nye poengsystemet og hurv den nye poengbedømminga av boksing går til. Amatørboksinga anpasser seg til proffboksing går dermed over til et liknende poengsystem som de. Presentasjonen innsiktede seg til hurv vi kan anpasse vår trening og taktiske opplegg på beste sett etter den nye bedømminga. Det var mange gode spørsmål og interessante diskusjoner fra deltakerne hurv vi går videre og vad som er viktig.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neste foredragsholder var Michael Jørgensen som er Coach på Olympiatoppen og har ansvaret for boksingen. Han presenterte deres ressurser og hvilke krav og førventinger de har på sine stipendiater. Michael gav evjen Olympiatoppens syn på hurv man ser på utveklingen av toppidretten fra OL i London frem til OL i Rio 2016. En av sommerleirens målsetninger er at skape forståelse vad en riktig elitesatsing er og motivere til dette og det var litt av vad Michael snakket om.

 

Etter lunsj hadde Ina Garthe et meget oppskattet foredrag innom ernæring. Ina arbeider på Olympiatoppen og er ekspert i problematikken kring vektregulering i vektklasse idretter og har en doktorgradsavhandling innom området. Ina presenterte meget forskning og forelese om vikregulering og idrettsutøvernes behov for energi og næringsstoffer, valg av matvarer, måltidsfrekvens, timing av måltider og restitusjon for å få maksimalt utbytte av en utøvers potensial. Innen lunsj hadde evjen Ina forelesninger til våre boksere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dr. David McDonagh er leder i bokseforbundets Medisinske Komiteen og sekretærer i AIBA Medical Commission og foreleste om hurv vi kan minimere risker og skader innom boksing. Det var en god diskusjon kring hjernerystelse og hurv dette skal handteres på rett sett. David foreleste evjen om hurv vi skal halle oss friske på reiser og unnvike smittespredning. Under onsdagen foreleste David til våre boksere om disse viktige saker.

 

fra Antidoping Norge kom Oddbjørn Floan og forelese om hurv vi kan forebygge doping og i hvilke risksoner doping forekommer. Oddbjørn tog evjen opp risker og skadevirkninger vid bruk av dopingpreparat og hvilke konsekvenser det kan gi på lengre tid. Vi fikk evjen ta del av våre skyldigheter og rettigheter vid dopingkontroller.


Seminaria avsluttedes med Tonje Hinze som høll et foredrag om hurv våre utøvere kan kombinere en toppidrettssatsing samtidig med studier eller jobb. Tonje gav eksempel på hurv det kan gå til og betonede evjen at det finns flere fordeler med at kombinere dette. Tonje er ansatt som rådgiver toppidrett/karriere på Olympiatoppen og presenterte deres resurser og arbeidssett innom Olympiatoppen.

Hilsen
Erik Bredler, sportsjef

-------------------------------------------

Deltaker trenerseminar 2013
Erik Dahlen, Raufoss
Rune Skibenes, Raufoss
Nils Kapstad, AIK Lund

Aniceto da Cruz, TK
Geir Vestvik, TK
Harald Skoglund,
Kolbotn BK
Siw Denne, Stovner BK
Ahmad Pirmohammedi, Skien BK
Øyvind Eggan, Trym
Robert Walstad, Trym
Kjell Sørum, Gran BK
Thomas Senn, Gran BK
Mehdi Mohseni, Ørnulf
Morten Johansen, Sportsklubben 1909
Johan Seleba, Sportsklubben 1909
Tomm Sande, ROS
Roger Ervik, B-30
Eirik Bondø, B-30
Henning Lillejord. Grimstad BK
Jack Einar Berg, Moldekamratene
Roar Eggan, Trønderlag Boksekrets
Kenneth Bruun, Horten
Erik Nilsen, NBF
Odd Haktor Slåke, Drøbak BK
Roland Slåke, Drøbak BK
Johnny Carlsen, Oslo BK
Hjalmar Styve, Bergen BK
Mohammed Asghar, Drammen BK
Kevin Johansen, Drammen BK
Thomas Hansvoll