TOLVTE RUNDE | Norges bokseforbund

TOLVTE RUNDE

9. februar 2001 og 16. juni 2001 møttes de to norske proffbokserne Thomas Hansvoll og Ole Klemetsen i lett tungvekt-klassen. Kampene skapte enormt oppstyr i media, og ble sett av nærmere en million seere på norsk TV2. "Tolvte Runde" er en dokumentar som viser hva som skjedde i kulissene, og hvordan to norske proffboksere ble satt opp i mot hverandre. Historien starter med første møte mellom Klemetsen og Hansvoll på midten av 80-tallet, og tar for seg deres felles historie deretter.
Publisert: søndag 12. desember 2010

”Den lille tjukke grisen skal blø”
Filmen setter fokus på hvor mye hvor mye media spiller inn i det å skape boksekamper. Det ”onde blodet” mellom utøverne kommer som et resultat av at de skal selge kampen og er på en måte konstruert foran hver kamp. Etter kampene er jo som regel alle venner og respekterer hverandre.

Ole sin karriere har jo blitt beskrevet i flere dokumentarer og er godt kjent for de fleste, men det er ikke mange som har fått med seg hvor god Thomas Hansvoll var. Dette skyldes at han og teamet rundt han var forsiktige med å bruke store ord og dermed var ikke så interessant for media.

Alle vet jo resultatene av kampene mellom disse to, men spillet rundt for å få til de to oppgjørene er det ikke mange som kjenner til. Filmen anbefales på det sterkeste for alle bokseinteresserte.


"Tolvte Runde" er produsert av Mediaplaneten AS i samarbeid med Antimedia. Dere finner trailer for filmen her: www.tolvterunde.no


Redaktør
Norges Bokseforbund
Frank Robert Walstad