Tøff trening og god sparring i Kina | Norges bokseforbund

Tøff trening og god sparring i Kina

Det norsk kvinnelandslaget er på treningsleir i Guiyang: Birgit og Lotte sparrer mot en kinesisk verdensmester i 75 kg, som har gull fra VM i 2008, og sølv fra VM 2010. Ingrid sparrer mot mesteren fra Kinamesterskapet som nettopp vant over kinas sølvmedaljør fra VM 2010. Marielle har et stort antall gode sparringspartnere, da dette asiatiske landet har flest utøvere i de lavere vektklassene. F.v.: Marielle Hansen, Birgit Øksnes, Lotte Lien og Ingrid EgnerOPPDATERT ONSDAG 27. JULI
Publisert: tirsdag 26. juli 2011



Da skriver vi onsdag 27.juli i treningsdagboka og vi har fire treningsdager igjen av samlingen her nede i Guiyang. Vi bor på et gammelt olympisk treningsenter, ca 10 mil i fra byen og en drøy mil i fra nærmeste butikk, når alle Tv kanaler kun er på kinesisk og internett bare delvis fungerer sier det seg selv at det ikke er vanskelig og holde fokus på treningene. Det kinesiske mesterskapet ble ferdig for snaue 14 dager siden og landslagene trener nå i sine respektive provinser. Derfor er det ikke 5 utøvere i hver vektklasse (slik det var i fjor) men de som er her er veldig gode.
 

Mariell trener/ sparrer med en meget ung jente som i dag er ranket som nr 2 i Kina - og når vi vet at nr 1 er verdensmester forstår vi at Mariells partner er god. Ingrid trener med en jente som vi stiftet bekjenskapmed i fjor og som Ingrid beseiret under China Box Open, denne jenta er også regjerende kinesisk mester. Lotte og Birgitt har en jente som har gull fra Vm 2008 og sølv fra årets mesterskap som treningspartner.

 I tilegg er det masse gode unge gutter her, men best av dem alle er den olympiske mester i 48 kg fra Beiing 2008. En utrolig utøver i tillegg til en fantastisk teknikk og tempo er han meget hyggelig og innkluderende
 
I det hele tatt har vi blitt mottatt på en litt annen måte enn i fjor dette skyldes nok at de i fjor så at våre jenter holder topp internasjonalt nivå og at Ingrid fikk sølv etter 4 meget gode kamper i China Box Open.
Sjefscoachen her har så vidt jeg forstår ansvaret for både herrer og damer, og er meget hyggelig og imøtekommende, bla. Har han lagt merke til at vi har hatt med egen mat til endel av måltidene noe som har resultert i at han har snakket med kokken og bedt om matprodukter som vi er mere vant til.

 

Det kjøres vekselsvis to eller tre økter hver dag der det på de dager med to økter er lagt inn sparringer. Kineserne er veldig opptatt av tempo og bevegelse, de jobber meget bevisst på bevegelse/ unnvikelse etter slag og at slagene kommer ut i fra bevegelser.De bokserne som ikke er så gode er egentlig ganske lette å treffe da de ikke beveger seg etter hva motstanderen gjør men på en måte har et fast bevegesesmønster og rett som det er går rett inn i slagene.
 

Derimot var det fantastisk morsomt å se Ingrid sparre med den olympiske mesteren, selv om Ingrid er relativ rask og eksplosiv var det ikke mye hun traff, han var kort og godt ikke der.Som sagt klarer våre jenter seg mer enn bra og kinerne viser tydelig at de setter pris på å trene i sammen med oss.

 

Selv om vi sliter litt med å få i oss nok mat/ drikke synes jeg jentene står treningene veldig greit.Kineserne trener ikke så ulikt oss, litt mere vekt på tempo og bevegelse, men den største forskjellen er nok at de har enorme mengder med utøvere å plukke av. I det kinesiske mesterskapet deltok det ca 250 boksere som alle mer eller mindre driver med boksing på heltid. I dag har jeg kjørt formidagsøkta og de ønsker at jeg skal kjøre en økt til, men ut i fra videre program tror jeg det ikke lar seg gjøre, Språket er lite problem men forbundets tolk er her nede og hun er god å ha, ellers er det mye vi klarer å forklare ved hjelp av miming.
 
VM 2012 som også er den eneste kvalifiseringsmuligheten for jentene til OL 2012 skal være i Kina det er derfor meget bra at vi begynner å bli kjent med det kinesiske boksemiljø.

 Jeg har lært noen nye øvelser her noe som selvfølgelig er viktig for min egen utvikling som trener. Samtidig er det svært hyggelig at sjefstreneren her gir utrykk for at han lærte et par nye øvelser på økta jeg kjørte. Dette understreker bare at i det øyeblikket en tror en er ferdig utlært som trener er en bare ferdig som trener.

 

Da er det på tide å gå ned i spisesalen til jentene å få i seg litt sterk kinesisk mat.

Hilsen

Max Mankowitz