Tøff dag i Strandja Turneringen, Bulgaria | Norges bokseforbund

Tøff dag i Strandja Turneringen, Bulgaria

Det ble en tøff dag i går for den norske troppen under Strandja Turneringen i Sofia der Camilla Johansen, Hadi Srour, Jamshid Nazari og Martin Larsen alle tapte sine kamper. Vi visste at det kom til å bli harde kamper mot gode motstandere, men det er også derfor vi drar på turneringer som denne. Målet er at vi skal være blant de beste, og da må vi også møte de beste. Siste nordmannen igjen i turneringen er Kevin Melhus som tok seg videre på tirsdag og han bokser for medalje i dagens kvartfinaler.
Publisert: torsdag 26. februar 2015

Camilla Johansen hadde første kampen og møtte Christina Cruz fra USA som har en bronse fra VM 2012. Camilla tok ledningen i matchen men orkede ikke riktig få til samme presisjon i angrepen i den andre og tredje runden samtidig som Cruz treffet litt bedre med sine kontringer. I den siste og fjerde runden forserte Camilla men taper kampen med 3-0.

Hadi Srour møtte Baluhan Gozgec fra Turkiet i en kamp der Hadi stod for den mer tekniske boksingen og Gozgec den mer fysiske boksingen. Hadi gir en god kamp men Tyrken blir litt for sterk i 64 kg då Hadi vanligvis bokser i 60 kg klassen og taper kampen med 3-0.

Jamshid Nazari møtte den rutinerte OL bokseren Ahmed Abdulkaareemfra fra Irak. Jamshid fightes i alle runder og er ikke langt ifra sin motstander som deltok på OL i London 2012, men taper med 3-0. Jamshid trenger bare litt mer erfaring og rutine og han vinner kamper likt denne.  

Martin Larsen møtte Bulgarias rutinerte stjerne Mariyan Momchev. Martin er første års senior og kunne ikke riktig få kampen dit vi ville. Men det var en veldig lærerik kamp for Martin som er i ferd med at etablere seg i seniortoppen.  

Kevin Melhus er etter tirsdagens seier klar for dagens kvartfinaler der han stells mot Levan Guledani fra Georgia som tok seg videre mot Rahil Mammadli fra Azerbaijan.

Resultat og kommende kamper

Tirsdag 24. februar
60 kg Otar Eranosyan, GEO - Ali Srour, NOR 3-0
91 kg Kevin Melhus, NOR - Keven Kilindo, SEY 3-0

Onsdag 25. februar
54 kg Christina Cruz, USA - Camilla Johansen, NOR 3-0
64 kg Baluhan Gozgec, TUR - Hadi Srour, NOR 3-0
69 kg Ahmed Abdulkaareemfra, IRQ - Jamshid Nazari, NOR 3-0
75 kg Mariyan Momchev, BUL - Martin Larsen, NOR 3-0

Torsdag 26. februar (kvartsfinaler)
91 kg Kevin Melhus, NOR - Levan Guledani, GEO

Norges tropp på Strandja Memorial Tournament 23. februar - 01. mars 2015
51 kg Camilla Johansen, Raufoss
56 kg Ali Srour, TK
60 kg Hadi Srour, TK
64 kg Salavat Khatuev, Skien BK
69 kg Jamshid Nazari, AIK Lund
75 kg Martin Larsen, Trondhjem BK
81 kg Ahmed Abdelfattah, TK
91 kg Kevin Melhus, Oslo BK
 
Ledere: Erik Bredler og Geir Vestvik
Dommer: Geir Dahlen

mvh
Erik Bredler, sportssjef i bokseforbundet