To norske sølvmedaljer i Boxam Tournament 2017 | Norges bokseforbund

To norske sølvmedaljer i Boxam Tournament 2017

Publisert: søndag 24. september 2017
SØLV X 2 for Don Emini og Tobias Yrvin under årets Boxam Tournament 2017. Kvaliteten på årets utgave av Boxam Tournament er veldig høyt. Når medaljører fra EM og VM tester ut formen blir det ekstremt høyt nivå. Da Russland stiller med sine to beste boksere i hver vektklasse blir det vanskelig å hevde seg. Våre sterkeste junior boksere viser at de puster de beste Nasjonene i Europa i nakken. Norge har et lite lag som jobber godt, de kommer til finaler i AIBA turneringer rundt i Europa.  Det er kun snakk om tid før de tar det siste steget opp på pallen i disse turneringene. I dagens finaler når vi ikke helt opp til toppen av pallen. Don Emini i 69 kg møtte Franske Milan Prat i finalen. Don tråkker til, men franskmannen er både raskere og langt mer rutinert. Don viser til tider meget god boksing. Dessverre så blir han presset bakover, men treffer godt når han får timingen til å sitte. Don kommer godt ut av andre runden. Siste runde blir jevn men et pluss for Frankrike. En skuffet Don taper 0-5. Som er et korrekt resultat, og det blir et fortjent sølv til Don Emini. (Don vant 3-2 i kvartfinalen og på WO i semifinalen) Tobias Yrvin i +91 kg møtte regjerende verdensmester fra Australia; Huni Justis i finalen. En oppgave som er litt i det største laget for Tobias som har kun 18 kamper. Tobias starter kampen respektløst, setter venstra godt til hode. Han følger opp med flere gode kroppsslag. Dette er en bokser som virkelig forsøker å kjempe om gullet. Rolig, selvsikkert setter Huni noen gode tunge kropp slag på Tobias. De to første går greit, men da det fjerde slaget treffer godt oppunder nyrene må Tobias ned på kne og tar en telling til 8. Som ansvarlig trener stoppes kampen på slutten av 1. runde. Dessverre tap på RSC-1 til kroppen. En stor erfaring rikere for Tobias ble kronet med sølv i årets turnering. (Tobias vant semifinalen 3-2 over en litauisk bokser) En flott turnering med gode sportslig prestasjoner av alle våre junior boksere. Shamsudin Shamilov i 91 kg tapte mot Italia i kvartfinalen 2-3. Martin Skogheim i 60 kg tapte mot Frankrike i kvartfinalen 2-3. Våre gode svenske venner vinner gull ved Jack Noor i 75 kg. Han seirer på WO i finalen. Roberto Bengtsson 64 kg tar med seg bronse i årets turnering etter en god kamp men tap for Russland i semifinalen. Finlands Aliu Krenar i 91 kg går hele veien og vinner gull i dag, etter seier over Russland i finalen. SE ALLE FINALENE HER: https://youtu.be/NcRZAp5JL-w Don Emini tok sølv Tobias Yrvin tok sølv.