Tap for Niklas Nøstdal | Norges bokseforbund

Tap for Niklas Nøstdal

Bergensgutten Niklas Nøstdal var den eneste av våre som nådde semifinale denne gangen i den internasjonale turneringen i Vilnius, Litauen.
Publisert: fredag 05. mars 2010


Motstanderen var Mantas Barauskas fra Litauen. På forhånd visste vi at dette var en motstander som hadde høy klasse på sin boksing, han bokset også south paw " høyre bein først". Niklas startet litt avventende i første runde, ventet litt for lenge med sine angrep og tapte runden på det tross god boksing. Andre runde fikk vi se en mer pågående Niklas, men han ble litt upresis, og taper runden knepent på at han blir fanget når han er i ubalanse i angrep. Tredje og siste runde finner Niklas avstanden og balansen mye bedre og presser sin motstander over på defensiven gjennom store deler av runden. God runde for Niklas, men taper en jevn og velbokset kamp med sifrene 6-1. Motstander var av god kvalitet, men unggutten fra Bergen hevet sin boksing fra dagen før selv om det ikke gikk veien helt denne gang. God turnering av Niklas!!

Gutta våre har som tidligere nevnt vist seg frem på en god og fordelaktig måte her nede. Tiden er derfor inne til å gjøre nye grep for at vi ytterligere skal heve oss. Jeg nevnte i går at vi skal fortsette med samlinger hver mnd. Skal vi få maksimalt utbytte av dette mener jeg derfor at vi bør få til et samarbeid med land som f.eks. Sverige, Danmark, England, Irland og ikke minst Litauen der vår nyansatte landslagstrener kommer fra. Dette for at nivået på trening/sparring skal heves ytterligere. Trener vi med nasjoner som er bedre enn oss vil vi automatisk heve oss sjøl også, det regnestykket taler for seg selv!

I tillegg er dette noe som bør gjøres med en stor grad av kontinuitet og ikke minst over tid. Vi har en god stamme av u/jr. boksere som er verdt å satse på, de fortjener denne sjansen. De gutta som pr. i dag dette gjelder har alle plukket opp hansken og tatt utfordringen på det vi har å by på av trening og sparring, men de er klar i sin tale på at de vil utforske seg selv på hvor langt de kan nå. Da må vi ta dem på alvor, og gi dem sjansen. Et annet poeng er også at de nasjoner jeg her nevner, mer enn gjerne vil samarbeide med oss om dette! Et spørsmål om penger og hvem som skal betale gildet vil naturligvis kommer opp. Derfor tror jeg at tinget til sommeren bør ha denne diskusjonen på programmet, og det bør da komme en etterfølgende handling som gjør dette mulig. Husk kjære boksevenner: nå har vi typene som ønsker å stå frem! Da bør vi forvalte dem på en god og klok måte, noe som igjen krever at vi tenker nytt. Gutta vil garantert svare med full respons!!

Mvh
Erik Dahlèn
u/jr. trener