Tap for Khatuev og Havnaa i Tyrkia - men de er klar for VM! | Norges bokseforbund

Tap for Khatuev og Havnaa i Tyrkia - men de er klar for VM!

Salavat Khatuev og Kai Robin Havnaa gjorde gode prestasjoner mot gode motstandere i Ahmet Cömert Cup i Istanbul men begge tapte sine kamper. Kai Robin og Salavat
Publisert: torsdag 05. september 2013

Turneringa i Istanbul var en test innfor VM i Kazakhstan som går i Almaty 11-27 oktober. Jeg ville se Khatuev og Havnaa gå mot boksere fra noen av de beste nasjonene og at de skal stå opp mot disse på en god sett. Både to får godkjente innsatser og er dermed klare for VM.

 

Salavat møtte Erbolat Ermekov fra Kazakhstan og tapte med 2-1 i en kamp der vi var temmelig sikre på at seieren skulle gå til oss. Men trotts tap så gjennomføre Salavat en god kamp der meget at det han arbeidet med stemmede. Distanse og timing i både slag bak og kombinasjoner framover var god og han kunde å utnytte sin styrke på en god sett. I den siste runden hadde Salavat en telling på kasakken som trøtnede på sluttet.

 

Kai Robin stilledes mot Deel Szabolcs fra Ungarn og gjorde en imponerende innats trotts den minimale rutine han har. Kai Robin å innlede med kontrollert boksing og hadde nok en knapp ledning etter den første runden. Szabolcs økte litt i den andre runden samtidig som Kai Robin tapte litt av taktikken og i den tredje og siste runden blev det mye gi og ta nær både boksere var trøtte.

 

Neste uke drar VM-troppen til Italia på et internasjonalt sparringleir i Assisi 12-17 september og det siste leiret skjer i Stockholm 4-6 oktober sammen med den Svenske VM-troppen.

 

Norges tropp til VM
64 kg Salavat Khatuev, Skien BK

91 kg Kai Robin Havnaa, Grimstad BK

Coach/lagledere: Erik Bredler

 

Hilsen
Erik Bredler, sportsjef