Tap for Jonas Sønsteby (2-1) under Junior-VM i Bulgaria | Norges bokseforbund

Tap for Jonas Sønsteby (2-1) under Junior-VM i Bulgaria

Det blev dessverre tap for Jonas Sønsteby etter en meget jevn kamp mot Shukran Mehdiyev fra Azerbaijan. Jonas ble frustrert når Mehdiyev låste han og han kunne dermed ikke finne den rette distansen til Azerbaijanen. Dommeren ga også en advarsel til Mehdiyev i den siste runden, og da trodde vi nok at seieren var klar. Det ble dessverre poengtap 2-1, men Jonas viste at han tilhører det øvre sjiktet i tungvektsklassen med å gå en helt jevn kamp med Mehdiyev som har en bronse fra ungdoms VM 2013.
Publisert: torsdag 17. april 2014


Norge har to boksere igjen i turneringen, Martin Larsen i 69 kg og Vegar Tregren i 81 kg. Begge bokser på lørdag, Martin møter italieneren Vincenno Lizzi og Vegar møter Jovan Sipcic fra Montenegro.

Resultat Junior-VM i Sofia 2014

Onsdag 16. april
69 kg Martin Larsen, NOR - Jefferson Sinisterra, COL 2-1

Torsdag 17. april
91 kg Shukran Mehdiyev, AZE - Jonas Sønsteby, NOR 2-1

Lørdag 19. april
69 kg Martin Larsen, NOR - Vincenzo Lizzi, ITA
81 kg Vegar Tregren, NOR - Jovan Sipcic, MNE


Turneringen er også en kvalifiseringsturnering til Youth Olympic Games i Nanjing, Kina 23-27 august der de 6 beste i var vektklasse blir kvalifiserte. For plassene 5 og 6 kommer det at gjennomføres et Box Off torsdag 22. april.

Norge representerer med en sterk trio, Martin Larsen i 69 kg fra Trondhjem BK, Vegar Tregren i 81 kg fra Ulf-an og Jonas Sønsteby fra Raufoss i 91 kg. Målet er at vi skal ha boksere som er med og kjemper seg frem til medaljer og presterer på det høyeste nivået.  

Norges tropp til Junior-VM i Bulgaria

69 kg Martin Larsen, Trondhjem BK

81 kg Vegar Tregren, Ulf-an

91 kg Jonas Sønsteby, Raufoss

Coacher: Erik Bredler og Ole Arne Næsgård

Mvh
Erik Bredler, sportsjef
Norges Bokseforbund