Sweden Box Cup 2014 | Norges bokseforbund

Sweden Box Cup 2014

Det var et fin gjeng med boksere, trenere/ledere som sto for den norske deltagelsen under Sweden Box Cup 2014. Det var klubbene SP-09 og Askim BK som reiste sammen som et lag med ti boksere til denne turneringen, der det deltok boksere fra Finland, England, Polen, Island og Sverige samt oss fra Norge. Turneringen ble avviklet i Heby sportshall. Morten Johansen, Johan Seleba (med bestemannspremie) og Espen Johansen
Publisert: mandag 27. januar 2014

Det var mange flotte og gode kamper under turneringen som resulterte i fire gull og to sølv til de norske bokserne.

De norske gullmedaljene ble innkassert av:

Albion Rexhaj Askim BK som gjennom tre gode kamper i UB 70 kg sikret seg sitt gull ved å slå sterke svensker i kvart og semifinale før han møtte Daniel Johansen fra SP-09 i finalen som også hadde bokset seg til denne finalen gjennom fin seier mot svensk bokser. Dette ble en frisk finale der begge gutta viste stor vilje til siste slutt. Albion var litt «kvassere» og vant gull kampen greit 3-0.

Elisabeth Klima Olsen Askim BK møtte i sin finale i JA 60 kg den mer rutinerte Johanna Tomasi fra BK Rapid SWE. Elisabeth ble nok litt overrasket over både tempo og slagstyrken til den svenske jenta i første runde som nok vant denne runden, men derfra og ut matchen var Elisabeth best. Imponert over viljen og eksplosiviteten til Elisabeth spesielt i fjerde runde. Flott finale og gull til Elisabeth.

Surkho Sjamilov SP-09 måtte opp en vektklasse til JA 81 kg. Det ble ingen hindring for finaleseier mot en god svenske. Surkho tok kommandoen fra start og bokset meget godt i de to første rundene, så våknet virkelig svensken som jobbet godt og nesten snudde kampen. Surkho sto imot og vant til slutt denne harde bataljen 2-1. Fortjent gull!

Johan Seleba SP-09 sto for det siste gullet! Han bokset seg til finale i SA 69 kg gjennom en knalltøff kvartfinale, teknisk briljering i semifinale før en utrolig tett og spennende finale der den svenske bokseren startet best og ledet kampen midtveis, men derifra til slutt tok Johan kommandoen og det ble et fyrverkeri med Johan show og en opphenting som var helt fantastisk. Johan viste under denne turneringen meget god boksing og et stort repertoar som resulterte i pokalen for turneringens beste bokser. Gratulerer!

Trenere/ledere: Morten Johansen, Espen Johansen, Terje Eliassen, Øivind Grønlund

Takker alle som var med og gjorde denne reisen til en kjempeflott sosial og sportslig tur.