Store endringer i amatørboksingen og en katastrofe for norsk boksing!? | Norges bokseforbund

Store endringer i amatørboksingen og en katastrofe for norsk boksing!?

Nå er det offisielt: Under den ekstraordinære generalforsamlingen i Baku så vedtok AIBA at etter OL i London 2012 så blir det store endringer i amatørboksingen. De gjør dette for å få opp entusiasmen og markedsverdien for amatørene. De nye reglene innebefatter at hjelmen skal bort for herrene, datadømmingen skal erstattes med 10-poengs MUST-system (slik som i proff) og profesjonelle (AIBA)-boksere skal få delta i de Olympiske leker i Rio De Janeiro; 2016.
Publisert: søndag 09. oktober 2011

Implementeringen av reglene starter straks etter OL-2012 og skal være helt innført fom. 01. januar 2013.

Katastrofe for norsk boksing!?
NBF er pålagt å følge reglene fra det internasjonale forbundet og det betyr at med dagens norske Kampsportreglement så betyr det at amatørboksing for seniorer må legges ned! Med dagens særnorske regler så er det ikke tillat for norske boksere under NBF å bokse uten hjelm, verken i Norge eller utlandet.

Norge er jo det eneste landet i verden som ikke tillater at voksne folk kan delta i kampsport uten hjelm.

I praksis så betyr det at våre seniorboksere aldri mer kan delta i de Olympiske leker ettersom de ikke kan delta i turneringer/kvalifikasjoner i AIBA-regi. Norge kan heller aldri arrangere internasjonale turneringer når regelendringen blir gjennomført.

Skal vi legge ned NBF?
Eller skal vi jobbe for å få endret holdingen til de tre Regjeringspartiene (Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet) som er de ENESTE partiene i Norge som ikke vil tillate boksing uten hjelm? Til og med Kristelig Folkeparti vil tillate boksing uten hjelm! Svaret på spørsmålet er vel innlysende….

Norges Idrettsforbund må våkne opp
En regelendring fra Regjeringen er det eneste som kan få redde Norges Bokseforbund fra å bli lagt ned i 2013! Jobben starter nå, og vi må få Norges Idrettsforbund (NIF) med Børre Rognlien i spissen til å støtte vår kamp. NIF var jo helt apatiske når spørsmålet om å tillate profesjonell boksing her i landet var opp i Stortinget i februar i år. De sendte medisinsk ansvarlig Lars Engebretsen som i god lege-stil torpederte hele prosjektet. Jeg gjentar: Norge er det ENESTE landet i verden som bruker en medisinsk begrunnelse for å forby boksing uten hjelm (Cuba og Nord-Korea er diktaturer som ikke tillater utøvere å tjene penger på idretten).

Hvis de særnorske reglene endres og tillater boksing uten hjelm og NBF består, så betyr det jo også at vi vil tillate profesjonell boksing her i landet.

Hele innstillingen og regelendringene fra AIBA kan dere lese HER

mvh
Redaktør og styremedlem
Frank Robert Walstad