Stor aktivitet for våre boksere | Norges bokseforbund

Stor aktivitet for våre boksere

Vi går inn i en periode hvor det er mange oppgaver for våre representasjonsboksere. Det er et stadig utvidet tilbud i form av mesterskap og turneringer som vi deltar på.
Publisert: torsdag 11. august 2011

Hvis vi går noen år tilbake var det kun internasjonale mesterskap og turneringer i 2 klasser,junior menn og senior menn. Etterhvert økte antall klasser slik at det i dag arrangeres for kvinner junior - youth og senior og for menn junior - youth og senior.

Når det da etterhvert er både VM og EM samt Nordisk mesterskap i alle klassene blir det mye å forholde seg til. Vi kan ikke ha deltagere i alle mesterskapene men prøver å få med de som sammen med sine klubber satser på å nå opp internasjonalt.

Først kommer EM for youth (16.-18 år ) i Dublin 21.-28. aug hvor vi deltar med Ali Srour og Salavat Khatujev. Vi skal så delta med 3 senior menn i Nationen cup 01.-04. sep. med treningssamling i Litauen i forkant.

Så skal våre beste senior kvinner delta i Nikolaev cup i Ukraina 05.-11. sep.

VM for senior menn er i Baku Azerbaijan 22. sep.- 10. oct. hvor vi deltar med 3. I forkant skal de delta på samling sammen med det tyske laget.

De senior kvinner som skal delta i EM skal på samling enten i Nederland eller Italia før mesterskapet arrangeres i Rotterdam 16.-23. oct. Dette koster mye både i form av penger og andre ressurser.

I tillegg arrangerer klubbene turneringer og stevner samt deltar på turneringer i våre naboland.

Vi håper at denne aktiviteten og mulighetene til å få delta internasjonalt vil føre til en økt rekruttering og interesse for sporten vår.