Silesian Box Cup 2021 - 4 gull - 1 sølv - 1 bronse | Norges bokseforbund

Silesian Box Cup 2021 - 4 gull - 1 sølv - 1 bronse

Publisert: søndag 12. september 2021

Silesian Box Cup i Polen 

DAG 6: Norge fortsetter å gjøre storeslem i Polen med to av to gull på turneringens siste dag.

En lang uke med boksing ble lørdag avsluttet med finalene i eliteklassen. @Ahadi Lukungu og Madeleine Angelsen skulle prøve å følge opp Sunniva Hofstad og Julie Enge sine gullmedaljer fra fredag og de ville tydeligvis ikke være dårligere enn sine lagvenninner.

Dagens første kamp var mellom Ahadi Lukungu fra Tønsbergkameratene og Nicole Durikova fra Slovenia. Durikova hadde både høyde og rekkevidde på sin side og vi visste at denne kampen ville kreve en kraftanstrengelse av Ahadi for å dra med seg gullet hjem. Vi har sett her nede at det å slå hardt er viktig, kanskje en selvfølge tenker mange, men det handler å slå hardt på de riktige tidspunktene. Ahadi sliter med å finne ut av motstanderen det i første halvdel av første runde. Men hun jobber seg sakte men sikkert inne i kampen. Når kreftene holdt for den slovenske bokseren klarte hun å komme seg unna med fine sidesteps og godt fotarbeid. Men som vi sa til Ahadi før kampen, ikke stress om det ikke fungerer fra start, vi har god tid, og vi justerer. Plutselig får tønsbergjenta godt feste med høyra si, den går inn flere ganger rett før pause og det har vi fokus på i pausen. Mer av det som fungerer, og fortsett å press hardt. Det harde presset fungerer og Durikova får sjeldnere og sjeldnere til å stikke av, selv om hun prøvde hardt på akkurat det. Ahadi tar over kampen i den andre runden, og de har nok en runde hver etter to runder. I den siste runden er begge bokserne slitne. Slovenia etter å ha blitt angrepet av en aggressiv terrier i seks minutter, og terrieren er sliten etter å ha malt henne i stykker. I siste pause får Ahadi beskjed om tett dobbeltguard, gå etter og slå det hun maktet. Enkelt og greit. Og oppdrag utført! Spenningen er svært stor når vi hører splittet dommeravgjørelse. 3-2... Seier til Norge!!

Madeleine Angelsen, også hun fra Tønsbergkameratene, sikret Norge sin fjerde gullmedalje her nede etter en svært god kamp. Angelsen bokset med en stor ro i samtlige tre runder. Den polske jenta virket småfarlig i starten av første runde, hvor hun traff på et par slag samtidig som hun kom seg unna Madeleine sine angrep. Men det ble fort tydelig hvem som var den beste bokseren av de to. Madeleine gjør alt i alt en god kamp og sikrer seg en svært fortjent gullmedalje i 66kg elite. Hun varierer angrepene fint og det er lett å se at hun har fått mer trøkk i slagene sine siden sist hun var i ringen. Hun stoppet sin forrige motstander med et susende kroppsslag, og hun gjorde alt hun kunne for å få en reprise på det i dag. Hun bombarderer tidvis polakken til kroppen, og jeg trodde en stund hun skulle klare å ta nok en motstander til kroppen. Men polakken kjempet på og fullførte tre runder. Det var liten tvil om hvor seieren ville havne og Angelsen sikrer seg en klar 5-0 seier og slår sin andre polakk på få dager.
Madeleine får dermed en stor opptur etter at drømmen om å delta i sommerens leker i Tokyo brast tidligere i år. Med bare tre år igjen til en ny sjanse er det ingen hvil på lauvbærene for den ambisiøse Vestbyjenta.

Norge avslutter dermed mesterskapet med fire gull, en sølv og en bronse som tellende resultater.

Finaler:
48kg elite:
Nicole Dubikova, SLO - Ahadi Lukungu, NOR 2-3

66kg elite:
Julia Chudy, POL - Madeleine Angelsen, NOR 0-5
--------------------------------------------------------------
DAG 5: De norske kvinnebokserne dominerer i Silesian Box Tournament i Polen.

Optimismen og lagmoralen var stor før dagens finaler av Silesian championship i den polske byen Gliwice. Vi hadde tre jenter i finalen og troen på tre gull var stor. Vi har vist høy lagmoral, utrettelig innsats i ringen og ikke minst gode bokseferdigheter i snart en uke her nede. 

Første bokser ut var Julie Enge fra Vestby. Julie hadde bokset en flott semifinale, men motstanderen hadde også vist lovende takter i sin semi. Det var derfor forventet en tett og spennende match. Tsjekkeren hadde stoppet sin polske motstander i den andre runden, og hun hadde lengden og rekkevidden på sin side. Men Julie følger kampplanen slavisk. Hun er først ut i slagvekslingene, hun starter rundene tøft og utover i kampen klarte hun også å legge på tredjeslaget samt å bokse seg bakover når hun ble presset. Julie har en høyre det lukter svidd av, og når den treffer er det liksom ikke noen tvil. Både hjelm og hode går til alle kanter, noe som alle dommerne får med seg. Tsjekkeren hadde også noen fine angrep og treffere, men dette ville Julie mest! Når kampen var ferdig hadde vi en god følelse, og den viste seg å stemme. Seier 4-1 og trenerteamet og Julie kunne slippe jubelen løs. 

Gleden ble ekstra stor når Enge også fikk bestemannspremier for beste ungdomsbokser, i sterk konkurranse med flere medaljevinnere fra EM. 

Andre finalist var Jenny Simonsen fra Trondheim kampsportklubb. Jenny sikret seg finaleplass etter å ha utbokset sin polske semifinalemotstander. I dagens kamp var det tysk motstand, og tyskeren viste seg å være en tøff nøtt å knekke. Tyskeren var fysisk sterk og minst like slagvillig som unge Simonsen. Jenny ble med på krigen fra første stund, og det haglet med slagvekslinger begge veier. Den tyske jenta var litt sterkere, derfor ble hennes treffere mer synlig enn Jenny sine. Vi prøvde å rope at Jenny måtte prikke treffere og flytte beina, og mot slutten av første runde føler vi hun tar over kampen og får den der vi ønsker. Jenny starter den andre runden godt men blir etter hvert med på den fysiske boksingen tyskeren ønsker. Det er en herlig kamp å se på for publikum, to boksere som gir alt og ønsker å vinne. Når kampen er ferdig har begge gravd dypt ned i lommene og virkelig gitt alt. Det kjennetegner det norske laget, vi gir alt, og litt til.. Dessverre holdt ikke kraftinnsatsen til seier, men Jenny har blitt en erfaring rikere, og løser dette til sin fordel neste gang! 

Siste finalist var Sunniva Hofstad. Sunniva sikret sin finalebillett etter å ha beseiret EM- og VM sølvvinneren forrige sesong. I dagens finale var det nok en medaljevinner fra EM som stod for tur, nemlig gullvinneren fra ungdoms-EM 2020. Dette var mesterskapet Sunniva akkurat ikke rakk å være med på. Vi gledet oss derfor litt ekstra til denne kampen. Det ble enveiskjøring fra første slag. Sunniva pepret den polske jenta med tunge treffere både til kropp og hode, og det lå hele tiden en telling i luften. Jeg vet ikke om det nødvendigvis alltid er en god egenskap, men fy søren hvor mye juling polakken tålte. I tillegg var ikke kamplederen så villig til å telle. Tellingen kom til slutt og nesen begynte å blø mer og mer. Kamplederen sendte EM-vinneren til legen tre ganger for neseblod i den andre runden, og til slutt var det nok. Både nesen og polakken hadde fått nok og dommeren stopper kampen. Sunniva imponerer i sitt comeback etter nesten to år på sidelinjen. En sterk gullmedalje, og et skremmeskudd er sendt før EM. 57kg ungdom:
Julie Enge, NOR - Katrina Ivanova, CZ 4-1
Alle dagens kamper finner dere her: https://www.youtube.com/watch?v=1XO02ncmwS8
I lørdagens finaler har vi i 48 kg Elite senior Ahadi Lukungu og i 66 kg Elite senior Madeleine Angelsen.
------------------------------------------
DAG 4: Norge fortsetter suksessen i Silesian championship!

Det norske laget fosser videre i den internasjonale kvinneturneringen Silesian cup.
Vi har fem av ni boksere i finale og vi har allerede fått tre fine omtaler på EUBC sine hjemmesider. Gå gjerne inn på www.eubcboxing.org -> http://www.eubcboxing.org/.../norways-17-year-old.../ og les strålende omtale om noen av de norske bokserne.

Først ute i dag var Helene Berg fra Bokseklubben Trondheim anno 1930. Helene var i utgangspunktet meldt på i "klubbdelen" av turneringen. Vi var i kontakt med arrangøren i forkant av turneringen og de bekreftet per mail at det var mulig å gå klubbkamper. Trekningen ble unnagjort og vi googlet motstanderen. Sølv i EM... Helene er en rutinert diplombokser, men med denne trekningen steg pulsen et par hakk, i hvert fall til treneren.. Helene selv har vært helt lugn og hun har gledet seg til kamp. Og hvilken kamp det ble. Helene følger den rutinerte motstanderen helt inn til målstreken, og vi var veldig spente på om det holdt til seier. Spesielt slutten av tredjerunden var helt rå og høyrekryssen satt gang på gang. Det ble dessverre for oss polsk seier, og det var det ingenting å si på, selv om det var veldig jevnt. Vi har skrytt av dømmingen før, og vi må gi de "cred" igjen, dømmingen her er god! Helene sin internasjonale debut på dette nivået er unnagjort, og dette skal hun være stolt av!

Neste ut var slagmaskinen Jenny Simonsen fra Trondheim kampsportklubb. Jenny har en meget god teknikk, et godt forsvar og slagserier de færreste henger med på, og alt dette fikk hun tatt i bruk i denne kampen. Første runde er noe av det råeste som er levert her nede. Hun møter en polsk landslagsbokser som er god, veldig god. Men her fikk Jenny hun til å se tre nummer for liten ut. Hun hang rett og slett ikke med når Simonsen skrudde opp tempoet, og den polske jenta måtte ta to stående tellinger allerede i første runde. Hadde Jenny truffet like bra i andre hadde kampen vært over, men en blanding av en overtent trønder og en polakk som holdt for livet så ble resten av kampen litt mer rotete. Jenny jagde etter så godt hun kunne, men stupte litt inn med hode først, samtidig som den polske jenta konsekvent holdt eller dro hodet ned. Kampleder burde tatt tak i dette på en helt annen måte enn han gjorde... Uansett, det er lenge siden sist kamp for Jenny også, og ungdommelig pågangsmot og passion er lov. Det er aldri noen tvil og Jenny slår følge med Julie Enge og Sunniva Hofstad til morgendagens ungdom/junior finaler.

Sist ut av våre i dag var Ahadi Lukungu fra Tønsbergkameratene. Hun ville ikke være dårligere enn sine lagvenninder tidligere på dagen og avsluttet en allerede god norsk dag på beste vis. Full kontroll i tre runder mot en svært aggressiv og røff motstander. Når vi så over på blått hjørnet rett før kampstart var det ei som stod å "spøla" for å ta Ahadi, og vi skjønte med en gang at dette kom til å bli actionfylt. Ahadi løste kampen på beste måte. Gode kombinasjoner, kraftfulle treffere og nydelig fotarbeide. Ahadi viser sidesteps og ruller som svært få andre har gjort her nede. Vinkelskift og varierte angrep ble rett og slett for mye for den polske hjemmefavoritten. Dette var en svært imponerende kamp, spesielt med tanke på at dette var Ahadi sin første kamp på dette nivået. Vi kan vente oss mye moro fra Tønsbergjenta i årene som kommer. Lukungu blir dermed vår femte finalist, og hun bokser finale sammen med Madeleine Angelsen på lørdag.
Mange trenere kommer bort og skryter av laget vårt, og blir imponert over utviklingen til de norske jentene.

Det er virkelig artig å være her og nå gleder vi oss til finalene!

Dagens resultater:

63kg ungdom
Helene Berg, NOR - Karolina Kuhn, POL 0-5

50kg junior
Olimpia Konczalska, POL - Jenny Simonsen, NOR 0-5

48 kg Senior Elite
Michaela Stefanikova, POL - Ahadi Francine Lukungu, NOR 0-5


-------------------------------

DAG 3: Silesian Box Cup i Polen - DAG 3 - To seire til Norge

Det ble litt av en dag sett med norske øyne under dag tre av Silesian championship når Sunniva Hofstad og Madeleine Angelsen sikret seg hver sin finaleplass med gnistrende boksing.
Først ut var Sunniva Hofstad fra Bokseklubben av 1930. Sunniva har vært ute med en korsbånd og menisk skade, og har ikke vært i bokseringen siden desember 2019. Hun fikk på papiret en tøff trekning i Barbara Marcinkowska fra Polen, sølvvinneren fra både EM og VM forrige sesong. Hun er en gammel kjenning for oss, Sunniva stoppet henne før full tid som førsteårs ungdom. Men det er lenge siden nå og Sunniva har vært lenge ute med skade. Det var det lite som tydet på når kampen startet. Sunniva styrte kampen fra start til mål, og det burde strengt tatt vært både en og to tellinger underveis. Det har dessverre vært en tendens i alt for mange kamper her nede, tellinger sitter langt inne hos dommerne og mange har fått unødvendig mye juling. Vi hadde sett på video at den polske jenta har et svakt forsvar på sin venstre side, og Sunniva slo konstant høyre kryssen over hennes venstre. Den gikk inn gang på gang, og når kampen var ferdig var det ingen tvil. Sunniva vinner 5-0 i sitt comeback.

Neste ut var Anabelle Bruun fra Horten. Anabelle overbeviste stort når hun vant sin innledende kamp mot tyske Emilie Voss 5-0. I dag var det en litt tøffere motstander i motsatt hjørne, nemlig sølvvinneren fra EM i 2019, Karina Tazabekova fra Russland. Anabelle gikk til verks totalt blottet for respekt mot sin mer meriterte motstander. Det var en imponerende kamp av Anabelle, selv om det til slutt endte med et tap. Hun stod tidvis godt på beina og dro rett høyre - venstre hook, og hooken gikk inn gang etter gang. Med noen flere kamper i boka og flere slike internasjonale kamper kan Anabelle fort slå sin russiske motstander ved neste korsvei. Dette skal team Bruun være stolte av, og det virket som pappa Kenneth var "småstolt" etter kampen og..🙂!

Sist ut var Madeleine Angelsen fra Tønsbergkameratene. Madeleine bokser en meget god kamp både taktisk og teknisk. Hun varierer angrepene sine fint både oppe og nede, og det var bra trøkk i "votten" til Madeleine i dag. Kombinert med et godt forsvar og godt fotarbeid var suksessoppskriften klar for en suveren norsk seier. Den polske jenta hang ikke med i svingene og klarte sjeldent eller aldri og sette noe press på Angelsen som nylig har meldt overgang til Geir Vestvik og kameratene i Tønsberg. Den første runden endte med to tellinger, og en tredje lå lenge i luften men runden gikk ut tiden. Den andre runden fortsatte som den første og det var bare et tidsspørsmål før det hele var over. I den tredje runden satt plutselig den polske jenta på rumpa og dommeren stopper fornuftig nok kampen. Nok fikk være nok. Angelsen setter en perfekt høyre uppercut og avslutter med det en god norsk dag!

Dagens resultater:

75kg junior
Sunniva Hofstad, NOR - Barbara Marcinkowska, POL 5-0

54kg Senior elite
Karina Tazbekova, RUS - Anabelle Bruun, NOR 5-0

66kg Senior elite
Natalia Shadrina, POL - Madeleine Angelsen RSC3+I morgen bokser:

63kg ungdom
Helene Berg, NOR - Karolina Kuhn, POL

50kg junior
Olimpia Konczalska, POL - Jenny Simonsen, NOR

48 kg Senior Elite
Michaela Stefanikova, POL - Ahadi Francine Lukungu, NOR


DAG 2:

Under dag to av Silesian championship ble det en sterk seier til Vestbyjenta Julie Enge over en meget god motstander fra Polen. Den polske jenta som i likhet med Julie representerer landet sitt var en godt skolert bokser som aldri gav opp, men Julie sine tydelige treffere ble utslagsgivende i denne spennende kampen. Julie fulgte planen fra første sekund og startet meget sterkt. Hun har en høyre som kan slå ut hvem som helst og når hun fikk god kontakt med slegga var det enkelt å se for dommerne hvem som hadde de tydelige trefferne. Julie møter dermed Frankrike i finalen fredag.
Det er nesten bare polske dommere her nede, men dømmingen har vært meget god og nøytral, noe arrangørene skal ha stor skryt for.
Julie Enge

Neste ut var Sara Melgård fra Raufoss bokseklubb. Sara startet i likhet med Julie forrykende og man skal ikke se bort fra at den første runden kan ha gått i hennes favør. Gode treffere og bra fotarbeid la grunnlaget for at vi kunne få vår tredje strake seier. Dessverre var ikke pusten til Sara på plass i dag og fra og med den andre runden ble det veldig tungt og Sara ble mye jagende etter. Den tredje runden fortsatte i samme spor, kreftene var tomme og polakken fikk prikket inn trefferne. Sara kommer tilbake og gjorde seg absolutt ikke bort mot sølvvinneren fra det polske juniormesterskapet.

Sist ut av våre i dag var Naltina Wenneck fra Horten bokseklubb. Som Sara bokset også hun best i den første runden, før kreftene litt etter litt tok mer og mer slutt utover kampen. Med litt bedre timing og pust kunne dette vært vår kamp, men den polske bokseren gjorde akkurat nok til å få seieren i denne kampen. Det var spennende sekunder før polakken ble utropt til vinner, men alt i alt en grei avgjørelse.

Ungdom 57 kg;
Milema Manoziej, POL - Julie Enge, NOR  0-3

Junior 60 kg;
Sara Melgård, NOR - Dagmara Kalizszan, POL 0-3

Junior 66 kg;
Oliwia Stolarczyk, POL - Naltina Wenneck, NOR 3-0

DAG 1:
Sterk åpning av Norge i Silesian Championship!

Norge fikk en sterk åpning i Silesian championship når Anabelle Bruun møtte Emilie Voss fra Tyskland. Det ble enveiskjøring fra første sekund og det burde strengt tatt være stoppet. Tyskeren tar tre stående tellinger, en i hver omgang. Anabelle varierer med angrep oppe og nede, direkte høyre og fine kontringer. En sterk åpning av Anabelle som ikke har bokset kamp siden Norge stengte ned rett etter senior-NM i mars 2020.

Kvartfinale 54kg;
Anabelle Bruun, NOR - Emilie Voss, TYS 3-0

FØR TURNERINGEN:
Norge deltar med en stor og sterk tropp i årets utgave av Silesian Championship. Det veide inn 139 boksere fra 16 nasjoner i ungdom, junior og senior. Fra Norge stiller hele ti boksere.

Norges tropp:
Ungdom:
57kg - Julie Enge (bokser tirsdag mot Polen)
63kg - Helene Berg (bokser mot Polen torsdag).
80kg - Sofia Stigen Sørensen (fikk dessverre ingen motstander)

Junior:

50kg - Jenny Simonsen (bokser torsdag mot Polen)
60kg - Sara Melgård (bokser tirsdag mot vinneren Slovakia/Polen)
66kg - Naltina Wenneck (bokser mot Polen tirsdag)
75kg - Sunniva Hofstad (bokser onsdag mot Polen)

Elite:

48kg - Ahadi Lukungu (bokser torsdag mot Polen)
54kg - Anabelle Bruun (bokser mandag mot Tyskland-ble seier)
66kg - Madeleine Angelsen (bokser onsdag mot Polen)

Ledere:
Ole-Arne Næsgård
Bjørn-Erik Enge

@Frank Wahl og Kenneth Bruun er også med som trenere.