Sigmund Aagaard vår neste internasjonale toppdommer? | Norges bokseforbund

Sigmund Aagaard vår neste internasjonale toppdommer?

Alle så vel at de norske damene gjorde det kjempebra under EM som gikk i Riccione, Italia i starten av oktober. Det de fleste derimot ikke har fått med seg er at vår unge dommerspire Sigmund Aagaard fra B-30 fikk toppkarakterer for sin dømming under mesterskapet!
Publisert: torsdag 21. oktober 2004

Det var femten hvitkledde som dømte under dette mesterskapet, og Sigmund fikk tildelt karakteren VG (very good) både som kampleder og dommer av EABAs tekniske delegerte; Terry Smith. Karakterskalaen er P (poor), G (good) og VG (very good). Sigmund var en av fem som fikk toppscore i begge kategorier!

Det er ikke opplyst om hvordan vurderingen av dommerne har foregått og hvilke kriterier som er lagt til grunn for karaktersettingen. Både Sigmund og undertegnede er kritiske til all den politikk som ligger bak dommeroppsett til store internasjonale turneringer, og ”de høye herrers” innvirkning på dømmingen av kamper. Når det er sagt er det tross alt gledelig og ikke minst artig å få den ”bekreftelsen” på noe jeg har vist lenge: at Sigmund er en dyktig dommer. Kanskje er Aagaard å se i finalene i OL i Bejing i 2008!?

Svenske Carina Laurin fikk ikke dømme finalene, fordi hun hadde angivelig gitt de norske kvinnene for mange treff som dommer.

Hele den tekniske vurderingen av mesterskapet finner du på EABAs sine sider her.