Samling for Box Team Rio 2016 i Trondheim | Norges bokseforbund

Samling for Box Team Rio 2016 i Trondheim

Bokseforbundets toppsatsing Box Team Rio 2016 hadde en god treningsleir i Trondheim 09-12 april. Samlingen ble gjennomført på Granåsen der Olympiatoppen har sitt senter i Trondheim. (FOTO: Helge Jonassen)
Publisert: mandag 13. april 2015

Fokuset på samlingen var boksing med sparring og oppgavesparring innfor kommende turneringer. Neste uke drar et team til Frankrike på Belts Montana og om 2 uker drar neste team til Serbia og Belgrad Winner så samlinga var en god forberedelse innfor de turneringene.

Som vanlig blir det mye trening på samlingene der jeg vil få med så mye som mulig under de dagene vi samler våre beste boksere. Totalt hadde vi 31 runder med sparring og oppgavesparring fordelt på 10 økter med boksing og teknikk, kondisjon, styrketrening og en økt med fotball og innebandy. Vi fikk æven med samtal og videoanalyse av sparringene med boksene.

Olympiatoppen i Trondheim er involvert i boksingen og bidrar på en veldig god måte. Dem å stile med Frode Moen som hadde en oppskattet forelesning med boksene om prestasjonspsykologi. Sindre Østerås arbeider på Olympiatoppen med styrke og var med som resurs på vår styrkeøkt.

Vår egen lege David McDonagh, som også er ansvarlig for AIBA Medical Commission, kom til samlinga og informerte om viktige ting å tenke på kring skader og sykdommer. David passet også på å sjekke de små skader som fantes blant våre boksere.

Logistikken fungerte på en bra sett der kost, losji og trening kunde å bli på samme område uten besværlige transporter. Vi kom til duket bord til var måltid så en spesiell takk til familiene Eggan og Larsen som organiserte dette.

Jeg er meget fornøyd med hvordan samlingen gjennomførtes, våre boksere viser en profesjonell innstilning til satsinga og den egne utviklingen samtidig som det er en veldig god stemning i gruppe.

Deltakere på leiret
51 kg Camilla Johansen, Raufoss
56 kg Ali Srour, TK
60 kg Rolf Olsen, TK
64 kg Salavat Khatuev, Skien BK
64 kg Hadi Srour, TK
64 kg Anders Eggan, Trym
75 kg Martin Larsen, Trondhjem BK
75 kg Surkho Shamilov, Sp-09
81 kg Vegar Tregren, Ulf-an
91 kg Kevin Melhus, Oslo BK
+91 kg Simen Nysæter, Trym

Trenere: Erik Bredler, Ole Arne Næsgård, Øystein Waade og Øyvind Eggan.


Mvh
Erik Bredler, sportssjef
Norges Bokseforbund