Robert Walstad er 70 år | Norges bokseforbund

Robert Walstad er 70 år

Trondheimsgutten Robert fyller i dag 15. august utrolige 70 år. Det er nesten ingen i Norge som er i nærheten av å ha en så bred CV i ”baggen” med henhold til deltagelse i norsk boksing, CV`en dekker hele spektret av det som foregår i bokse-Norge. Han har vært og er (fortsatt) en av norsk boksesports fremste pådrivere for aktivitet både for topp og bredde. Robert Walstad (fra World Veteran Championship 2009)
Publisert: onsdag 15. august 2012

Han bokset selv i ung alder, med sølv i junior-NM som et av høydepunktene på 60-tallet. Så startet han bokseklubben Trym i 1973 hvor han er trener, daglig leder og alt-mulig-mann. Bokserne i Trym har samlet imponerende 74 NM-gull, flere Kongepokaler, Nordiske Mestre, og hele 4 EM medaljer under hans ledelse.
I den profesjonelle ringen har han vært manager og trener for flere utøvere som kulminerte i en EM-kamp om EBU-tittelen med hans sønn Reidar.

Han har vært med å arrangere over 75 stevner/turneringer og mesterskap opp gjennom årene. Her er det spesielt verdt å nevne de 12 TV-stevnene som ble arrangert i NBF`s gulltid på starten av 90-tallet.

Han var EABA og AIBA-dommer og har dømt 4545 kamper, og har i tillegg 4820 kamper som jury. Det totale antall kamper han har vært involvert i er dermed 9365!! Han satt også i EABAs referee/judge commision. Av hans beste minner som dommer er det to kamper som skiller seg ut, og det var når han var poengdommer når Mike Tyson bokset i Tammerturneringen i 1984. Og ikke minst når han var kampleder under EM i 1991 når Kostya Tszyu banket finske Jyri Kjall.

Han har også vært med i alle komiteer og utvalg i Norges Bokseforbund, og har hatt alle tillitsverv unntatt President (han har vært vise-President). I Trøndelag sitter han fortsatt som daglig leder i den eneste fungerende boksekretsen (takket være Robert) i Norge; Sør-Trøndelag Boksekrets.

Han var også ansvarlig for innførsel og operativ drift av scoringsmaskinen i perioden 1989-2005. Han har vært sportslig koordinator for Olympiatoppen (OLT) i hele 4 Olympiske leker (-92, -96, -00 og -12) og er nå mentor for Olympiatoppens topptrenerkurs.
 
Undertegnede er innhabil, men: Han har allerede fått NBF sin fortjenestemedalje, men med tanke på alt han har gjort for norsk boksing er det ”noen” som bør gå inn i tenkeboksen for om mulig gi han den neste utmerkelsen på rang-stigen.  Lykke til med dagen og takk ”gammer`n”, uten deg hadde ikke boksenorge vært det samme.

Hilsen

Frank Robert Walstad

Sønn og Redaktør NBF


Da han egentlig ikke liker noe oppstyr rundt seg og sin rund-dag vil vi ikke gi ut hans telefonnummer som er 92 08 56 17
J.