Richardas Tamulis Boxing Tournament 2016 | Norges bokseforbund

Richardas Tamulis Boxing Tournament 2016

Publisert: søndag 05. juni 2016
Det var to kampklare gutter som reiste til Richardas Tamulis Boxing Tournament den 24-28. Mai som gikk i Kaunas i Litauen. Våre EM- uttatte ungdomsboksere Martin Skogheim 57 kg og Don Emini 63 kg ønsket å prøve seg mot landslagsutøvere fra Israel, Frankrike, Latvia, Moldovia, Tjekkia, Russland, Ukrainia, Armenia, Hvitrussland og Litauen i sin siste konkurranse foran EM. Da innveiingen og trekningen var ferdig så viste det seg at Martin hadde 8 boksere i sin klasse. Martin møtte i sin kvartfinale den Israelske bokseren Dmitrii Dyachenko. Don Emini hadde i sin klasse 5 boksere, hvor han skulle i sin semifinale møte Tjekkiske Jakub Karvanek. Martin i rødt hjørne kom veldig godt i gang i første runde, hvor han med sine rette venstre og høyre slag tidlig satte seg i respekt hos Israeleren. Martin kjørte på gjennom første runde å vant nok den ganske greit. Men Israeleren ville også kjempe om en plass i semifinalen. Han kjørte på og svarte på Martin sine angrep i andre runde. Martin mistet litt av grepet å tapte knepent andre runde. Siste runde ville avgjøre så Martin måtte forsøke å overta styringen som han gjordet i første runde. Han kom godt i gang men Israeleren kjempet godt. Martin fikk en telling til 8, uten å bli truffet hardt. Uforståelig for oss, men dette ga Israeleren et ekstra gir, så siste runde ble helt jevn. Dessverre for oss så ble det et 0-3 tap på Martin. Don Emini var spent men klar for å kjempe om finaleplassen i denne turneringen. Han startet veldig godt, traff med sin høyre kryss og høyre sving godt flere ganger i første runde. Tjekkeren kom ikke i gang med sin boksing så en klar første runde til Don. Den andre runden fortsatte som første sluttet. Don traff godt med sin høyre sving, så tjekkeren måtte ta et støtte steg. Kampen gikk litt frem og tilbake, hvor Tjekkeren traff 2 ganger med sin høyre, så Don fikk en telling til 8. Igjen uforståelig for oss. Den tredje runde ville bli avgjørende, så vi kjørte på. Kampen var jevn, vi mente at Don tok 1. og 2. Andre runde. Det samme mente dommere på papiret. 3-2 seier til Don. Men data dømmingen viste 1-2 tap. Dessverre. Vi reiste hjem med to kamper og to tap, noe som ikke gjenspeiler det som boksere våre viste frem der. Nå fortsetter treningen i klubben frem til torsdag den 9. Juni hvor vi reiser på en trenings/sparrings leier i Poznan. Der blir vi i 6 dager, for å komme hjem å samle overskudd og finpusse på teknikken før avreise til Ungdoms EM- i Ungarn den 18- 26. Juni. Laget i Litauen: 57 kg: Martin Skogheim, Ski BK 63 kg: Don Emini, Jessheim BK Trener/ Lagleder: Per Arne Skau, Jessheim BK Kamper: 57 kg; Martin Skogheim, NOR VS       Dmitrii Dyachenko, ISR   0-3 63 kg; Don Emini, NOR            VS       Jakub Karvanek, CZE     1-2