Rapport fra landskampen mot Skottland i Aberdeen | Norges bokseforbund

Rapport fra landskampen mot Skottland i Aberdeen

Det ble en fantastisk opplevelse for våre gutter som dro til Aberdeen for å møte Skottland til landskamp lørdag 18.01.14. Skottland stilte med et meget sterkt lag, noe som endte med seier 7-3 til skottene. Men våre gutter slo virkelig godt fra seg. Det var flere av kampene som kunne vippet vår vei, men som dessverre endte med hjemmeseier. Her kommer en oppsummering av kampene:
Publisert: mandag 20. januar 2014

Landslagsdebutant Stian Børresen startet stevnet mot den sterke William Stuart. Stian var bestemt i sin boksing helt fra starten. Det var tydelig at Stian ville vinne denne matchen. Dette ble en meget jevn kamp som dessverre endte med et knepent tap. Vi trenerne er meget imponert over hvordan Stian gjorde sin debut for landslaget. Stian er en bokser vi kommer til å høre mye om framover.

 

Anders Eggan møtte den meget rutinerte Lewis Hay. Anders kom aldri helt i gang med sin boksing denne gangen. Han ble hele tiden liggende som nummer 2 og klarte ikke å kontre den hissige skotten, men i 2.runde viste Anders at han absolutt er å regne med i dette selskapet med god kontraboksing og gode unnvikelser. Anders virket noe spent og preget av stemningen i hallen og han sier selv at han følte seg meget tung i kroppen. Det var tydelig at overgangen til 3 minutters runder, med høyt tempo, tok på. Vi vet at Anders kommer sterkere tilbake.

 

Rolf Olsen møtte den meget dyktige John Stevenson. Rolf var også debutant for landslaget, og gjorde en fantastisk debut. Han presset sin motstander fra første slag og viste fram god og sterk offensiv boksing i hele kampen. Resultatet ble dessverre 2-1 i favør Skottland. Dette var noe vi trenere ikke forstod noen ting av. Det var flere av det skotske publikum som kom bort til Rolf og gratulerte han med kampen og mente at det var han som skulle vunnet. Neste gang er det din tur Rolf!

 

Oscar Heggen Furulund møtte en meget rutinert Aidan McGlynn. Oscar imponerer og tar nye steg mot toppen gang på gang. Dette ble en tøff og fartsfylt match med tøffe slagvekslinger og teknisk god boksing. Oscar ble liggende litt etter de første 2 minuttene av kampen, men derfra tok han mer og mer over. Trener Andre Sollund ga beskjed om at han måtte ta hjem den siste runden for å vinne kampen. Oscar gikk ut i 3.runde, viste ingen respekt og leverte ypperlig boksing. Det ble også her et knepent 3-0 tap, en kamp som godt kunne endt i norsk favør.

 

Jonas Sønsteby tok steget opp for å møte de virkelige store gutta denne gangen og valgte og bokse i 91 kilo. Han møtte Connal McDonald som veide inn på 7 kilo mere enn Jonas. Jonas startet 1.runde uten respekt og leverte tøff boksing med meget gode kombinasjoner som gikk inn på Connal McDonald gang på gang. I 2.runde ble skotten litt tung for Jonas, det var tydelig å se at han hadde en fordel med sine ekstra kilo og lengre rekkevidde. 3.runde startet som 1. runde, uten respekt og dette ble en helt jevn runde. Her ble det også et knepent 3-0 tap. Dette var også en kamp som kunne endt i norsk favør.

 

Ali Srour var han som skulle snu landskampen. Han møtte en meget dyktig Gary Rae.

Dette var stevnets beste match etter min mening. Ali leverte glimrende teknisk boksing, med fantastiske bevegelser og unnvikelser samt gode kombinasjoner som satt gang på gang. Ali virkelig briljerte denne gangen og jeg er usikker på om Ali i det hele tatt ble truffet i denne matchen. Den skotske motstanderen ble så oppgitt og frustrert i perioder at han bare ristet på hodet til seg selv. Gratulerer med en fantastisk kamp Ali. En soleklar 3-0 seier.

 

Hadi Srour slutter aldri å imponere. Dette ble virkelig en herrematch. Hadi møtte den britiske mesteren Mark McKeown Det var tydelig at dette var hjemmefavoritten, for hele salen sto og hoiet når Mark entret ringen. Hadi hadde lagt en plan på hvordan han skulle vinne kampen og den fulgte han til punkt og prikke, samt at han fulgte nøye med på trener Geir Vestviks instruksjoner i pausene. Dette endte med en 2-1 seier til Hadi. Dette bekrefter at Hadi er å regne med i verdenstoppen i boksing. Virkelig artig å følge med på hvor fokusert Hadi han er i sin boksing.

 

Salavat Khatuev fortsetter å vise fram hvordan boksing skal gjøres. Salavat møtte Jason Easton og han kontrollerte sin kamp fra start til mål. Han hadde ingen problemer i denne matchen. Det er tydelig å se at Salavat har tatt steget inn i bokseverden etter sin oppkjøring og deltagelse i fjorårets verdensmesterskap i Kasakhstan.

 

Ask Vang var nestemann ut. Han deltok også i fjor mot Skottland, hvor han også den gang møtte Boris Crighton. Ask var veldig revansjesugen i dette oppgjøret. Boris var en meget hardtslående bokser med en farlig høyre. Ask viste ingen respekt og fulgte selv opp med harde slag både mot hode og kropp. Dette ble en match med veldig harde slagvekslinger fra begge gutta og med nerve i kampen fra start til mål. Dessverre endte det med et knepent 2-1 tap. Ask har all grunn til å være fornøyd med matchen. Det er tydelig at det jobbes bra i Tønsberg leiren for tiden.

 

Sistemann ut denne kvelden var Johan Seleba. Han møtte en rutinert Lewis Benson.

Dette var også hans debut for landslaget og han viste at han er klar for store oppgaver i år. Johan ble dessverre hengende litt etter i denne kampen, men presset til tider Lewis Benson ut av stil og viste til tider meget god boksing, men måtte dessverre se seg slått av en mere rutinert Lewis Benson.  

 

 

Resultater Skottland - Norge 7-3

Ungdom:
56kg
Stian Børresen, NOR - William Stuart, SCO 0-3

Junior:
60kg

Anders Eggan, NOR - Lewis Hay, SCO 0-3

60kg
Rolf Olsen, NOR - John Stevenson, SCO 1-2

64kg
Oscar Heggen Furulund, NOR - Aidan McGlynn, SCO 0-3

91kg
Jonas Sønsteby, NOR - Connal McDonald, SCO 0-3

Senior:
56kg

Ali Srour, NOR - Gary Rae, SCO 3-0

60kg
Hadi Srour, NOR - Mark McKeown, SCO 2-1

64kg
Salavat Khatuev, NOR - Jason Easton, SCO 3-0

69kg
Johan Seleba, NOR - Lewis Benson, SCO 0-3

69kg
Ask Vang, NOR - Boris Crighton, SCO 0-3


Norges tropp mot Skottland 18. januar
56kg Stian Børresen, Fredrikstad BK
56kg Ali Srour, TK
60kg Hadi Srour, TK
60kg Anders Eggan, Trym
60kg Rolf Olsen, TK
64kg Salavat Khatuev, Skien BK
64kg Oscar Heggen Furulund, Ski BK
69kg Johan Seleba, Sp-09
69kg Ask Vang, TK
91kg Jonas Sønsteby, Raufoss

Ledere: Geir Vestvik, Øyvind Eggan og Andre Sollund
Dommere: Jan Myhre