Rapport fra Junior EM i Rotterdam | Norges bokseforbund

Rapport fra Junior EM i Rotterdam

Junior EM i Rotterdam er over og det blev et lærerikt mesterskap for den norske troppen. Vi nådde ikke fram til medaljene denne gang, men våre utøvere bokset på et høyt nivå i mesterskapet. Vi har litt kvar til medaljene men vi er på god vei at nå dit, og med litt mer ”flyt” med dommere og trekning hadde vi tatt medalje i denne turnering.
Publisert: tirsdag 20. august 2013

Troppen har hatt en god mesterskapsforberedelse med internasjonale leir og turneringer og goda treningsforberedelser i sine klubber sammen med respektive klubbtrenere. Det er viktig innfor kommende mesterskap at lære seg en god preparering og at nå den rette formtoppen.

 

JEM troppen bestod av fire boksere 60 kg Hadi Srour fra TK, 64 kg Amin Srour fra TK, 69 kg Martin Larsen fra Trondhjem BK og 75 kg Vegar Tregren fra Ulf-an. Ledere var Erik Bredler og Ole Arne Næsgård og dommer var Geir Dahlen. Hadi og Amin er både fødd 1995 og blir seniorboksere etter årsskiftet medens Martin og Vegar er fødd 1996 ok kan bokse i juniormesterskap evjen neste år.

 

Den nya bedømminga gir boksinga mer publikvennlig med boksere som tar mer initiativ og ringdommere som har større muligheter at korrigere boksene uten at idelige å avbryte kampen. Det har blitt mer viktig med kvalitetstreffer, tydelige og eksplosive treffer med god presisjon. Boksere med et bra forsvar og gode kvalitetstreffer var framgangsrike. Men også veldig viktig vem som dominerte kampen. Og då handler det ikke bare om vem som går framåt uten vem som kan dominere kampen med den beste teknikken og taktikken. Att kunne ligge på rett avstand til sine motstandere og treffe med kvalitet med en stil som er anpasset etter ens egna fysiske forutsetninger.

 

Nasjonene fra Øst-Europa dominerte finaleplassene der Ukraina hadde 5 boksere med følt av Russland med 4 boksere. Russland og Ukraina var de sterkeste nasjonene med boksere som var sterke og god fysisk forberede, og samtidig beherskede en god taktisk og teknisk boksing med tydelighet og bestemthet i treffene.

 

Vår dommer Geir Dahlen gjennomførte en meget god turnering og var en av de beste dommerne i mesterskapet. Geir gikk i ringen i 69 kg finalen der Russlands Tamerlan Magomedov tog gull. Magomedov imponerte på meg som en av turneringens beste boksere og det han som vår egen Martin Larsen tapte mot i 8-delsfinale.

 

Den totale fordelingen av boksere i finalene: Ukraina (5), Russland (4), Azerbaijan (3), Ungarn (3), Irland (2), Armenia (1), Bulgaria (1), Frankrike (1)

Russland tog 3 gull i turneringen og blev beste nasjon, Ukraina og, Azerbaijan tog 2 gull og, Ungarn, Frankrike og Irland tog 1 gull.



 

De Norske resultatene på JEM 2013

12 august:

64 kg Mario Wiedernamm, CZE - Amin Srour, NOR 3-0

 

13 august

69 kg Martin Larsen, NOR - Xegin Pozali, MKD TKO rond 2

75 kg Narek Nabasyan, ARM - Vegar Tregren, NOR 3-0

 

14 august

60 kg Michael McDonagh, IRL - Hadi Srour, NOR 2-1

69 kg Tamerian Magomedov, RUS - Martin Larsen, NOR 3-0



 

Finaleresultatene på JEM 2013:

49 Kg ZAMOTAYEV Dmytro (UKR) vs MIHAYLOV Zdravko (BUL) 3-0
52 Kg CULLY Garry (IRL) vs YUSIFZADA Masud (AZE) 2-1
56 Kg WALKER Kurt (IRL) vs MAMMADOV Nasraddin (AZE) 0-3
60 kg GALOS Roland (HUN) vs
PETROV Viktor (UKR) 2-1
64 Kg SAMOFALOV (UKR) vs GULIYEV Javid (AZE) 1-2
69 kg JERELIKYAN Gor (ARM) vs MAGOMEDOV Tamerlan (RUS) 1-2
75 Kg AGAFONOV Alexander (RUS) vs MBILLI ASSOMO (FRA) 1-2
81 kg MYKHAILOV Vladyslav (UKR) vs HAMORI Adam (HUN) 3-0
91 Kg MUSLIMOV Ramazan (UKR) vs STOTSKIY Andrey (RUS) 0-3
91+kg SIRENKO Vladyslav (UKR) vs MAMAKOV Khozhia (RUS) 3-0


 

Hilsen
Erik Bredler, sportsjef