Rapport fra EM 2014 for kvinner i Bukarest | Norges bokseforbund

Rapport fra EM 2014 for kvinner i Bukarest

EM i Bukarest er over og lederteamet gir sin rapport fra turneringen. Det første mesterskapet etter en OL - sesong (uansett idrett) bærer ofte preg av at nasjoner prøver ut nye utøvere og at flere utøvere ikke er i toppform.
Publisert: lørdag 07. juni 2014

I tillegg har nye regler kommet til noe som har resultert i at boksingen og ikke minst det taktiske må legges opp i forhold til hvordan dommerne dømmer. Dette så vi flere ganger under Europamesterskapet i Romania. Mange av nasjonene stilte med nye utøvere i flere av klassene. Av det 10 jenter sterke russiske laget var halvparten nye ansikter, Ukraina, Frankrike, Polen var også nasjoner som stilte med mange nye jenter, men selv om disse jentene var nye internasjonalt har de mange nasjonale kamper og var alle greit rutinerte i den firkantete ring. Med den nye poeng bedømmingen har også boksingen blitt tøffere i form at det kun er skikkelige treffere som telles. Dette setter større krav til å forberede angrepene samt at man må ha et godt forsvar.  

Våre jenter gjør en god innsats, men dessverre forble vi uten medalje denne gang, ja faktisk opplevde vi for første gang siden det første Europamesterskapet i Frankrike 2001 at Norden ikke klarte å ta en medalje.

Nærmest var Ingrid Egner som kom til kvartfinalen i 57 kg. Hun slo innledningsvis en jente fra Hviterussland og i åttendelsfinalen slo hun den polske sølvmedaljevinneren fra sist Vm Sandra Kruk. En meget jevn kamp som kunne gått begge veier. I kvartfinalen møter hun Alessia Mesiano fra Italia, men hadde ikke dagen og taper hos samtlige dommere.

Mariell Hansen i 54 kg møter Juliana Søderstrøm fra Sverige og vinner komfortabelt, i neste kamp skal hun bokse mot den Elena Saveleva fra russland som har flere Em og Vm - medaljer. Mariell er klar og tror virkelig på at hun skal kunne slå sin motstander. Rett før hun skal inn i ringen får vi vite at hun ikke får stille da hun har deltatt i kickboksing, Enock forklarer at det var i 2013 og at hun i 2014 kun har drevet med boksing, men til ingen nytte Marielle blir utestengt og russeren blir utropt til vinner. Hadde vi på forhånd sendt inn en bekreftelse til AIBA om at Marielle i dag kun er bokser, så hadde det antagelig ikke oppstått noe problem.

Fam Elgan i 64 kg møter Valentina Alberti fra Italia en jevn og tett match som vi synes at Fam vinner. Vi og flere med oss blir forundret når det er den Italienske jentas arm som heves. Det er jo første gang Fam deltar i et Em og vi synes alle at hun viser at hun har god kontroll på nervene og klarer å holde bra fokus selv om det er mange nye ting og forholde seg til.

Camilla Johansen fra Raufoss i 51 kg er også førstereis og hun møter i sin første kamp den Bulgarske representanten som senere blir Europamester (slo blant annet den regjerende olympiske mester fra England Niki Adams) Et tøft møte med de beste ble det men Camilla bokser bra og følger rådene fra hjørnet, men møter en bokser som i dag er litt for god.

Som sagt slår våre jenter bokstavelig sagt godt fra seg, men nivået er høyt internasjonalt og skal vi henge med må det satses hundre prosent fra jentene, klubbene og fra forbundets side.

Vi ser at de fleste nasjoner har mange aktive jenteboksere, vi har pr i dag veldig få til sammenligning. Og skal vi kunne få frem topper må vi ha bredde.

I så måte er det alle klubbers ansvar og få flere jenter til bokseklubbene for boksetreningene skal være utviklende og morsomme, kamper er utviklende og motiverende og vi må hele tiden sette oss mål at vi på sikt skal kunne ta internasjonale medaljer.

 

Europamestere 2014

48 kg Duta Steluta, Romania

51 kg Stoyka Petrova, Bulgaria

54 kg Marzia Davide, Italia

57 kg Zinaida Dobrynna, Russland

60 kg Katie Taylor, Irland

64 kg Anastasia Belakova, Russland

69 kg Elena Vystropova, Azerbadjan

75 kg Nouchka Fonthun, Nederland

81 kg Liliya Durnyeva, Ukraina

+ 81 kg Maria Kovacks, Ungarn

 

Norges tropp til EM i Romania 2014
51 kg: Camilla Johansen, Raufoss BK
54 kg: Marielle Hansen, Bergen AK
57 kg: Ingrid Egner, Oslo BK
64 kg: Fam Elgan, BK Örnen

Ledere: Katrin Enoksson, Max Mankowitz og Rune Skibenes