Protokoll styremøte 20. okt. | Norges bokseforbund

Protokoll styremøte 20. okt.

P R O T O K O L L Styremøte 10/04-07 Torsd. 20.10.05. Rica Helsfyr hotell Tilstede: Ø. Hansen - O. H. Slåke - N. Kapstad - J. Lanesskog - S. Riiser O. Ervik - M. Kitel (enkelte saker) Forfall: T. I. Gåsvand. Ikke møtt: H. Wærøy
Publisert: mandag 31. oktober 2005

REFERATSAKER.

 

17/04-07.  Laglederrapport VM kvinner i Moskva 25.09. – 03.10. v/M. Kitel.

M. Kitel utfyllte med informasjon om et mesterskap som var preget av dårlig organisering, dårlig innkvartering og mat. Gledelig sølv til Cecilia etter en lagmessig dårlig start.

 

18/04-07. Referat fra dommerkomiteens møte 10.09. v/O. I. Misund

Godkjent.

 

19/04-07. Referat fra møte i utdanningskomiteen 16.09. v/O. H. Slåke.

O. H. Slåke viste til møte i KSU og diskusjon om bruk av post 3-midler.

 

 

STYRESAKER.

 

72/04-07. Godkjenning av protokoll styremøte 09/04-07.

Godkjent.

 

73/04-07. Dennis Kragnes Chagulas minnefond.

Styret viste til de gode intensjonene for dette fondet, og at dette ble ivaretatt av et fondsstyret som satte opp kriterier og sto for gjennomføringen. Det ble også godkjent at forbundets representant er den til enhver tid sittende generalsekretær.

Det ble vedtatt å bevilge et engangsbeløp på kr. 20 000,-

 

74/04-07. Forbundets samling av gamle boksefilmer – status og planer.

Gen.sekretær viste til notat og bakgrunn for at et firma i Bergen har produsert 2 DVD,er med stoff fra gamle 8 mm filmer. Dette ble gjort for å ha et utgangspunkt for å bedømme om det var mulig å produsere dette for salg.

Roy F. Andersen fra VG har sett på dette og vurdert det som veldig interessant, men produksjonskostnader og ikke minst mye arbeid og kostnader med å avklare rettigheter,

ville gjøre dette for dyrt og arbeidskrevende.

Han foreslo at bokse-norge skulle gjøre en dugnad for å etterspore gammelt filmmateriell fra norsk amatørboksing som det sikkert finnes en del av i mange hjem og i offentlige selskap, f.eks NRK.

Hvis det finnes nok stoff kan forbundet få laget en DVD med klipp fra kjente navn i norsk amatørboksings historie med kommentarer.

Her kan det ligge et økonomisk grunnlag, men i tillegg er det  viktig å ta vare på vår historie.

Det blir i første omgang lagt ut en forespørsel på vår nettside og at dette følges opp med direkte henvendelser.

 

 

 

75/04-07. Orientering om status og videre framdrift for ungdom/juniorsatsing v/M. Kitel

Ø. Hansen viste til diskusjonsmøte 17.09. og de mange gode innspill som kom fram.

Det ble klarlagt at alle ønsket at det blir satt i gang et prosjekt med ungdom og junior med målsetting å få utviklet kandidater til OL-deltagelse.

M. Kitel viste til sitt notat og refererte fra de møter han har hatt med trenere/ledere.

Stein R. Eriksen og Kjell Sørum har fått et spesiellt ansvar for bredde- og rekruttering.

Det vil bli tatt ut et lag som skal delta i Gøteborg ABC og det vil på bakgrunn av denne og NM-ungdom bli tatt ut kandidater til dette satsingsprosjektet. I tillegg vil det bli sendt ut et brev til klubbene hvor det blir bedt om å melde inn kandidater.

Første samling blir 09.-11.12. hvor det kalles inn mange og hvor det gjennomføres samtaler og legges fram planer for trening og konkurranser og målsetting med prosjektet.

Utdanningssjef Antero Rinne reiser til Tammerfors hvor han vil ha møter med forbundstrener i Finland og ansvarlige for trenerutdanningen.

Formålet er å få til et samarbeid om å arrangere internasjonale trenerseminar og andre former for kompetanseheving for de trenerne som blir innvolvert i denne satsingen.

Ø. Hansen pekte på hvor viktig dette er for norsk boksing, og at det var vesentlig at forbundstrener var synlig som leder og hadde dette som første prioritet.

 

76/04-07. Forbundets økonomiske framtid.

Ø. Hansen gjennomgikk utviklingen av automatsaken og hvilke utfall den kunne få.

Nærmere informasjon ville komme i midten av november, men signaler tydet på at regjeringen var innstillt på å gjennomføre vedtaket fra 01.01.06.

Selv om det nå er en ny regjering tydet ingenting på at de vil endre på vedtaket om at det ikke vil bli gitt kompensasjon for inntektstap i 2006.

Hvis det går slik vil forbundet tape inntekter på over 3 mill. i 2006.

Norsk Tippings inntekter på spilleautomater vil ikke endre så mye på dette, i hvert fall ikke i 2006. Når de får på plass alle sine automater vil idretten få overført mer penger, men dette vil bli fordelt etter antall medlemmer og aktivitet.

Forbundet vil få et betydelig overskudd inneværende år og sammen med plaserte penger i obligasjoner vil en kunne få en ”myk” overgang.

Oversikt over faste utgifter viser at forbundet kan drifte ca. 4 år hvis en sparer inn på de variable kostnadene.

Styret ble enig om å ta et møte når det foreligger ny informasjon om utviklingen.

 

77/04-07. Bonus medalje VM-kvinner.

Styret vedtok å utbetale bonus på kr. 10 000,- til Cecilia Brækhus for sin sølvmedalje i VM 2005. Det var også enighet om at forbundet i forkant av mesterskap informerer om når deltagerne vil få resultatbonus.

 

78/04-07. Eventuellt.

-Bladet Boxing og forbundets nettside.

N. Kapstad hadde sendt inn forslag om å stoppe utgivelsen av Boxing. Dette begrunnet med at det var for få utgivelser og at forbundet må innstille seg på å skjære ned på faste utgifter. I forslaget lå det også at forbundet kan benytte det nye bladet K. O. til å komme med oppdatert informasjon i tillegg til vår egen nettside.

Frank R. Walstad hadde lagt fram flere saker til orientering.

Han mente at det kan forsvares å gi ut 2 nummer pr. år også ut fra at antall stevner og konkurranseaktivitet er gått ned. Dette vil koste forbundet ca. 50 000,- pr. år.

Han frarådde for mye innvolvering i K.O. magasinet, selv om dette ikke var en konkurrent til vårt eget. Han ville gi de informasjon og hjelpe til med bilder men ikke skrive gratis for de.

Han viste videre til forbundets nettside og statistikken på besøk som hadde hatt en klar økning. Han etterlyste mer stoff fra forbundstrener.

Videre viste han til ønske om å åpne diskusjonsforumet og argumenterte for at dette ville føre til en klar økning av besøk. Han viste til at redaktør nå kan fjerne usakliheter og

ubegunnede innlegg på siden. Han mente at 95% av diskusjonen ville handle om boksing og ville være nyttig for tilhengere av sporten.

Styret ønsket å ta opp spørsmålet om fortsatt utgivelse av bladet i forbindelse med budsjettbehandlingen for 2006.

Når det gjelder nettsiden var styret glad for økningen av besøk og mente at den ble oppdatert på en god måte.

Når det gjaldt ny åpning av diskusjonsforum var styret enstemmig på at den ikke skal åpnes på nåværende tidspunkt.

Så vidt det er bragt i erfaring er det ingen europeiske bokseforbund som har et lignende forum.  

-Møte med NRK-sporten.

Ø. Hansen viste til at forbundet hadde tatt initiativ til å få til et samarbeid med Tae kwan do og kickboksing om et felles arrangement som ble presentert for NRK TV-sporten.

Det har vært gjennomført et internt møte med forbundene og et møte med NRK.

NRK var klart interessert i et slikt prosjekt, men viste til at de allerede hadde planlagt sending fra tittelkamper i kickboksing hvor Daimi Akin sto bak.

NRK,s representant foreslo derfor at forbundene ble enige om et opplegg og kom tilbake i et nytt møte. Det arbeides videre med dette.

 

Møtet ble hevet ca. 1900.