Proffboksing på TV2 på lørdag 17. desember | Norges bokseforbund

Proffboksing på TV2 på lørdag 17. desember

Det blir to meget innholdsrike timer fra klokken 23:00 på lørdagskvelden. TV2 slår på stortromma og innviterer bokseintresserte til et megashow fra Max Schmeling Halle i Berlin. Her bokser Nicolay Valuev, Laila Ali og Nikita Dubunin Hvem har lyst å prøve seg på Valuev? Han har hender som stekepanner!
Publisert: torsdag 15. desember 2005
Nikita Dubunin raporteres å være i kanonslag etter å ha sparret nesten 30 runder med Geir Inge Jørgensen. Dubunin har trent ekstremt godt de siste månedene, og er klar for en seks runders kamp mot Petr Rykula. Jeg så Rykula i sin siste kamp, når han tapte på poeng for danske Christian Bladt i Ilsenburg, Tyskland. I den kampen vant Bladt klart de tre første rundene, før Rykula kom noen så sinnsykt tilbake i den fjerde runden og vant den. Men alt i alt tror jeg Nikita er for sterk for Rykula, og vinner denne på poeng.

Her er sendeprogrammet til TV2 på lørdag den 17. desember:

23:10 SportsXtra: Boksing
Direktesending fra Berlin og WBA-tittelkampen i tungvekt mellom Nicolay Valujev og John Ruiz.
00:00 SportsXtra: Boksing - etter kampen
Direktesending fra Berlin, med høydepunkter og analyser etter WBA-tittelkampen i tungvekt mellom Nicolay Valujev og John Ruiz. Programledere: Trond Ahlsen og Steffen Tangstad.
00:10 SportsXtra: Boksing
Direktesending fra boksestevnet i Berlin, med Nikita Dubunins kamp i Tyskland. Kommentatorer: Olof Johansson og Erik Nilsen.
00:45 SportsXtra: Boksing

Direktesending fra boksestevnet i Berlin i Tyskland, og kampen mellom Laila Ali og Anzhelika Torska. Kommentatorer: Olof Johansson og Erik Nilsen.

Som dere ser er det Erik Nilsen, Olof Johansson og Steffen Tangstad, som skal supplere Trond Ahlsen i kommentatorboksen. Olof og Steffen har jo kommentert masse tidligere på TV1000, mens Erik er "rookien" i denne sammenhengen. Men det må sies at Erik har vært overraskende god som kommentator de gangene jeg har hørt ham det siste halve året. La oss håpe at disse fire klarer å få opp stemninga på stevnet, slik at TV2 fortsetter å sende boksing "Primetime".

Hvis kampene ender med stopp i de første rundene, kan det vel bli mye reklame fra TV2, hvis de ikke bestemmer seg for å sende noen av de andre kampene på stevnet.... Laila Ali mot Aasa Sandell kan fort ende med stopp. 

Her er kamplisten:


Max Schmeling Halle, Berlin, Germany

 Date: Saturday, 17th December, 2005
 Promoter: Sauerland Event
 Tickets:  030 / 44 30 44 30
  ARD  
Heavyweight John Ruiz   v   Nicolay Valuev 12
~ Referee: Stanley Christodoulou | Judge: Derek Milham | Judge: Francisco Martinez | Judge: Hector Hernandez ~
~ WBA Heavyweight Title ~
Super Middleweight Laila Ali   v   Aasa Sandell 10
Heavyweight Oleg Platov   v   Stephane Tessier 8
Cruiserweight Marco Huck   v   Michael Simms 8
Cruiserweight Pawel Kolodziej   v    ? 6
Heavyweight Mario Preskar   v    ? 6
Heavyweight Alexander Povetkin   v   Willie Chapman 6
Light Middleweight Nikita Dubunin   v   Petr Rykala 6
Heavyweight Rene Dettweiler   v   Ante Lovric 6