Proffboksing opp til høring i Stortinget | Norges bokseforbund

Proffboksing opp til høring i Stortinget

Etter et representantforslag fra stortingsrepresentantene Solveig Horne, Øyvind Korsberg, Ib Thomsen og Mette Hanekamhaug om å oppheve forbudet mot profesjonell boksing i Norge ble Norges Bokseforbund kalt inn til høring for å belyse hvordan de stiller seg til saken.
Publisert: torsdag 17. februar 2011

Norges Bokseforbunds styre har vedtatt pr.03.02.11 at de er for å oppheve forbudet mot profesjonell boksing.

Dere kan se hele høringen på stortingets nett-tv HER. (det hele tar ca. 32 minutter)

Først redgjør lege Lars Engebretsen for noen idrettsmedisinske holdninger fra NIF sin side, så kommer Andreas Selliaas med NIF sin generelle holdning til en ny idrett. Det hele avsluttes med at styremedlem i NBF; Frank Robert Walstad forteller om skaderisikoen i boksing, world-series of boxing, antall proffboksere i norden og avslutter med hvordan NBF ser på sin rolle i den profesjonelle delen. Så kommer en spørrerunde fra panelet.

Dere kan se saksgangen på Stortinget sine sider HER.

Ettersom det er de rød-grønne som sitter med makten pr. dags dato er det lite sansynelig at lovforbudet blir opphevet, men det kom gode signaler på om at noen av regjeringspartiene skal se nærmere på saken og ikke avvise forslaget av gammel vane. NBF har klart å legge frem en mer nyansert og oppdatert skade/dødsrisiko for de profesjonelle utøverne, noe som ble godt mottatt av de fleste i panelet.

mvh
Styremedlem
Frank Robert Walstad