Oppsummering fra Ungdoms EM for kvinner i Italia 2014 | Norges bokseforbund

Oppsummering fra Ungdoms EM for kvinner i Italia 2014

Vijan Ahmed bokset i 46 kg og møtte Emi Mari Todorova fra Bulgaria i sin innledende kamp. Hun tapte kampen på grunn av at hun ikke har nok erfaring fra slike kamper og turneringer. Motstanderen var ikke noe spesielt teknisk bokser, men hun var tøffere og presset Vijan bakover i alle rundene. Vijan ble nok litt overrasket fordi mesteparten av hennes erfaring er (inntil nå) fra diplomboksing.
Publisert: tirsdag 05. august 2014

 

Vijans «overkvinne» vant etterpå over gode boksere fra Russland og Irland, og hun kom seg til finalen. I den kampen fikk hun dårlig betalt for sin boksing når hun møtte «hjemme-bokseren» fra Italia. De fleste rundt ringen mente at bulgarske Todorova vant kampen, men slik gikk det altså ikke.

 

Etter tapet brukte det norske laget tiden til trening og sparring. Vijan sparret med boksere fra 3 forskjellige land; Tsjekkia, Armenia og Ungarn. Dette var lærerik erfaring, selv om noen var litt tyngre enn vår bokser. 

 

Det Vijan trenger mest nå er å fortsette å trene hardt og ikke minst å gå flere kamper. Hun er fortsatt ung og trenger litt mer erfaring for å få selvtilliten til å bli trygg på sin boksestil. 

Dette mesterskapet var veldig bra både for meg og Vijan, og det gav oss veldig god erfaring med dette nivået. Jeg ble kjent med trenere fra andre land, og Vijan fikk se på hvor nivået i Europa ligger i hennes klasse. Hun fikk sett andre motstandere og er ikke veldig langt unna deres nivå.

Jeg syns at hun viste sin frem sine ferdigheter og Vijan sin teknikk var bedre en mange andre som var der. Hun var nok den høyeste jenta helt opp til 54 kilosklassen inkludert både ungdom og juniorklassen.


Hilsen

Mehdi Mohseni