Onsdag kveld døde Leif Hvalby 77 år gammel | Norges bokseforbund

Onsdag kveld døde Leif Hvalby 77 år gammel

De fleste som har vært med i boksing noen år ble kjent med Leif og hans store engasjement for sporten. Etter en aktiv karriere på 50-tallet med 2 norske mesterskap for IF Ørnulf fikk han problemer med skader og gikk over i leder/trener-rollen. Leif Hvalby med Kongens Fortjenestemedalje i sølv
Publisert: fredag 02. september 2011


Han startet Sentrum Bokseklubb i 1966 med bydelene Gamlebyen og Tøyen som utgangspunkt. Han bygde opp klubben til å bli en av våre beste og med sin gode boksefilosofi og treningskunnskaper fikk Leif fram mange gode boksere. Allerede i junior-NM i 1968 markerte klubben seg med 3 mestere og ble beste klubb. I seniorsammenheng var Terje Næss først ute med NM-gull i 67 -69 -71 og -74. Han som tok flest NM som senior var Viggo Trosdahl som i perioden 1981 - 85 tok 5 gull.

Totalt har klubben tatt 14 norske ungdomsmesterskap, 16 junior og 24 senior. Den har blitt beste klubb i NM-ungdom 1 gang, NM-junior 4 og NM-senior 4.

Leif var ikke bare trener for alle som kom til klubben - han tok seg av de som hadde problemer og ble for mange en farsfigur. Som trener var han meget nøye med detaljer og spesielt fotarbeid og balanse ble det terpet mye på. Sentrumsbokserne utmerket seg også med sin gode kondisjon og det var ikke tilfeldig. Leif var nøye på at hans boksere ikke gikk opp i ringen uten at de var godt forberedt. For sitt gode og oppofrende arbeid for ungdom, og kanskje spesielt for de med innvandrerbakgrunn, ble Leif tildelt Kongens Fortjenestemedalje i sølv i 2009.

Han var også vararepresentant til forbundsstyret en periode og hadde også ansvar for ungdomslandslaget. Men det var først og fremst klubbrepresentant han var og trivdes best i egen klubb. Det er mange ungdommer som kan takke Leif for at de i en periode av sitt liv ble tatt vare på og fikk rettledning av voksenperson. Leif snakket samme språk som ungdommene og hadde evnen til å få tillit.

Selv om han de siste årene var dårlig til bens og ikke var så sprek var han stadig opptatt av og tilstede i klubben. Det er mange som vil savne Leif og vi føler med hans nærmeste i sorgen.

 

Norges Bokseforbund

Oddvar Ervik / Gen.sekretær