Omar Shiha og Sunniva Hofstad skal til OL 2024!!! | Norges bokseforbund

Omar Shiha og Sunniva Hofstad skal til OL 2024!!!

Publisert: mandag 11. mars 2024
--------------------------------------------
49 bokseplasser ved de olympiske leker i Paris 2024 kjempes det om under den første verdenskvalifiseringsturneringen i Busto Arsizio, Italia, fra 3. til 11. mars 2024.

Over 600 mannlige og kvinnelige boksere fra mer enn 100 land vil delta i turneringen som vil konkurrere på tvers av syv vektkategorier for menn og seks for kvinner.
-------------------------------------
Norge har med 4 utøvere i denne kvalifiseringen:

75 kg kvinner Sunniva Hofstad, NOR (30 deltagere kjemper om 4 plasser)
71 kg Martin Skogheim (70 deltagere kjemper om 4 plasser) 
81 kg Mindaugas Gedminas (61 deltagere kjemper om 4 plasser)
92+kg Omar Shihia (37 deltagere kjemper om 4 plasser)

NB! det er kun streaming fra de 4 siste dagene i kvalifiseringen. Det vil si 8.-11. mars her: Stream OL kvalifisering

Søndag 3 mars 2024
64-delsfinale menn
71kg Martin Skogheim, NOR -  Junior Petanqui Lue, CAN 0-5
Martin Skogheim var første mann ut mot Canadas Junior Petanqui. Dette var en kamp der bokserne sto meget jevnt til hverandre og det bølget frem og tilbake. Martin som gir jernet blir litt lang i bevegelsene og slår til tider litt lite i første runde 4:1 til CAN, i andre runden har Martin noen flere gode treffere men taper dessverre denne runden med knappe 3:2. Innfor siste runde har han 3 dommere med sifrene 19:19 og 2 dommer med sifrene 20:18 så med en stor siste runde kan han vinne 3:2. Martin som virkelig prøver blir effektivt hekta opp når han får overtaket og ellers bokser CAN avventende og kontrer godt flere ganger. Dermed falt seieren i den Kanadiske bokserens favør med sifrene 0:5. Martin er nå ute av kvalifiseringen dessverre.

32-delsfinale menn
+92kg Mohamed Firisse, MAR - Omar Shiha, NOR 0-5
Omar Shiha møter Marokkos Mohamed Firisse, som er en stor sterk bamse på 130 kg. Omar bokser på hurtigheten sin og beveger seg godt i alle retninger når toget fra Marokko kommer. Omar treffer med sine hurtige kombinasjoner og greier å unngå de fleste tunge slagene fra Firisse. Det ble 10:9 i alle runder fra alle dommerne, og en dommer har 10:8 i Norsk favør i den siste runden, En solid 5:0 til Omar som i neste kamp møter Tadsjikistans Muhammad Abroridinov. Den kampen går på Onsdag 06.03. Omar er med videre i kvalifiseringen, gratulerer.

Mandag 4. mars 2024 20:00
32-delsfinale menn
80kg Mindaugas Gedminas, NOR - Gabriel Buonarrigo Abraham, ARG 5-0
Mindaugas Gedminas møtte i dag Argentinas Gabriel Buonarrigo i en godt gjennomført kamp. Mindaugas vinner alle rundene, og møter på fredag Tanzanias Lucasi Changlawe som i dag vant på stopp. Mindaugas er med videre i kvalifiseringen, gratulerer.

Onsdag 6. mars 2024
16-delsfinale kvinner
75kg Sunniva Hofstad, NOR - Kimberly Gittens, BAR +RSC-1
Sunniva Hofstad startet turneringen sterkt med en RSC seier i første runde. I neste kamp venter Litauens Gabriele Stonkute. Sunniva er med videre i kvalifiseringen, gratulerer.

16-delsfinale menn
+92kg Omar Shiha, NOR- Muhammad Abroridinov, TJK 5-0
Dette var overbevisende boksing av Omar Shiha. En flott kamp av bokseren fra Oslo Bokseklubb mot en relativ høy motstander fra Tadsjikistan. Omar skal nå møte Thomas Mboua fra Kamerun i neste kamp. Omar er med videre i kvalifiseringen, gratulerer.

Fredag 8. mars 2024 
16-delsfinale menn
80kg Mindaugas Gedminas, NOR - Lucasi Changlawe, TAN 3-2
Mindaugas hadde rimelig god kontroll i denne kampen, selv om resultatet ikke kunne vært jevnere.. Det var bra stayer-evne på Mindy når han slo Lucasi fra Tanzania 3-2. Det blir en tøff Ungarer; Pylyp Akilov han møter i neste runde. Mindaugas er med videre i kvalifiseringen, gratulerer.

Lørdag 9. mars 2024
8-delsfinale kvinner
75kg Sunniva Hofstad, NOR -  Gabriele Stonkute, LIT 5-0
En flott kamp av trønderbokseren Hofstad, som kontrollerte dette nøyaktig som planlagt. Hun vant alle tre rundene solid, og ikke minst i den tredje runden hvor 2 av 5 dommere scoret hele 10-8 i Sunnivas favør. Det var masse unnvikelser og deretter kontringer som Stonkute aldri fant ut av. Barneskirenn! Sunniva er med videre i kvalifiseringen, gratulerer.

8-delsfinale menn 
+92kg Omar Shiha, NOR - Thomas Mboua, CAM +DISQ-3
Omar ledet fra start til slutt. Han åpnet i et forrykende tempo og hans motstander hadde store problemer med å henge med i den første runden. I den andre runden så skrudde faktisk Omar tempoet opp ett hakk og hans motstander fikk problemer med å forsvare seg, og dette resulterte i to advarsler for lavt hode. I den tredje runden fortsatte Omar i god stil, og da fikk Mboua nok en advarsel for lavt hode og han ble så diskvalifisert. Omar er med videre i kvalifiseringen, gratulerer.


Søndag 10. mars 2024
8-delsfinale menn (kamp 11, ca. kl 15:20 i Ring B) 
80kg Mindaugas Gedminas, NOR - Pylyp Akilov, HUN 0-5
Mindaugas tapte denne kampen helt greit. Akilov var det lille hakket bedre.
Mindaugas er nå ute av kvalifiseringen dessverre.


Mandag 11. mars 2024

Stevnet starter kl. 13:00

kvartfinale menn 
+92kg Omar Shiha, NOR - Danabieke Bayikewuzi, CHN +RSC-I2
GRAAATULERER til Omar, han lå under 2-3 etter den første runden, men i den andre runden så bokset han som om han eide ringen. Fantastisk av Omar.
Omar Shiha er nå klar for de olympiske leker 2024 i Paris


kvartfinale kvinner 
75kg Sunniva Hofstad, NOR - Love Holgersson, SWE +RSC-2
Sunniva får to tellinger på sin motstander og da blir kampen stoppet. Sunny skal til OL!!!
Sunniva Hofstad er nå klar for de olympiske leker 2024 i Paris
Gratulerer.
-------------------------------------

Den følger fire Continental Qualifying-arrangementer (som dekker Europa, Afrika, Asia, Amerika og Oceania) hvor 64 menn og 75 kvinner allerede sikret seg en plass ved sommerens olympiske leker i Paris.

Konkurransen i Busto Arsizio, som ligger i utkanten av Milano, er den første av to verdenskvalifiseringsturneringer som vil avgjøre 100 av de siste 109 plassene i Paris 2024, med de ni siste tildelt som Universalitetsplasser. Den andre og siste verdenskvalifiseringen arrangeres i Bangkok, Thailand fra 26. mai – 2. juni 2024.

Det italienske arrangementet arrangeres av Paris Boxing Unit (PBU) i Den internasjonale olympiske komité (IOC). 632 idrettsutøvere (399 menn og 233 kvinner) fra 112 National Olympic Committee (NOC) og Boxing Refugee Team, samt individuelle nøytrale idrettsutøvere, er registrert for å delta.

-----------------------------------

Sunniva på vei til Kvartfinalen!!Omar på vei til Kvartfinalen!!