Olympic Box Team Øst samling i Oslo 1-3 november | Norges bokseforbund

Olympic Box Team Øst samling i Oslo 1-3 november

Da var det tid for regionsamling med Olympic Box Team Øst, et tiltak som har blitt meget populært og som gir gode økter og forhåpentligvis resultater på sikt. Alle er jo enige om at det er viktig å ha gode treningspartnere slik at det blir kvalitet på treningene. Det var ca. 20 boksere som deltok denne helgen og med fire trenere på plass, tror jeg vi klarte å gi konstruktive tilbakemeldinger til alle.
Publisert: onsdag 06. november 2013

På fredagen kjørte vi en god oppvarming, 9 runder med oppgaveboksing, med fokus på godt forsvar og kontring midt i angrepet til partner. 12 stasjoner sirkeltrening hvor innsatsen var upåklagelig, nedjogg og uttøyning.

Lørdag kjørte vi sparring på formiddagen - og vi fikk mange bra runder, der endel av bokserne slet med tempoet noe som kan være et resultat av at den daglige treningen ofte ligger i komforsonen. Alle fikk minimum 5 runder med kvalitetsparring. Etter sparringen var det ca. 20 minutter individuell avslutning.

Så var det tid for mat, og mens bokserne spiste gikk vi trenere igjennom hver enkelt utøvers sterke sider og utviklings potensial - det var meget stilleunder gjennomgangen noe som tyder på at bokserne satte pris på tilbakemeldingene. Det er hyggelig at Erik Nilsen (generalsekretæren) kommer innom og bidrar og ikke minst så får bokserne et ansikt til stemmen de hører når de ringer forbundet

Etter maten holdt Johnny Carlsen, som er Olympic Box Teamets mentalecoach, et foredrag om kampforberedelser, selv om det ble litt småprat utøverne imellom - var det mange som syntes det var nyttig og lærerikt.

På kveldsøkta kjørte vi en god oppvarming og så 18 runder med bokserelaterte stasjoner (sekk, hoggestabbe, medisinball, etc.) og så hadde vi to stasjoner med puter der Erik Dahlen og Kjell Sørum fikk kjørt bokserne skikkelig (tilsammen gikk trenerne 30 minutter med puter - så det ble en god økt for dem også)

Vi skulle kjøre en løpe økt på søndag morgen, men på grunn av dårlig vær ble vi inne og kjørte en times økt med div. sekk eksplosjoner og korte spurter (løp).

På siste økta kjørte vi 4/5 runder med sparring hvor vi prøvde å finne partnere som ikke hadde sparret med hverandre på lørdagen.

Med motiverte deltakere, meget bra trenings fasiliteter, masse humør og et bra opplegg ble dette en vellykket samling.

Hilsen
Max Mankowitz