OL-SATSING KVINNER LONDON 2012 | Norges bokseforbund

OL-SATSING KVINNER LONDON 2012

NBF med trener og prosjektleder Henriette Birkeland Kitel vil nå invitere boksere rundt om i Norges land til treningssamling for de jentene som kan være aktuelle til OL 2012. Tidligere Europamester Henriette Birkeland Kitel skal nå hjelpe norges beste kvinneboksere frem mot OL i London 2012
Publisert: onsdag 21. januar 2009


Kvinneutvalget i AIBA og president Mr. Wo er positive og jobber hardt for å få kvinneboksing på programmet i OL i 2012. Det er ikke 100% avgjort om det blir gjennomført et OL med kvinnene i ringen, men det er stor sannsynlighet for dette og vi bør dermed forberede oss.

 

Norge har gjennom kvinneboksingen i flere år hevdet seg meget bra internasjonalt, og har totalt 17 medaljer i EM og VM. Dette som følge av seriøse treningsopplegg over flere år og tett oppfølging fra forbundets side, samt viljesterke jenter som ville prestere. Vi har et godt grunnlag i Norge for videre satsing, selv om noen av våre profiler nå har gitt seg.

 

Det opprettes nå en gruppesatsing som kalles ”FEMALE- BOX” og det skal minimum gjennomføres 2 samlinger i året. I første omgang inviteres alle unge, lovende kvinneboksere rundt om i Norge som er interesserte i å satse frem mot en olympiade. I andre omgang plukkes det ut et lag som får tettere oppfølging og hjelp i sin satsing. Spissing av enkelte utøvere vil kunne starte 2010- 2011, men dette følges da videre opp på landslaget med uttak og konkurranser. Med dette prosjektet har vi et ønske om å knytte tettere bånd med olympiatoppen, og kunne dra nytte av deres kompetanse og oppfølging av aktuelle utøvere. Prosjektet har også som målsetning i bidra i samarbeid med olympiatoppens egen satsing ”kvinneløftet” og jobbe som aktivt engasjement der.

 

Denne satsingen har som hovedmålsetning å motivere og forberede utøvere til å kunne bli mer seriøse boksere, og føre til at de blir mer dedikert i sin idrettssatsing.


Vi skal gjennomføre treningssamlingene bidra med teknisk og taktisk kunnskap, men samlingene vil også ha stor faglig bredde. Kunnskap om dagbøker, treningsplanlegging, treningsmetoder og -program, sportslig målsetninger, kapasitetsanalyse og kosthold skal presenteres.

 

Med vennlig hilsen

Henriette B Kitel