Ny norsk ranking | Norges bokseforbund

Ny norsk ranking

Da er den nye rankingen klar! Rangeringen av våre beste herrer og kvinneboksere pr. 12.05.2013 finner dere her:
Publisert: søndag 12. mai 2013


Ranking pr. 12.05.2013 av sportsjef Erik Bredler

52 kg
1. Mahmood Tajik, Larvik

2. Adrian Tobias Haug, Pors

3. Niklas Poutiniemi, Apollo

 

Juniormesteren Mahmood Tajik fra Larvik er nummer ett i vektklassen trotts bare ett fåtall kamper i boken. Utmanas av Adrian Tobias Haug fra Pors og Niklas Poutiniemi fra Apollo.

 

56 kg
1. Bernard Torres, Gran BK

2. Ali Srour, TK

3. Jim A. Bertelsen, Ørnulf

4. Rolf Olsen, Fredrikstad.

5. Anders Eggan, Trym

 

Meget jevnt melen Bernard Torres fra Gran og Ali Srour fra Tønsberg som er to skikkelige boksere, men Torres får førsteplassen etter vinst i seneste møtet. Torres er junior evjen neste år og kommer fra Filippinerne der han også startede sin boksing. Jeg håper nu at han skal bli Norsk medborgere så at han evjen kan få sjanse at starte i internasjonale mesterskap. Ungdomsstjernen Anders Eggan fra Trym in på femte plassen.

 

60 kg
1. Hadi Srour, TK

2. Simeon Bunardzhiev, TK

3. Diddi Hugues, Grimstad BK

4. Jonas Nenseth Twang, Larvik

5. Oscar Heggen Furulund, SKI BK

 

Norske junior og seniormesteren Hadi Srour fra Tønsberg topper listen i 60 kg. Han tog evjen en fin skalp då han tog hjem nordiske juniormesterskapet i Danmark. Klubbkameraten Simeon Bunardzhiev er på andre plass etter en god Silver medalje på internasjonale turneringa Belts Montana i Frankrike. Grimstadbokser Diddi Hugues trea og ny på lista er ungdomsbokser Oscar Heggen Furulund fra Ski som nylige vann juniorklasse på Ulfan Box Open i Trondheim.

 

64 kg
1. Salavat Khatuev, Larvik

2. Stian Thorstensen, Oslo BK

3. Amin Srour, TK

4. Kevin Johansen, Drammen BK

5. Alexander Ersvik, Bodø

 

Salavat Khatuev fra Larvik sitter sikkert på førsteplassen, han er både norsk junior og seniormestere i år der han fikk kongepokalen på NM i Bodø etter overtydende boksing. Salavat er første års senior og arbeider nu in sig i den internasjonale seniortoppen. Fjorårets mestere Stian Thorstensen fra Oslo som nummer to etter at ha skadet knett i finale på NM. Tønsbergs tøffe juniorboksere Amin Srour trea på listen.

 

69 kg

1. Martin Larsen, Trondhjem BK

2. Jamshid Nazri, AIK Lund

3. Vegard Jakobsen, B-30

4. Binak Voksha, Fredrikstad

5. Ask Vang, TK 

 

Martin Larsen fra Trondhjem BK topper listen etter en meget imponerende sesong. Gull på både ungdoms-junior- og senior-NM. Larsen fikk evjen sitt internasjonale gjennombrudd nær han vann AIBA turneringa i Bosnia etter at ha stoppet alle sine mostonder føre full tid. Ikke ille for en første års junior. Flere talentfulle boksere i 69 kg er Jamshid Nazri fra AIK Lund og Vegar Jacobsen, B-30.

 

75 kg
1. Glodi Eneste, AIK Lund

2. Vegard Tregren, Ulf-an

3. Kim Almås, Trym

4. Islam Ismailov, AIK Lund

5. Surkho Shamilov, Sp-09

 

AIK Lund boksere Glodi Eneste har innlatt året sterkt med gull på både NM i Bodø og Nordisk i Danmark samt en meritterende Silver medalje på den internasjonale GeeBee turneringen i Finland. Nummer to på listen er fremtidsmannen og første års junior Vegar Tregren som verkingen slaget igjennom denne sesong. Gull på både ungdoms-junior- og senior-NM i 71 kg der han også fikk forbundspokal etter imponerende boksing. Blev dessuten beste seniorboksere på Ulfan Box Open.

 

81 kg
1. Ahmed Abdelfattah, TK

2. Joakim Sliwa, Trym

3. Sondre Wold, Trym

4. Richard Bordevik, Askim

5. Jonas Sønsteby, Raufoss

 

Seniormestere fra Tønsberg, Ahmed Abdelfattah har førsteplassen i den lette tungvekten føre juniormester og morgendagens man Joakim Sliwa fra Trym. Sliwa er reden en etablert juniorbokser med internasjonale meritter som skal bli spennende at følgje framover. Ungdomsboksere Jonas Sønsteby fra Raufoss går in på femte plass etter gull på Junior NM og gull på Pyynikkiturneringen i Finland.

 

91 kg
1. Kent Erik Båstad, Raufoss BK

2. Kai Robin Havnaa, Grimstad

3. Kevin Melhus, AIK Lund

4. Morteza Vadadian, Trym

5. Ahmad Tjokajev, Ulf-an BK

 

Raufossboksere Kent Erik Båstad går inn på første plass i tungvekten etter en sterk comeback med gull på NM i Bodø. Talentfulle Kai Robin Havnaa fra Grimstad er tett etter og får sjansen i landskampen mot Scotland. Evjen Kevin Melhus fra AIK Lund på tredje plass er en interessant bokser som skal bli spennende at følgje. Juniormester Ahmad Tjokajev fra Ulf-an in på femte plass.

 

+91kg
1. Ken Robin Vestrheim, Trym

2. Kenneth Sparre Holm, Ski BK

3. Simen Nysæter, Trym

4. Umalt Melkhanov, TK

5. Robert Moberg, Bergen Boxing

 

I supertungvekten er det ennå ingen som rubber Ken Robin Vestrheim fra Trym. Tyver ringet motstand på NM i Bodø med en god ekstra kamp mot internasjonalt motstand blev det for Vestrheim som har svart med motstand på hemmeplane.


Kvinner

 

51 kg
1. Camilla Johansen, Raufoss BK

2. Hanne Ulvund, Drammen BK

3. Ina M. Valmestadrød., TK

4. Michaela Karlsen, Raufoss BK

 

Camilla Johansen fra Raufoss har hatt både sitt nasjonale og internasjonale gjennombrudd under dette året. Gull på både NM i Bodø og på Nordisk i Danmark og sen Silver medalje på internasjonale Belts Montana i Frankrike. Juniormestere Hanne Ulvund er nummer to på listen og har evjen hun slaget igjennom internasjonalt og seglet opp som en medalje hopp innfor damenes junior-VM i september. Hanne har bare i år tatt gull og blitt beste boksere på juniorturneringerne 5 Girl Box Cup i Tyskland, Nordisk i Danmark og nu senest på beste senior på Ulf-an Box Open i Trondheim.

 

54 kg
1. Marielle Hansen, Bergen AK

2. Kristin Ulvund, Drammen BK
3. Veronika Losvik, Bergen AK

4. Christine Tøllefsen, B-30

 

Bergenjenta Marielle Hansen er et av våre sterkeste kort internasjonalt og selvklar nummer en i 54 kg. Bare under dette året har Marielle radet opp et imponerende record med gull i Golden Girl i Borås der hun også for andre gangen blev utsæd til turneringens Golden Girl, seira i Round Robin i Oslo, Nordisk i Danmark og GeeBee turneringen i Finland. Kristin Ulvund fra Drammen BK og Veronika Losvik er to lovende damer men her vil jeg se litt mer tevlingsaktivitet.

 

57 kg
1. Shora Jahromi, Ørnulf

2. Britt Janne Mardal, Bergen AK

3. Grethe Kraugerud, Trym

4. Anina Hauan, B-30

5. Johanne Jacobsen, Ørnulf

 

Shora Jahromi fra Ørnulf byhaller førsteplassen etter god boksing på Round Robin i Oslo men må gå fler kamper før at vare kvar på rankinga. Hart satsende Britt Janne Mardal fra Bergen tog hem gull på NM i Bodø og kliver in tett bakom på andre plass.

 

60 kg
1. Ingrid Egner, Oslo BK

2. Elisabeth Klima Olsen, Askim

3. Katrine Dall-Larsen, Bergen AK

4. Åshild Tangstad, Bergen Boxing

 

Landslaganker Ingrid Egner fra Oslo BK har en god erfarenhet og rutine etter mer en ti år i landslaget. Lite av dette viste hun på NM i Bodø nær hun slo Fam Elgan i finale og evjen på NM i Danmark nær hun i en meget god kamp finalbeseirede Finlands Mira Potkonen. Talentfulle juniormesteren Elisabeth Klima Olsen fra Askim nummer to på listen.

 

64 kg
1. Fam Elgan, Bergen AK

2. Ingrid Mørk Johansen, Trym

3. Sanna Kvaal, Stjørdal KBK

4. Kristin Tveit, Trym

5. Cathrine Vassbotn, Bodø BK

 

Fam Elgan fra Bergen AK som er en av våre største talent og har bokset i både 60 og 64 kg under året men jeg velger at ranke henne i 64 kg. Hun har samlet på seg gode meritter med internasjonale seirer i Round Robin i Oslo, Gull på Nordisk i Danmark og en Silver medalje på GeeBee turneringen i Helsingfors. Comebackene Ingrid Mørk Johansen fra Trym tog hjem gull på NM og går in på andre plass.

 

69 kg
1. Nina Bjørneraa, AIK Lund

2. Anna Hamar, Gran BK

3. Christina Øynes, Grimstad

 

Med gull fra junior-NM tar talentfulle Nina Bjørneraa fra AIK Lund førsteplassen.  Ulfan Box Open vinneren Anna Hamar fra Gran som også fikk pris som beste damejunior i turneringa går in som nummer to. Lotte Lien fra Trym med et EM-gull på merittlisten hamner utenfor rankingen på grunn av for lite aktivitet, men jeg håper at få se henne bokses snart igjen før hun har fortfarende meget kvar at gi til boksingen.

 

75 kg
1. Sara Nossen, Trym

2. Helene Torgersen, Moss

3. Marthe Aukan, Trym
4. Silje Slettingfjerden, Molde

 

Nybegynnermestere Sara Nossen fra Trym kliver in på første plass i damenes mellomvekt. Sara har dessuten gull fra nybegynnerklasse i Golden Girl turneringa i Borås.