Ny Forbundstrener er endelig på plass | Norges bokseforbund

Ny Forbundstrener er endelig på plass

Norges Bokseforbund har sikret den meget merriterte treneren Andrej Gmitruk til å lede norsk boksing frem til internasjonale medaljer igjen. Generalsekretær i NBF Oddvar Ervik og Andrej Gmitruk
Publisert: onsdag 17. januar 2007

Sist helg ble alle avklaringer med ny forbundstrener gjort. Forbundet har inngått en oppdragsavtale med Andrej Gmitruks firma Boxing Europe som er registrert i Polen. Forbundet kjøper i henhold til avtalen tjenester som i hovedsak gjelder planlegging og gjennomføring av trening og konkurranser for forbundets representasjonslag for kvinner og menn senior.

 

Avtalen inneholder også andre ansvarsområder som er nærmere beskrevet i vedlegg. Tidsperioden er fra 01.12.06 til 31.12.08. men kan forrlenges etter forhandling. Arbeidsomfanget er minimum 950 timer pr. år (50%).

 

Andrej Gmitruk vil så snart som mulig gjøre en vurdering om det er boksere som har kapasitet til å satse mot kvalifisering til OL 2008. Hovedmålet er imidlertid OL i 2012 som betyr at Gmitruk også må involvere seg i utviklingen av dagens ungdom og juniorer. I og med at det er ganske sikkert at det blir kvinneboksing i 2012 vil det være en viktig oppgave å følge opp vårt gode nivå i kvinneboksing.

 

Gmitruk ser det også som meget viktig å utvikle klubbtrenerne og vil benytte dagene 26.-28. jan. til å kommunisere sin trenings- og boksefilosofi til de trenerne som møter opp. (se invitasjon). Han vil trappe ned sitt engasjement i profesjonell boksing for å få bedre tid til å jobbe med norsk boksing. Hans kjennskap til norsk boksing, norske forhold og til klubbene vil være en god basis i hans jobb. Med sine språkkunnskaper (polsk-russisk - engelsk og norsk) vil han kunne knytte forbindelser til mange internasjonale miljøer. Han har også etablert gode treningsfassiliteter i Warszawa som de norske bokserne kan dra nytte av.

 

Andrej Gmitruk har mange medaljer i VM, EM og OL som trener for Polen og Norge. Han har også trent frem en av nåtidens beste proffesjonelle bokser Thomasz Adamek, som for tiden er regjerende verdensmester i lett-tungvekt i forbundet WBC.

Andrej Gmitruk signerer kontrakten